Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10357

ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Αποχωρεί από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

«Θέλουμε να εξαλείψουμε τον καπιταλισμό. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θέλει να τον βελτιώσει. Θεωρούμε πως ο ρεβιζιονισμός και ο οπορτουνισμός αποτελούν τώρα το μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί το κομμουνιστικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε την πάλη μας ενάντια στον καπιταλισμό στη βάση του Μαρξισμού - Λενινισμού», τονίζει, μεταξύ άλλων, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος.


ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΟΜΟ Ο ΛΑΟΣ τιμωρώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

ΚΚΕ: Το ζήτημα για τους λαούς δεν είναι να αλλάξει το προσωπείο της ΕΕ, αλλά οι λαοί να αλλάξουν δρόμο

Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, για την ταχύτερη υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε ενώπιον του Μ. Μπαρόζο ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λήψη όλων των αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, φορτώνοντας εξ ολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στο λαό όπως συναποφάσισαν στην ΕΕ. Την ίδια ώρα το «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», στο οποίο ανήκει το ΠΑΣΟΚ και με εισήγηση του προέδρου του, κατέληξε, ενόψει ευρωεκλογών, σε πρόγραμμα που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου εν μέσω της οικονομικής κρίσης και προωθεί ακόμα πιο σκληρούς όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, με νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, θα συνεχίσει να επιτίθεται με αγριότητα στα λαϊκά δικαιώματα, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΜΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 75 πόλεις όλης της χώρας

Ο φετινός ταξικός γιορτασμός, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ολομέτωπης επίθεσης στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί τις μέρες, τις ώρες που απομένουν, όλοι, με αυξημένη απαιτητικότητα, παλμό και αισιοδοξία, να ριχτούν στη δράση για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, ξεκινώντας από 14 διαφορετικά σημεία, χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, νεολαίοι, μετανάστες και γυναίκες, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ θα κατακλύσουν το κέντρο της πρωτεύουσας την Παρασκευή, τιμώντας την αγωνιστική μέρα - σταθμό στην πάλη της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  10  -  13

Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη εναντίον του προβοκάτσια, για την οποία, ήδη, καλλιεργείται το έδαφος από κύκλους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό συμπεραίνεται τόσο από τη συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη στην εφημερίδα «Real News», όσο και από ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ» της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης διαρρέουν την κατηγορία περί συναλλαγής του ΚΚΕ με τη ΝΔ, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη. Πρόκειται για συνειδητά ψεύδη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, που διακρίνονται πάντα για την ευθύνη και τη συνέπειά τους, θα ψηφίσουν σύσσωμοι την, ήδη, διακηρυγμένη θέση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Σανίδες σωτηρίας στην πολιτική της ΝΔ δίνουν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που η πολιτική τους ταυτίζεται με της κυβέρνησης. Αυτοί παίζουν στο σκηνικό της σκανδαλολογίας, ενώ διαθέτουν και το σχετικό πολιτικό ήθος...



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Το κεφάλαιο δολοφονεί και σακατεύει εργάτες

ΣΕΛ.  29
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
Διεθνής επαγρύπνηση για την επιδημία

ΣΕΛ.  19
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Προσήλωση στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις

ΣΕΛ.  22  -  23
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Απαράδεκτοι και επικίνδυνοι αποκλεισμοί από την πλειοψηφία

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