ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Με πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ. Με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, με τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος να συζητούν με τον εργατόκοσμο, διαδίδεται πλατιά το κάλεσμα ισχυροποίησης του Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι υπάρχει το έδαφος για να γίνουν νέα βήματα στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, αφού φαίνεται στην πράξη το ενδιαφέρον των εργαζομένων να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος, προβληματίζονται για τις εξελίξεις, εκτιμούν τη σταθερότητά του, το γεγονός ότι δεν παύει να λέει την αλήθεια, να αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές, το πρόγραμμα αυτής της δραστηριότητας κλιμακώνεται με στόχο να μη μείνει γειτονιά και χώρος δουλειάς που να μη φτάσει το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ, να γίνει υπόθεση όσο γίνεται περισσότερων δυνάμεων. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει μερικά στιγμιότυπα από περιοδείες και συγκεντρώσεις, αλλά και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανασχεθεί η επίθεση στους εργαζόμενους

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις πραγματοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου

Η αγωνία των εργαζομένων για τη δουλειά τους, για το αν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους, για το αν θα καταφέρουν αρκετοί από αυτούς να βγουν στη σύνταξη, συνολικά η ανησυχία για την επόμενη μέρα, που προδιαγράφεται το ίδιο δύσκολη με τη σημερινή και τη χτεσινή όποια κι αν είναι η κυβέρνηση μετά τις 7 Ιούλη, αποτυπώθηκε στην περιοδεία που πραγματοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά και μέλος της ΚΕ του Κόμματος συζήτησε μαζί τους τα πολύτιμα συμπεράσματα που μπορούν να αντλήσουν μετά από όλη την πορεία των ναυπηγείων. Που από κυβέρνηση σε κυβέρνηση τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, οι «σωτήρες» - επενδυτές πάνε κι έρχονται, όμως έχουν γίνει πια «κανονικότητα» η ανασφάλεια και η απληρωσιά. «Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, όσα χάσαμε χάσαμε», έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους εργάτες, με την υποψήφια του Κόμματος να απαντάει ότι αυτόν το δρόμο, της παραίτησης από όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι, τον επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους. «Μην τους κάνετε τη χάρη. Διεκδικήστε αποφασιστικά όσα σας έκλεψαν. Ενισχύστε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα σας, στηρίζει τον αγώνα σας, στριμώχνει κάθε κυβέρνηση. Χωρίς ισχυρό ΚΚΕ η επίθεση θα είναι πιο βάναυση», είπε μεταξύ άλλων, για να συμπληρώσει: «Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μαζί ψηφίζουν και μαζί υπόσχονται νέες φοροαπαλλαγές στους βιομηχάνους, χαρατσώνουν τους εργαζόμενους, σας αφήνουν απλήρωτους, να περιμένετε την παράταση των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού». Οπως είπε, εκεί που οι εργαζόμενοι αγωνίζονται χωρίς υποχωρήσεις, με ταξικό προσανατολισμό, αποσπούν μέτρα ανακούφισης. «Για να δυναμώσει αυτός ο αγώνας, χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Σε άλλη συζήτηση σημείωσε: «Μόνο το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη θέση για τη ναυπηγική βιομηχανία, θέση που δίνει διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση. Μόνο το ΚΚΕ λέει ότι πρέπει να είναι κρατική - λαϊκή περιουσία για να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, να είναι κοινωνικοποιημένα τα ναυπηγεία, όπως και όλα τα εργοστάσια, ο κλάδος των μεταφορών. Να είναι στα χέρια του λαού αυτός ο τεράστιος πλούτος, που σήμερα τον λυμαίνονται οι κάθε λογής επενδυτές, που τον αρπάζουν τζάμπα και με κρατικές επιδοτήσεις και όταν φεύγουν, επειδή δεν βγάζουν κέρδη, αφήνουν υποδομές - ρημαδιό», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δ. Μανωλάκου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ανταγωνισμοί στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς γύρω από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Στους εργάτες μεταφέρθηκε εικόνα από τα άλλα δύο ναυπηγεία, της Σύρου και της Ελευσίνας, που κατέληξαν στην αμερικανική ΟΝΕΧ, στο πλαίσιο της «στρατηγικής συνεργασίας» ΗΠΑ - Ελλάδας. Οπως ειπώθηκε, οι εργαζόμενοι και σε αυτές τις βιομηχανίες, παρότι βρέθηκε ο «επενδυτής», είναι επί ξύλου κρεμάμενοι: Το Νεώριο στη Σύρο δουλεύει με εργολαβίες, ενώ και στην Ελευσίνα οι θέσεις εργασίας είναι εξασφαλισμένες μόνο μέχρι τον Σεπτέμβρη, για τα δε 17 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν γίνεται κουβέντα. «Και σαν να μην έφταναν αυτά, τα ναυπηγεία αξιοποιούνται ως βάσεις των ΗΠΑ, κάτι που τα καθιστά στόχους αντίπαλων στρατοπέδων», αναφέρθηκε, με την Δ. Μανωλάκου να καλεί τους εργάτες να μη στοιχηθούν πίσω από αυτά τα συμφέροντα, αντίθετα να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο: Να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται, τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς τους, και ταυτόχρονα την οριστική διέξοδο, που βρίσκεται στην αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με τους ίδιους τους εργαζόμενους στην εξουσία.


