ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Γενάρη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εργοδοτικά φιρμάνια περιστολής δικαιωμάτων

Στην πλήρη ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων στοχεύουν οι λεγόμενοι εσωτερικοί κανονισμοί εργασίας εργασίας των επιχειρήσεων, χαρακτηριστικά παραδείγματα των οποίων φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ρ». Πρόκειται για κανονισμούς με τους οποίους η εργοδοσία ουσιαστικά καταργεί κάθε δικαίωμα που απορρέει από τις ΣΣΕ, αλλά ακόμα και από τη λειψή, υφιστάμενη εργατική νομοθεσία. Μέσα από αυτούς τους κανονισμούς ο εργοδότης επιβάλλει τις μεταθέσεις εργαζομένων όπου αυτός επιθυμεί, επιβάλλει ωράρια εργασίας όπως και όποτε θέλει, απαγορεύει το συνδικαλισμό, εφαρμόζει την πολυειδικότητα, κλπ., με στόχο πάντα την αύξηση των κερδών του. Για τους εργαζόμενους προβλέπονται ακόμα και πειθαρχικές κυρώσεις, για παραπτώματα ή «αδικήματα» που και πάλι καθορίζει ο ίδιος ο εργοδότης!

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, οι κανονισμοί εργασίας κατατίθενται για έγκριση σε επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, η οποία, με εξαίρεση κάποιες πολύ τρανταχτές περιπτώσεις, αποδέχεται τη βασική τους φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από τη διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος. Η κατάργηση των ΣΣΕ αποτελεί πάγιο αίτημα των εργοδοτών, προκειμένου να μπορούν ανεμπόδιστα, μέσων των ατομικών συμβάσεων, των κανονισμών εργασίας, κλπ., να επιβάλλουν ακόμα χειρότερους όρους δουλιάς και αμοιβής και να αυξάνουν και με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη τους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το κεφάλαιο είχε και έχει πιστούς συμμάχους τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες με τον έναν αντεργατικό νόμο πίσω από τον άλλον, γενίκευσαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, χτύπησαν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, κλπ.

Στη διαμόρφωση αυτού του αντεργατικού τοπίου συμβάλλουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) που στα τραπέζια των «κοινωνικών διαλόγων» πούλησαν και πουλούν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Απέναντι σ' αυτήν την αντεργατική συμμαχία, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν τη δική τους συσπείρωση, να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Να προβάλουν και να διεκδικήσουν αποφασιστικά το πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες.

ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Νομική προσαρμογή στον εργασιακό Μεσαίωνα

Η Πράσινη Βίβλος για το Εργατικό Δίκαιο βρέθηκε στο επίκεντρο της Συνόδου στο Βερολίνο

Να μετατοπίσει τη συζήτηση από το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για σταθερή και πλήρη εργασία στη διαβούλευση για την «ποιότητα στην εργασία» επιχείρησε ο Ελληνας υπουργός εργασίας Σάββας Τσιτουρίδης κατά τη χτεσινή του παρέμβαση στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης στο Βερολίνο, αναλαμβάνοντας το δικό του μερίδιο στην προσπάθεια του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του να ξεμπερδέψουν οριστικά (και στο επίπεδο της προπαγάνδας) με κάθε έννοια σταθερής δουλιάς με δικαιώματα.

«Η τυπική σύμβαση εργασίας αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο», ισχυρίστηκε ο Ελληνας υπουργός για να διευκρινίσει αμέσως μετά πως «από την άλλη πλευρά αναγνωρίζουμε ότι οι σύγχρονες προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, της δημογραφικής γήρανσης και των νέων τεχνολογικών εξελίξεων καθιστούν αναγκαία την ενίσχυση της ευελιξίας μέσω των νέων μορφών εργασίας, στο βαθμό που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας».

Προκειμένου να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς απεργάζεται η ΕΕ στα πλαίσια των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η λεγόμενη Πράσινη Βίβλος για το Εργατικό Δίκαιο, ο Σ. Τσιτουρίδης διευκρίνισε: «Είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός συστήματος νομικής και κοινωνικής προστασίας που να καλύπτει τα άτομα που εργάζονται στις νέες μορφές απασχόλησης και ιδιαίτερα τις μεταβάσεις μεταξύ των διαφορετικών καταστάσεων απασχόλησης και ανεργίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, η "προσέγγιση κύκλου ζωής" με στοχευμένες πολιτικές για τους νέους, τις γυναίκες και τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους».

Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι το εργασιακό μέλλον μεταφράζεται σε διαρκή εργασιακή περιπλάνηση, υποαπασχόληση και ημιαπασχόληση, διά βίου κατάρτιση και εναλλαγή περιόδων απασχόλησης και ανεργίας, συνθήκες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί και η νομοθεσία. Σ' αυτά τα πλαίσια προχωράει και η διαβούλευση για την Πράσινη Βίβλο. Ο Σ. Τσιτουρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «πολιτικές για την ενεργό γήρανση», (βλέπε κίνητρα για την παράταση του εργάσιμου βίου), επικαλούμενους το γνωστό «μπαμπούλα» των «δημογραφικών πιέσεων».

Περνάνε αλυσίδες στους εργαζόμενους

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από εσωτερικούς κανονισμούς εταιρειών αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ»

Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού κανονισμού της εταιρείας «ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», είναι ότι σε όλο το κείμενο επιβάλλεται ο όρος «ατομική σύμβαση εργασίας» και όχι «συλλογική».

Η επιχείρηση χωρίζει στο άρθρο 2 τους εργαζόμενους στις κατηγορίες «έκτακτος», «τακτικός» και «δόκιμος». Ο διαχωρισμός αυτός και ο τρόπος που αναφέρεται στον κανονισμό είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού, καθώς, ενώ η εργατική νομοθεσία προβλέπει δοκιμαστική περίοδο 2 μηνών, η εταιρεία προσπαθεί μέσω του κανονισμού να εδραιώσει κατηγορία εργαζομένων (δόκιμοι), την οποία προφανώς επιδιώκει να διατηρεί σε μόνιμη βάση και να ανακυκλώνει έτσι ένα προσωπικό χωρίς δικαιώματα. Μάλιστα, στην παράγραφο που αφορά τους «δόκιμους» αναφέρεται ότι «η εταιρεία επιφυλάσσει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης του δόκιμου προσωπικού και σε χρόνο πριν τη λήξη του ανώτατου χρόνου δοκιμασίας, αζημίως»!

Στο άρθρο 3 η επιχείρηση ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να μετακινεί τους εργαζόμενους σε άλλο γραφείο, εργοστάσιο ή κατάστημα όποτε θέλει. Με το άρθρο 4 επιβάλλεται η προσέλευση στη δουλιά των υπευθύνων βάρδιας μισή ώρα νωρίτερα από τη χρόνο της βάρδιάς τους, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό το μισάωρο θεωρείται εργάσιμος χρόνος. Στο ίδιο άρθρο, η εταιρεία ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα του διαλείμματος των εργαζομένων, αφού αναφέρει ότι «η απόφαση της εταιρείας για την παροχή τού ως άνω διαλείμματος είναι ελεύθερα ανακλητή και δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση επιχειρησιακή συνήθεια»!

Δουλιά νυχθημερόν

Ο εργαζόμενος σύμφωνα με τον κανονισμό είναι υποχρεωμένος, όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, να προσφέρει τις υπηρεσίες του όποια ώρα και στιγμή της ημέρας αποφασίσει ο εργοδότης. Εάν υπάρχει, σημειώνεται, διαπιστωμένη ανάγκη για παροχή υπηρεσιών πέρα από τις κανονικές ώρες εργασίας ή τις ημέρες της υποχρεωτικής από το νόμο αργίας ή άλλης εξαιρέσιμης ημέρας ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δικαιούμενο να λάβει τη νόμιμη αποζημίωση με την επιφύλαξη των ρυθμίσεων των ατομικών συμβάσεων εργασίας!

Ο ανταγωνισμός, το αλληλοκάρφωμα των εργαζομένων και η εξαντλητική δουλιά επιβραβεύονται από την εταιρεία, αφού σύμφωνα με το άρθρο 6 «για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και για εξαιρετική επίδοση, μπορεί να απονέμονται στο προσωπικό οι παρακάτω ηθικές και υλικές αμοιβές: α) Επαινος με χρηματική αμοιβή, β) έπαινος με χρηματική αμοιβή και ολιγοήμερη άδεια με αποδοχές». Οι πειθαρχικές κυρώσεις για πειθαρχικά παραπτώματα που καθορίζει η επιχείρηση εμπεριέχονται και στο συγκεκριμένο κανονισμό.

Αποσπάσματα από τους κατάπτυστους εσωτερικούς κανονισμούς
Αποσπάσματα από τους κατάπτυστους εσωτερικούς κανονισμούς
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απεργία για το δικαίωμα στη δουλιά

Σε 48ωρη απεργία στη 1 και 2 Φλεβάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, ενώ την πρώτη μέρα της απεργίας πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, η ΔΑΣ, καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Υπενθυμίζουμε ότι προσφάτως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου περίπου 7.000 εργαζομένων στην καθαριότητα. Ομως, σχεδόν το 30% αυτών των εργαζομένων θα απασχολούνται με μερική απασχόληση και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς από μισή μέχρι τρεισήμισι ώρες την ημέρα! Την ίδια στιγμή, 4.000 εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να απασχολούνται ως «εργολάβοι» με συμβάσεις έργου και σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα πεταχτούν στο δρόμο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, καθώς «απαγορεύεται η ανανέωση».

