ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ξεκινά πλειστηριασμούς ακινήτων

Προκλητική κλιμάκωση της επίθεσης ακόμα και για εργαζόμενους που χρωστούν 3.000 ευρώ στην εφορία

Μαζί με τα νέα επαχθή μέτρα που θα πλήξουν βίαια και ακαριαία τη λαϊκή οικογένεια, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ενεργοποιεί και τους νόμους κατάσχεσης ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, για οφειλές που ξεκινούν από τα 3.000 ευρώ... Πέραν τούτου, η συγκυβέρνηση, καλυπτόμενη πίσω από την τρόικα, ανακινεί και πάλι το θέμα της κατάσχεσης ακινήτων, ακόμα και όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες.

Πρόκειται καθαρά για πράξεις εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης ενός χειμαζόμενου από την υπερδιετή λεηλασία του εισοδήματος λαού, από ένα συνασπισμό αστικών κομμάτων, που εμφανίζεται αποφασισμένος να πατήσει επί πτωμάτων, προκειμένου να είναι συνεπής με τις μνημονιακές του υποχρεώσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφορίες ανά τη χώρα ξεκινούν πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν ήδη κατασχέσει. Στην πρώτη λίστα των πλειστηριασμών βρίσκονται 260 ακίνητα, σε Αθήνα (200), Χαλάνδρι (10), Κηφισιά (18), Μαρούσι (20), Γλυφάδα (12).

Η εξαγγελία πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, στις αποκαλούμενες καλές συνοικίες της Αττικής, εξυπηρετεί προφανώς επικοινωνιακούς λόγους, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για να δικαιολογήσουν την επίθεση που θα εξαπολύσουν σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Επιχειρούν έτσι να σπείρουν σύγχυση για τον προσανατολισμό της επίθεσης, και μάλιστα λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις για την τύχη της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, όπου συνειδητά το πολιτικό σύστημα επιχείρησε να προστατεύσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Οτι οι τσιμπίδες των φοροεισπρακτικών μηχανισμών θα πιάσουν και πολύ χαμηλά εισοδήματα προκύπτει από το γεγονός ότι μεγάλη εφορία της Αττικής έχει προγραμματίσει για το μήνα Νοέμβρη τον πλειστηριασμό ακινήτου που ανήκε σε μισθωτό, για ληξιπρόθεσμα χρέη της περιόδου 2002 - 2011, περί τις 32.000 ευρώ! Πρόκειται για χρέη που προήλθαν από φόρο εισοδήματος, ΕΤΑΚ για το ακίνητο, ακόμη και για κλήσεις της Τροχαίας... Το μήνυμα είναι σαφές. Δε μας ενδιαφέρει αν είστε άνεργοι, κακοπληρωμένοι, αν τα βγάζετε ή δεν τα βγάζετε πέρα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περάσετε από την εφορία και να ξεπληρώσετε τις οφειλές σας - οι οποίες προκλήθηκαν από τα άγρια φορολογικά μέτρα της τελευταίας διετίας - γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βγάλουμε στο σφυρί την κατοικία και κάθε άλλο ακίνητο...

  • Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου που αφορά στις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη προς τις τράπεζες, υποστήριξε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες. Ο ίδιος, σχολιάζοντας τους πλειστηριασμούς κατοικιών για οφειλές στο Δημόσιο, εμφανίστηκε αρκούντως προκλητικός να υπερασπίζεται τις εκβιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι «το Δημόσιο για να μπορεί να πληρώνει, πρέπει να μπορεί και να εισπράττει».
OLYMPIC AIR - AEGEAN AIRLINES
Η «συγχώνευση» έγινε ... «εξαγορά»

Η πώληση του 100% των μετοχών της «Olympic Air» από τη Μarfin του Α. Βγενόπουλου στην «Aegean Αirlines» του Θ. Βασιλάκη ανακοινώθηκε χτες, κίνηση που εάν επιτραπεί από τις ντόπιες και ευρωενωσιακές αρχές ανταγωνισμού, θα δημιουργήσει έναν υπερκολοσσό στις εγχώριες αερομεταφορές που θα ελέγχει το 90% και πλέον της εναέριας κίνησης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η Olympic θα μετατραπεί σε θυγατρική της Aegean, ενώ οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματά τους καθώς και ξεχωριστό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του 2011 οι δύο αερομεταφορικές εταιρείες είχαν επιδιώξει τη συγχώνευσή τους, ενέργεια που προσέκρουσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς όπως είχε τότε ανακοινωθεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, η συγχώνευση αυτή θα δημιουργούσε μονοπωλιακό καθεστώς στην εγχώρια αεροπορική αγορά.