Σε εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση

Ο Χρ. Κατσώτης στις υπηρεσίες Καθαριότητας του Αγ. Δημητρίου
Ο Χρ. Κατσώτης στις υπηρεσίες Καθαριότητας του Αγ. Δημητρίου
Στους εργαζόμενους του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού περιόδευσε την περασμένη Τετάρτη ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θοδωρής Σκολαρίκος, Βάσω Ζάχαρη και Γιώργος Βαρλάς. Ο Γ. Πρωτούλης συζήτησε με εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στα τεχνικά συνεργεία, στην τεχνική και την οικονομική υπηρεσία. Στάθηκε στο απαράδεκτο «μωσαϊκό» εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στους δήμους και υπογράμμισε ότι οι κομμουνιστές παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για να αλλάξει το άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αναδεικνύοντας ότι αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου η ευέλικτη δουλειά.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν θεατές, να παρακολουθούν την «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι δύο έχουν ράψει αντιλαϊκό «κουστούμι» για τον λαό. Και από αυτήν την άποψη, ανέδειξε την ανάγκη στις 7 Ιούλη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, γιατί θα είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στις 8 Ιούλη.

Στον Αγιο Δημήτριο Αττικής

Ο Γ. Πρωτούλης στους Αγ. Αναργύρους
Ο Γ. Πρωτούλης στους Αγ. Αναργύρους
Στους εργαζόμενους της Καθαριότητας, του Πρασίνου και των υπηρεσιών του δήμου Αγίου Δημητρίου μίλησαν επίσης την περασμένη Τετάρτη ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, και η Γιώτα Δήμου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής.

Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, τους κάλεσαν να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη, γιατί τα προβλήματα θα είναι μπροστά μας και την επόμενη μέρα και γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να αναθαρρήσει και να δώσει τις μάχες που απαιτούνται για να αποτρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζει να εφαρμόζει όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί.

Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πια συσσωρευμένη εμπειρία για να βγάλουν συμπεράσματα ποιος ήταν δίπλα τους και μπροστά στους αγώνες. Επίσης, τόνισαν ότι το ΚΚΕ τους προειδοποίησε πως μια κυβέρνηση που δεν συγκρούεται με το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θέλει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και τις δομές των δήμων, τότε, όσο κι αν αυτοπροσδιορίζεται «αριστερή», η πολιτική που θα εφαρμόζει θα είναι αντιλαϊκή.

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ κατέθεσε την τελευταία τετραετία πάνω από 150 τροπολογίες για την ανακούφιση και την κάλυψη των αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες όλες καταψηφίστηκαν.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπήκε μπροστά για να ανασυνταχθεί το κίνημα, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση, τη μόνη πολιτική δύναμη που συγκρούστηκε με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές.


