ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
Σελ. /24
ΚΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση απάντηση για τις ναζιστικές βρωμιές σε σχολεία της πόλης

Αμεση ήταν η απάντηση των Οργανώσεων Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο άσχημο θέαμα που αντίκρισαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί προχτές στα σχολεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, η ναζιστική συμμορία της εγκληματικής Χρυσής Αυγής είχε βρωμίσει με τα ναζιστικά - ξενοφοβικά της σύμβολα τους τοίχους στο σχολικό συγκρότημα της Πειραϊκής και στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση χτες στο συγκρότημα της Πειραϊκής, καλώντας μαθητές και γονείς να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες των φασιστοειδών. Οι μαθητές του σχολείου διάβαζαν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση καταγγελίας των Κομματικών Οργανώσεων, λέγοντας πως στα σχολεία και στις γειτονιές της Καλλιθέας δεν υπάρχει χώρος για τα ναζιστικά απολιθώματα. Επίσης, αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής την Ρούλα Ελευθεριάδου, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο, περιόδευσε στους καθηγητές του σχολείου, καλώντας τους να καταγγείλουν αποφασιστικά τέτοιες ενέργειες και να μην επιτρέπουν να δηλητηριάζονται οι συνειδήσεις της νέας γενιάς με την εγκληματική - φασιστική ιδεολογία.

Μάλιστα, από νωρίς το πρωί στο χώρο βρισκόταν συνεργείο του δήμου που κάλυπτε με μπογιά τα φασιστικά συνθήματα, μετά από έγκαιρη παρέμβαση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων της Καλλιθέας. Αντίστοιχη παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Τετάρτη στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν καταγγέλλοντας το γεγονός:

«Το ΚΚΕ καλεί τους διευθυντές, τους Συλλόγους Καθηγητών και Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια, συνολικά το λαό της Καλλιθέας να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες των φασιστοειδών, που έχουν ως στόχο την παραχάραξη της Ιστορίας, τη δηλητηρίαση των συνειδήσεών μας με τη μισαλλόδοξη ρατσιστική, επικίνδυνη ιδεολογία του ναζισμού. Ο λαός της Καλλιθέας έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει φασισμός. Από άκρη σ' άκρη στις εργατογειτονιές μας είναι νωπό το αίμα των πατριωτών αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και άλλων πολιτών που εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους συμμάχους τους, προγόνους των χρυσαυγιτών.

Το λέμε καθαρά, στις γειτονιές μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες!

Δεν τους αφήνουμε να σταθούν πουθενά. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Να τους απομονώσουμε! Πολεμάμε τη ναζιστική φασιστική ιδεολογία και το σάπιο σύστημα που τη γεννάει».

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με πλούσιο πρόγραμμα από αύριο στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο γνώριμο και ιστορικά φορτισμένο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. Από αύριο Πέμπτη και για τρεις μέρες (14, 15 και 16 Σεπτέμβρη) ο χώρος του Φεστιβάλ θα γίνει το σημείο συνάντησης χιλιάδων νέων και ανθρώπων του μόχθου όλων των ηλικιών.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 9.30 μ.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζει η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας. Το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης μέσα στις συνθήκες του Α' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ στο τριήμερο των εκδηλώσεων, στις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Μαθητική) θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα κ.ά. Οι εκδηλώσεις στις τρεις σκηνές θα ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ.

Παράλληλα, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν Εργατικό Στέκι, Περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητικό Στέκι, Περίπτερο Θεραπευτικών Κοινοτήτων, ο «Μικρόκοσμος» (χώρος δραστηριοτήτων για μικρότερες ηλικίες), παιδότοπος, βιβλιοπωλείο κ.ά. Οι δραστηριότητες στο «Μικρόκοσμο» και στον Παιδότοπο θα ξεκινούν από τις 7 μ.μ.

Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», για την οποία έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με τους Σελάνικ, Νίκο Κατσίκα και μεγάλη συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Επίδειξη από Χορευτικό, μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Παλιούς Διαβάτες και Ρεμπέτικο Γλέντι με την Κατερίνα Τσιρίδου.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Στις 8.30 μ.μ., συζήτηση με θέμα «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας. Το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης μέσα στις συνθήκες του Α' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και En Cardia.

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες με τους Markab Trio, Βασίλη Λέκκα, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου και Γιώτα Νέγκα.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικό πρόγραμμα με τους Μ. Παπούλια και Μουσικόφρωνες. Ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη και αφιέρωμα σε τραγούδια του Ζαμπέτα από το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Αφιέρωμα στο Παιδαγωγικό Ποίημα, του Αντόν Σεμιόνοβιτς Μακάρενκο. Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μανώλη Φάμελλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Μεγάλη πολική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες από τους String Demons και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς «Το Καρς». Επίδειξη μικρασιάτικων χορών από παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα. Μουσικό πρόγραμμα με λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Φαναρά, Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα, τους Kollektiva, τον Ησαΐα Ματιάμπα και τον Μύρωνα Στρατή.

Αναβαθμισμένες κατασκευές σε όλο το χώρο του Πάρκου Τρίτση

Με μεράκι και δημιουργικότητα προχωρούν οι εργασίες για το κεντρικό τριήμερο των εκδηλώσεων στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη στη Αθήνα

Από την προετοιμασία της μακέτας του Πύργου του Τάτλιν
Από την προετοιμασία της μακέτας του Πύργου του Τάτλιν
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και το τριήμερο κορύφωσης του 43ου Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, που πέρα από το ιδιαίτερα πλούσιο φέτος καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, υπόσχεται εκπλήξεις και πρωτότυπες ιδέες και στους επιμέρους χώρους του.