Παρά την τότε άρνηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών είχαν κάνει σαφές πως οι προσπάθειες συγχώνευσης θα συνεχίζονταν και όπως φαίνεται με την παραπάνω διαδικασία «πώλησης» των μετοχών της μιας εταιρείας στην άλλη, γίνεται προσπάθεια να παρακαμφθούν τα τεχνητά εμπόδια που θέτει η, δήθεν, αντιμονοπωλιακή εγχώρια και κοινοτική νομοθεσία.

Οπως και να 'χει το πράγμα, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι το «άνοιγμα» των αγορών στοχεύει απλώς και μόνο στην κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων, σε όποιους κλάδους και αν αυτά δραστηριοποιούνταν κατά το πρόσφατο παρελθόν, και στην αντικατάστασή τους από τα μεγάλα ιδιωτικά μονοπώλια.

Ανακαλούνται μηχανές «DAYTONA»

Ανακαλούνται τρία μοντέλα μηχανών «DAYTOΝA» για προληπτική αντικατάσταση του πίσω σωλήνα φρένου. Πρόκειται για το μοντέλο «SPRINTER50» με αριθμούς πλαισίου από ΧG8DΥ050WDΒ020537 έως και ΧG8DΥ050WDΒ020680 και από ΧG8DΥ050WDC020949 έως και ΧG8DΥ050WDC020966, το μοντέλο SPRINTER125 με αριθμούς πλαισίου από ΧG8DΕ125WDΒ024181 έως και ΧG8DΕ125WDΒ024190 και από ΧG8DΕ125WDC024314 έως και ΧG8DΕ125WDC024683 και το μοντέλο SPRINTER125EFI με αριθμούς πλαισίου από ΧG8DΥ125ΝΥΒ024026 έως και ΧG8DΥ125ΝΥC024625

Οι ενδιαφερόμενοι για την περιοχή της Αττικής μπορούν να απευθυνθούν στην οδό Θησέως 309, στο τηλέφωνο 210.9403.880 και για την υπόλοιπη Ελλάδα στο τηλέφωνο 24310.56101.Μουχλιασμένο ψωμί τοστ στου «Βασιλόπουλου»

Ανακλήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, επικαλούμενος ενημέρωση της «ΑΒ Βασιλόπουλος», ψωμί του τοστ με μούχλα, από τα ράφια του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για το προϊόν «Ψωμί Τοστ Σταρένιο» σε συσκευασία των 350 γρ. και 700 γρ. με ημερομηνία λήξης 31/10/12. Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα καλούνται να μην το καταναλώσουν.

ΔΕΗ
Νέο έντυπο λογαριασμού λίγο πριν το «λογαριασμό»

Λίγο πριν αποφασιστούν οι νέες αυξημένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2013, οι νέες αυξημένες τιμές των «επιμέρους» χρεώσεων που έχουν να κάνουν με τη Μεταφορά, τη Διανομή, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), τις ΑΠΕ, αλλά και πριν «απελευθερωθούν» τα οικιακά τιμολόγια, φέρνοντας νέα δεινά στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, η ΔΕΗ αλλάζει το ...έντυπο των λογαριασμών.

Το νέο έντυπο θα είναι μονόφυλλο και σύμφωνα με τη ΔΕΗ πιο κατανοητό και εύχρηστο. Στην μπροστινή όψη θα διακρίνονται με μια γρήγορη ματιά στοιχεία όπως: Το συνολικό ποσό πληρωμής, οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης, καθώς και μηνύματα για την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην πίσω όψη θα εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού, όπως οι χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), τις οποίες η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εισπράττει μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η αποστολή του νέου εντύπου ξεκίνησε από χτες και σύμφωνα με τη ΔΕΗ εξοικονομούνται περισσότερα από 45.000.000 φύλλα χαρτιού ετησίως.

Πρόγραμμα ελέγχου για «RAV», «Auris» και «Corolla»

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον πολυδιακόπτη παραθύρων της πόρτας του οδηγού πραγματοποιεί η «TOYOTA Ελλάς ΑΒΕΕ». Ο έλεγχος αφορά 45.224 οχήματα τύπων «RAV 4», «Auris», «Corolla» παραγωγής 1 Σεπτέμβρη 2006 μέχρι 26 Δεκέμβρη 2008. Oι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με επιστολή από την εταιρεία για να προσέλθουν στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων. Μπορούν, ακόμη, να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210.2808.000.

ΚΚΕ
Βασανίζουν την καταχρεωμένη λαϊκή οικογένεια

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε σχόλιό του:

«Αρκετά κράτησε η τρομοκρατία και ο βασανισμός της καταχρεωμένης λαϊκής οικογένειας από την κυβέρνηση και τις τράπεζες. Να σταματήσουν τώρα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις που αφορούν λαϊκές οικογένειες, βιοτέχνες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους λόγω κρίσης και βαριάς φορολογίας και έχουν χρέη στην εφορία και στις τράπεζες.

Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να ανταπαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, διεκδικώντας τη διαγραφή εδώ και τώρα των δανείων που αφορούν την απόκτηση πρώτης κατοικίας για τις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org