Σύσκεψη με δεκάδες συνδικαλιστές στην Πάτρα

Σύσκεψη με δεκάδες συνδικαλιστές πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αυλή του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών από τις κλαδικές Οργανώσεις της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας. Αναφέρθηκε στην πολιτική των άλλων κομμάτων, που τσάκισαν και συνεχίζουν να τσακίζουν την εργατική τάξη και το λαό της Πάτρας, που κλείνουν τα εργοστάσια και δίνουν προνόμια στους επιχειρηματίες.

Στην Αχαΐα, τόνισε, πολιτεύονται ένας πρωθυπουργός, ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας αρχηγός κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), με στόχο να πελεκήσουν την εργατική τάξη και το λαό της Πάτρας, στους οποίους έχει γερές βάσεις το ΚΚΕ, κάτι που φάνηκε με την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου. «Δεν πρόκειται ο λαός να κάνει τη χάρη σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια ψήφισαν το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα, ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, μείωσαν μισθούς και συντάξεις και εμπορευματοποίησαν Παιδεία και Υγεία. Ο λαός θα απαντήσει, θα δυναμώσει το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο υποψήφιος του Κόμματος.

Ο Δ. Αγγελόπουλος
Ο Δ. Αγγελόπουλος
Το λόγο στη σύσκεψη πήρε ο Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Frigoglass», ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο εργοστάσιο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για το κλείσιμό του, την ανάγκη οργάνωσης της πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Κώστα Καραγκούνη, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαιρικών γηπέδων του δήμου Πατρέων και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις προηγούμενες εκλογές, τον Χρήστο Τσεπελίκα, συνδικαλιστικό στέλεχος του Συνδικάτου Οικοδόμων, και άλλους συνδικαλιστές.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Δ. Αγγελόπουλο να αναφέρεται στη συζήτηση που πρέπει να γίνει από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ άνθρωπο τον άνθρωπο, την οργάνωση περιοδειών και συσκέψεων στους χώρους δουλειάς, μεταφέροντας παντού το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ.

Τέλος, κάλεσε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιούνη στην Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους το πώς θα ενισχυθεί η δύναμή τους

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή περιόδευσαν η Σεμίνα Διγενή και ο Δημήτρης Βιτάλης

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 19/6 ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, και η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, με εργαζόμενους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στην πλούσια συζήτηση φάνηκε πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν ανάγκη να μιλήσουν για τις συνθήκες δουλειάς πίσω από τη βιτρίνα του ΙΣΝ.

Επισημάνθηκε πως τα 2 χρόνια που η Εθνική Λυρική Σκηνή στεγάζεται με σύμβαση στην εταιρεία του Ιδρύματος, λειτουργούν ταυτόχρονα δύο σκηνές με το ίδιο όμως προσωπικό. Αυτό σημαίνει εντατικοποίηση της δουλειάς, σημαίνει πρόβες και πρωί και βράδυ, σημαίνει ακόμα και προβλήματα υγείας για κάποιες ειδικά καλλιτεχνικές ειδικότητες, όπως οι χορωδοί, αλλά και επιπτώσεις στο ίδιο το καλλιτεχνικό έργο.

Ακόμα μεταφέρθηκε ότι στην ΕΛΣ, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, υπάρχουν πολυάριθμες εργασιακές σχέσεις, μέχρι και ημερήσιες συμβάσεις για ταξιθέτες! Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν με καθεστώς επινοικίασης με ωρομίσθιο 3,5 ευρώ καθαρά, χωρίς σταθερότητα. Οι παραστάσεις λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, κάτι που άλλωστε επιτρέπεται και από την αντεργατική νομοθεσία.

