Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ξεκινά πλειστηριασμούς ακινήτων

Προκλητική κλιμάκωση της επίθεσης ακόμα και για εργαζόμενους που χρωστούν 3.000 ευρώ στην εφορία

Μαζί με τα νέα επαχθή μέτρα που θα πλήξουν βίαια και ακαριαία τη λαϊκή οικογένεια, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ενεργοποιεί και τους νόμους κατάσχεσης ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, για οφειλές που ξεκινούν από τα 3.000 ευρώ... Πέραν τούτου, η συγκυβέρνηση, καλυπτόμενη πίσω από την τρόικα, ανακινεί και πάλι το θέμα της κατάσχεσης ακινήτων, ακόμα και όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες.

Πρόκειται καθαρά για πράξεις εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης ενός χειμαζόμενου από την υπερδιετή λεηλασία του εισοδήματος λαού, από ένα συνασπισμό αστικών κομμάτων, που εμφανίζεται αποφασισμένος να πατήσει επί πτωμάτων, προκειμένου να είναι συνεπής με τις μνημονιακές του υποχρεώσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφορίες ανά τη χώρα ξεκινούν πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν ήδη κατασχέσει. Στην πρώτη λίστα των πλειστηριασμών βρίσκονται 260 ακίνητα, σε Αθήνα (200), Χαλάνδρι (10), Κηφισιά (18), Μαρούσι (20), Γλυφάδα (12).

Η εξαγγελία πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, στις αποκαλούμενες καλές συνοικίες της Αττικής, εξυπηρετεί προφανώς επικοινωνιακούς λόγους, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για να δικαιολογήσουν την επίθεση που θα εξαπολύσουν σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Επιχειρούν έτσι να σπείρουν σύγχυση για τον προσανατολισμό της επίθεσης, και μάλιστα λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις για την τύχη της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, όπου συνειδητά το πολιτικό σύστημα επιχείρησε να προστατεύσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Οτι οι τσιμπίδες των φοροεισπρακτικών μηχανισμών θα πιάσουν και πολύ χαμηλά εισοδήματα προκύπτει από το γεγονός ότι μεγάλη εφορία της Αττικής έχει προγραμματίσει για το μήνα Νοέμβρη τον πλειστηριασμό ακινήτου που ανήκε σε μισθωτό, για ληξιπρόθεσμα χρέη της περιόδου 2002 - 2011, περί τις 32.000 ευρώ! Πρόκειται για χρέη που προήλθαν από φόρο εισοδήματος, ΕΤΑΚ για το ακίνητο, ακόμη και για κλήσεις της Τροχαίας... Το μήνυμα είναι σαφές. Δε μας ενδιαφέρει αν είστε άνεργοι, κακοπληρωμένοι, αν τα βγάζετε ή δεν τα βγάζετε πέρα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περάσετε από την εφορία και να ξεπληρώσετε τις οφειλές σας - οι οποίες προκλήθηκαν από τα άγρια φορολογικά μέτρα της τελευταίας διετίας - γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βγάλουμε στο σφυρί την κατοικία και κάθε άλλο ακίνητο...

  • Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου που αφορά στις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη προς τις τράπεζες, υποστήριξε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες. Ο ίδιος, σχολιάζοντας τους πλειστηριασμούς κατοικιών για οφειλές στο Δημόσιο, εμφανίστηκε αρκούντως προκλητικός να υπερασπίζεται τις εκβιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι «το Δημόσιο για να μπορεί να πληρώνει, πρέπει να μπορεί και να εισπράττει».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org