Την πολιτική αυτή στήριξε και στηρίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η ΔΑΣ, καταγγέλλοντας την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας, καλεί τους εργαζόμενους απαιτήσουν: Μονιμότητα για όλους, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, να μην ισχύσει το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, να αναλάβει τη μισθοδοσία το υπουργείο Παιδείας, να συνυπολογιστούν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας και όχι μόνο τα δύο τελευταία, επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Πρόστιμο αν φύγεις από τη δουλιά!

Πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο εργαζόμενος στην εταιρεία «ICTS Hellas, Διεθνείς σύμβουλοι σε θέματα ασφαλείας μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης - ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας», αν αποφασίσει να φύγει από τη δουλιά του, όπως αξιώνει η εργοδοσία! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «σε περίπτωση διακοπής της εργασίας χωρίς ειδοποίηση ή σε περίπτωση αποχώρησης εντός της νόμιμης προθεσμίας προμήνυσης, συμφωνείται ποινική ρήτρα ίση με τις αποδοχές ενός μήνα, οι οποίες και θα συμψηφίζονται με τις οφειλόμενες αμοιβές και θα αφαιρούνται από τον καταβλητέο μισθό, ενώ η εταιρεία θα διατηρεί το δικαίωμα της αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημιά που θα έχει τυχόν υποστεί από τη διακοπή της εργασίας χωρίς προμήνυση»! Το άρθρο αυτό απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Απασχόλησης.

Στα «απαγορευμένα» μπαίνει και το δικαίωμα στην απεργία και στο συνδικαλισμό όπως και η πολιτική δράση, καθώς στο άρθρο 13 παράγραφος 7, η εταιρεία δηλώνει ότι «θα εκτιμά και θα διακρίνει και ανταμείβει (οικονομικά ή/και ηθικά) τους εργαζόμενους που δεν απουσιάζουν από την εργασία τους», ενώ στο άρθρο 18 τους καλεί «να μην αναρτούν ή τοιχοκολλούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αφίσες, πλακάτ, πανό ή άλλες παραστάσεις με οποιοδήποτε περιεχόμενο και οποιαδήποτε αφορμή! Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται «καμία πολιτική ή θρησκευτική δραστηριότητα».

Η εταιρεία θεωρεί τους εργαζόμενους και εν δυνάμει κλέφτες καθώς όπως αναφέρει «η διεύθυνση της εταιρείας μπορεί να επιβάλλει ατομική έρευνα και έρευνα του Ι.Χ. αυτοκινήτου (ή άλλου μέσου μεταφοράς του εργαζόμενου) και των αποσκευών του εργαζόμενου όταν βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ή πελατών της προς το σκοπό της παροχής υπηρεσίας».

Η μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη του εργαζόμενου θα εξαρτάται από το πόσο σκληρά θα δουλεύει, δε θα μιλάει, δε θα διεκδικεί και θα σκύβει το κεφάλι. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η «εταιρεία θα ελέγχει την απόδοση των εργαζομένων σε συνεχή βάση. Επιπλέον, δύο φορές το χρόνο θα γίνεται και γραπτή αξιολόγηση των εργαζομένων σύμφωνα με τις διαδικασίες της εταιρείας, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιούνται στον κάθε εργαζόμενο προσωπικά. Το αποτέλεσμα της αξιολογήσεως λαμβάνεται υπ' όψη στη μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη του εργαζόμενου».

Υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση

Η πολυειδικότητα, η απαγόρευση του συνδικαλισμού, η απόλυση του εργαζόμενου αν αρνηθεί να εκτελέσει εργασία έξω από τα καθήκοντά του και οι πειθαρχικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την απόλυση για «παραπτώματα» που καθορίζει ο εργοδότης, είναι ορισμένα από τα όσα απαιτεί η επιχείρηση «ΔΡΟΜΩΝ ΑΕΒΕ» μέσα από τον κανονισμό εργασίας. Ξεκινώντας από το πρώτο άρθρο του κανονισμού, η επιχείρηση θα προβεί σε πρόσληψη εργαζόμενου, αφού έχει εξαντλήσει όλους τους εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης της θέσης, ένας από τους οποίους είναι και η «ανακατανομή των καθηκόντων του προσωπικού της εταιρείας».