Ο Δ. Βιτάλης στάθηκε ανάμεσα σε άλλα στα δεδομένα μέτρα της «επόμενης μέρας», που περιλαμβάνονται στα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου το πώς θα ενισχυθεί η δική τους δύναμη, η δύναμη που θα βάζει εμπόδια, θα πρωτοστατεί στον αγώνα τους, δηλαδή το ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως οι εξελίξεις σε σχέση με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας χρειάζονται επαγρύπνηση και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί επικίνδυνα τον εφησυχασμό, με τη βοήθεια και της ΝΔ. Επισημάνθηκε πως όσο η χώρα μπαίνει όλο και πιο ενεργά στα παιχνίδια των «συμμάχων» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας, αυτό για το λαό σημαίνει ανασφάλεια. Οτι η λογική «με κάποιον πρέπει να είμαστε» δεν εμπόδισε συγκρούσεις όπως στη Συρία πρόσφατα και αλλού. Οτι όλο αυτό το παζάρεμα υδρογονανθράκων δεν θα προσφέρει στο λαό «ούτε ένα βαρέλι πετρέλαιο».

Η Σεμίνα Διγενή στάθηκε στο γεγονός ότι ενώ ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) είναι εργασιακός παράδεισος, αυτό δεν ισχύει στην πράξη και το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία που δίνουν οι εργαζόμενοι, είτε οι καλλιτέχνες είτε από άλλες ειδικότητες. Μεταξύ άλλων, είπε ότι παραχώρησε τη θέση της στην Ευρωβουλή γιατί μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών θεωρεί ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά, όπου έχει μεγάλη σημασία να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να χάσει την έδρα της η ναζιστική Χρυσή Αυγή.


Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται (ολόκληρο το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο πόρταλ του ΚΚΕ «902.gr»):

Το Σάββατο 22 Ιούνη:

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση των ΚΟ Αστικών Συγκοινωνιών στο Παγκράτι (ταβέρνα «Λαϊκό Στέκι», πλατεία Πλυτά - στάση «Λαϊκή», Φιλολάου) θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα μιλήσει στο Μπραχάμι, στην πλατεία Ασυρμάτου. Θα ακολουθήσει γλέντι.

-- Στις 8 μ.μ., ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, θα μιλήσει στο Λαύριο, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων. Θα χαιρετίσει ο Αποστόλης Παμφίλης, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, θα μιλήσει στη Βούλα, στην πλατεία Ιμίων. Θα χαιρετίσει ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

-- Στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟ Πετρούπολης καλούν σε γλέντι, στο κιόσκι του ΚΚΕ (25ηςΜαρτίου & Ελ. Βενιζέλου). Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν οι υποψήφιες στο Δυτικό Τομέα Λίλα Καφαντάρη και Ανθή Ζορμπά.

Την Κυριακή 23 Ιούνη:

-- Στις 8 μ.μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα μιλήσει στην Αργυρούπολη, στην πλατεία Βάρναλη. Θα χαιρετίσει ο Αντώνης Δαβανέλος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα.

-- Στις 8 μ.μ., ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, θα μιλήσει στη Μάνδρα, στην κεντρική πλατεία.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Πειραιά, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή (Καραΐσκου 119), θα μιλήσουν η Σεμίνα Διγενή και ο Βαγγέλης Μαρούπας, υποψήφιοι βουλευτές Α' Πειραιά.

-- Στις 7.30 μ.μ. στου Ρέντη, στο συγκρότημα πολυκατοικιών «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια στη Β' Πειραιά.

-- Στις 10.30 π.μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στην Α' Αθήνας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟΒ Πρόνοιας και των Κομματικών Ομάδων Αναπήρων και Γονιών ΑμεΑ της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15 - πίσω από το παλιό δημαρχείο Αθήνας).

-- Στις 8 μ.μ., η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής και του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής, στο Μουσείο Μακρονήσου (Αγ. Ασωμάτων 31 - Θησείο). Θα χαιρετίσει η Λίλα Καφαντάρη.

-- Στις 8 μ.μ., η Εφη Χαλιού, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα, θα μιλήσει στη Νέα Σμύρνη, στην περιοχή Λουτρά (Αγχιάλου και Ελλησπόντου). Θα χαιρετίσει η Βίκη Αράπη - Καραγιάννη, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα.

Τη Δευτέρα 24 Ιούνη:

-- Στις 8 μ.μ., ο Θοδωρής Χιώνης θα μιλήσει στον Βύρωνα, στην πλατεία Κολλημένου.

-- Στις 7.30 μ.μ., η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Δυτικού Τομέα, θα μιλήσει στο Περιστέρι, στην πλατεία Αγ. Τριάδας.

-- Στις 8 μ.μ., η Βιβή Δάγκα θα μιλήσει στο Αιγάλεω, στην πλατεία Αναγεννήσεως.

-- Στις 8 μ.μ., ο Χρήστος Κατσώτης θα μιλήσει στη Γλυφάδα, στην πλατεία Αγ. Τρύφωνα. Θα χαιρετίσουν ο Σταύρος Τάσσος και η Βίκη Αράπη - Καραγιάννη.

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Νίκαια (πλατεία Χαλκηδόνας) θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου.

-- Στις 7.30 μ.μ. στα Ασπρα Χώματα (πλατεία Τριών Ιεραρχών), θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά.

-- Στις 8 μ.μ., η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα, θα μιλήσει στη Ν. Ερυθραία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα χαιρετίσει ο Κώστας Παπασωτηρίου, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Στις 8 μ.μ., στον Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά (Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, παρκάκι) θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας.

-- Στις 8 μ.μ., η Αγγελική Παπαδάτου, υποψήφια βουλευτής Δυτικής Αττικής, θα μιλήσει στα Ανω Λιόσια, στην πλατεία Μουσών στον Αγ. Νικόλαο.

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα, θα μιλήσει στο Ελληνικό, στην πλατεία Σουρμένων. Θα χαιρετίσει η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα.

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα, θα μιλήσει στον Υμηττό (πλατεία Υμηττού).

Την Τρίτη 25 Ιούνη

-- Στις 8 μ.μ., ο Θοδωρής Χιώνης θα μιλήσει στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη. Θα χαιρετίσει η Ρούλα Ελευθεριάδου.

-- Στις 9 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας, θα μιλήσει στου Γκύζη, στο καφενείο «Χαμολόι». Θα χαιρετίσει η Βίκυ Μανιάτη, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας.

Περιοδείες σε τόπους δουλειάς

Το Σάββατο 22 Ιούνη:

-- Στις 11 π.μ., ο Θοδωρής Χιώνης και ο Αλέκος Κορωνάκος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην αγορά της Καλλιθέας.

-- Στις 12 μ., οι υποψήφιοι βουλευτές του Βόρειου Τομέα και μέλη της ΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χριστίνα Σκαλούμπακα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα στη Μεταμόρφωση.

Την Κυριακή 23 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στον Ρέντη θα περιοδεύσουν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά.

Τη Δευτέρα 24 Ιούνη

-- Στις 11.30 π.μ., η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Grantex» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., ο Θοδωρής Χιώνης θα επισκεφτεί το εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου και στη 1.30 μ.μ. το ξενοδοχείο «Athens Marriot» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6 π.μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας θα επισκεφτεί το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (προβλήτες Ι και ΙΙ) και στις 11 π.μ. το Νοσοκομείο «Μεταξά» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6.30 π.μ., η Χριστίνα Σκαλούμπακα και ο Χρήστος Κασσίμης, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα, θα επισκεφτούν στο Χαλάνδρι τους εργάτες δήμου στις υπηρεσίες στο νεκροταφείο και το κολυμβητήριο.

-- Στις 11.30 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθήνας, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., η Βούλα Πάκου, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα, θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Τρίτη 25 Ιούνη:

-- Στις 6.30 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης θα επισκεφτεί τους εργάτες του δήμου Χαϊδαρίου και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Πράσινο και στις 11 π.μ. το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».

-- Στις 11 π.μ., η Αφροδίτη Ρέτζιου θα επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