Στο άρθρο 3 που αφορά τη δοκιμαστική περίοδο απασχόλησης των εργαζομένων, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι θα απολύσει όποιον εργαζόμενο, ο οποίος «κατά τη δίμηνη δοκιμαστική περίοδο ζημίωσε ή έβλαψε αντικειμενικά καθ' οιονδήποτε τρόπο την εταιρεία». Αυτή η σκόπιμη ασάφεια δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να απολύσει εργαζόμενο γιατί αντιστάθηκε σε οτιδήποτε σε βάρος του. Επιπλέον, είναι τουλάχιστον γελοίο το επιχείρημα περί «αντικειμενικότητας», γιατί και αυτήν την καθορίζει ο εργοδότης με βάση κάθε φορά τα συμφέροντά του. Στο άρθρο 19, παράγραφος 5 η εταιρεία απαγορεύει το συνδικαλισμό και την επαφή των εργαζομένων με συνδικαλιστές, αφού αναφέρει ότι «πρέπει να αποφεύγεται η είσοδος αγνώστων και ξένων ως προς την εταιρεία προσώπων στους χώρους εργασίας χωρίς την άδεια ή την ενημέρωση των αρμοδίων διευθυντών των τμημάτων της εταιρείας».

Στο ίδιο άρθρο, παράγραφος 19, η εταιρεία επιβάλλει στα καθήκοντα των εργαζομένων και την καθαριότητα, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «υποχρέωση του συνόλου των μισθωτών της εταιρείας είναι να φροντίζουν για την καθαριότητα τόσο των εσωτερικών (κλειστών) χώρων, όσο και των εξωτερικών (υπαίθριων) χώρων της εταιρείας». Τέλος, στο άρθρο 20 παράγραφος 3, η επιχείρηση ξεκαθαρίζει ότι επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και την απόλυση, αν εργαζόμενος αρνηθεί να εκτελέσει εργασία που του ανατίθεται και μπορεί να είναι άσχετη με την ειδικότητά του, αν διαβάζει εφημερίδα ή όποιο άλλο έντυπο.

«ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ» - «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»
Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού

Με το μισό προσωπικό λειτουργεί το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» με αποτέλεσμα την υπερεντατικοποίηση και την εκτέλεση αλλοτρίων καθηκόντων από το προσωπικό. Συνολικά είναι κενές οι 581 από τις 1.169 οργανικές θέσεις του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού (δηλαδή ποσοστό 49,7%). Ειδικότερα είναι κενές οι 315 θέσεις από τις 597 οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού (ποσοστό 52,7%). Από χτες οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Κινητοποιήσεις για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» ψυχιατρείο, καθώς είναι κενές οι 800 από τις 1.400 οργανικές θέσεις. Ετσι σήμερα υπάρχουν μόνο δυο νοσηλεύτριες ανά βάρδια για 50 ασθενείς και ένας γιατρός για δυο νοσηλευτικά τμήματα, ο οποίος μάλιστα ταυτόχρονα θα πρέπει να ασχολείται με μονάδες αποασυλοποίησης. Οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαϊτειο» θα κάνουν στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα της εφημερίας την Τρίτη και την Πέμπτη που εφημερεύει το ψυχιατρείο.

Ωράριο κατά τα κέφια της εργοδοσίας

Σπαστό ωράριο στο εργοστάσιό της, μεταθέσεις προσωπικού όπου κριθεί απαραίτητο, σωματικοί έλεγχοι, πολυειδικότητα, είναι ορισμένα από τα όσα απαιτεί η «Διαδικτυακή Μεταφορική Ανώνυμη Εταιρεία Προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας WWW WORLD WIDW WHEELS», μέσω του εσωτερικού κανονισμού εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 παράγραφος 5, «κάθε εργαζόμενους οφείλει να παρέχει την εργασία του και σε άλλον τομέα ή τόπο από αυτούς, όπου κανονικά εργάζεται και να δέχεται πρόθυμα οποιαδήποτε πρόσθετα καθήκοντα του αναθέτουν οι προϊστάμενοί του, υπό την προϋπόθεση ότι η απασχόληση αυτή του εργαζόμενου θα πραγματοποιείται μέσα στο νόμιμο ωράριο και δε θα είναι βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του, όπως και θα του καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση».

Ο καθορισμός του ωραρίου εργασίας είναι στην απόλυτη κρίση της εταιρείας, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και το σπαστό ωράριο και στο εργοστάσιό της με το επιχείρημα, όπως ακούστηκε στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Απασχόλησης, ότι και οι εμποροϋπάλληλοι έχουν σπαστό ωράριο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ορίσει σε κάθε τμήμα ή και στο σύνολο τις βάρδιες ανά 24ωρο και το συνεχόμενο ή σπαστό ωράριο ημερησίως...»! Και από αυτόν τον κανονισμό δε λείπουν οι πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος των εργαζομένων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώτα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