Οι επισκέπτες του φετινού Φεστιβάλ θα εντοπίσουν μια ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης όλου του χώρου, πέρα από τα γνωστά στέκια και τα θεματικά περίπτερα. Στο πλαίσιο αυτό, διάσπαρτες σε όλο το Πάρκο Τρίτση θα είναι μια σειρά κατασκευές... «στα βήματα της Ιστορίας»! Ανάμεσά τους, ένα γκράφιτι αφιερωμένο στον επαναστάτη Τσε Γκεβάρα με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατό του τον προσεχή Οκτώβρη. Ακόμα, ένα διόραμα αφιερωμένο στην Παρισινή Κομμούνα, που θα αναπαριστά μια χαρακτηριστική σκηνή από μάχη της Κομμούνας, με τα οδοφράγματα κι από πίσω τους κομμουνάρους. Σε άλλη μεριά του πάρκου, οι επισκέπτες θα «ταξιδεύουν» στις μέρες της Οκτωβριανής Επανάστασης περπατώντας σε ένα δρόμο της εποχής, πλάι σε έναν τοίχο αφισοκολλημένο με αφίσες της Επανάστασης της περιόδου 1917 - 1920. Παράλληλα, σε διάφορες γωνιές του Πάρκου Τρίτση θα υπάρχουν κατασκευές με πορτρέτα προσωπικοτήτων από την ΕΣΣΔ απ' όλη την περίοδο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

Ξεχωριστές και φροντισμένες κατασκευές θα συναντήσουν και οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ, στον αγαπημένο τους χώρο, τον Παιδότοπο. Εκεί θα συναντηθούν με την εικόνα του πρώτου κοσμοναύτη της ΕΣΣΔ και όλου του κόσμου, του Γιούρι Γκαγκάριν, και θα μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του ως «μικρά αστροναυτάκια». Στον ίδιο χώρο, δε, θα υπάρχει σε κατασκευή και ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο, ενώ σε άλλες μεριές οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα συναντήσουν επίσης την εικόνα της Βαλεντίνα Τερέσκοβα, της πρώτης γυναίκας που εκτοξεύτηκε στο διάστημα.

Εργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας

Αντίστοιχα ιδιαίτερες κατασκευές ετοιμάζει ομάδα μηχανικών που βασίζονται σε έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας, σε άμεση σχέση με την Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι κατασκευές αυτές θα τοποθετηθούν στο χώρο του Πολιτισμού, δίπλα στην έκθεση με έργα - ψηφιακής ανατύπωσης - της Ρωσικής Πρωτοπορίας, από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, που ανήκουν στη συλλογή Κωστάκη.

Συγκεκριμένα, οι κατασκευές είναι: Ο περίφημος Πύργος του Τάτλιν, σε μακέτα, σε κλίμακα 1:200, που προοριζόταν να στεγάσει την έδρα της 3ης Διεθνούς. Το αρχιτεκτονικό του σχέδιο αναπαριστά τη σπειροειδή εξέλιξη της κοινωνίας και την κίνησή της προς τα μπρος, ανεξάρτητα από τα προσωρινά πισωγυρίσματα που μπορεί να υπάρξουν. Ακόμα, θα υπάρχει μια προπαγανδιστική σύνθεση του Γκούσταβ Κλούτσις. Πρόκειται για μια πτυσσόμενη κατασκευή με οθόνη και ραδιοφωνικό μεγάφωνο αναγγελιών. Μια άλλη κατασκευή θα είναι η αναπαράσταση σκηνικού της Λιουμπόβ Πόποβα. Για το σχεδιασμό του πάρθηκε υπόψη η διευκόλυνση των ηθοποιών και το να μπορεί το σκηνικό να παρουσιαστεί και σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό οδήγησε σε μια σύνθεση με εύκολη αποδόμηση και ανασυγκρότηση του συνόλου. Δουλεύοντας σε αυτές τις παραγωγές, η Πόποβα δημιούργησε ορισμένα από τα πιο πρωτοποριακά σκηνικά.

Escape room ενάντια στα ναρκωτικά!

Μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή θα υπάρχει φέτος και στο χώρο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά: Πρόκειται για ένα escape room, όπου ομάδες επισκεπτών του Φεστιβάλ θα μπορούν να παίζουν ένα παιχνίδι απόδρασης με μηνύματα ενάντια στην εξάρτηση. Μέσα από το παιχνίδι η ΚΝΕ επιδιώκει με συμβολικό τρόπο να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με την αναζήτηση υποκατάστατων στη ζωή ενός νέου, κύρια μέσα από την αναπαράσταση των ανθρώπινων σχέσεων, των προσωπικών και κοινωνικών αδιεξόδων, να φωτίσει την αντίληψη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη διαμόρφωση της ολοκληρωμένης προσωπικότητας, που δεν θα έχει ανάγκη από χρήση ουσιών.

Οι ομάδες των παικτών θα περνούν διαδοχικά δωμάτια λύνοντας γρίφους και θα λαμβάνουν μηνύματα όπως ότι «η ζωή είναι ομαδικό παιχνίδι», η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα και όχι στη φυγή κ.ο.κ.

Ακόμα, στο χώρο κατά των ναρκωτικών θα υπάρχει μια διαδραστική κατασκευή με τίτλο «Με την υπογραφή σου μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους», αποτελούμενη από τέσσερα ταμπλό που από μακριά θα σχηματίζουν ένα σκίτσο και στην οποία οι επισκέπτες θα βάζουν τη δική τους πινελιά, αφήνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά.

Διεκδικούν λύση για τη σίτιση και στέγαση αναπληρωτών

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών συνεχίστηκαν χτες οι παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση λύσης στο ζήτημα της στέγασης και σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν μακριά από τα σπίτια τους.

Αφορμή αποτέλεσε η κατάσταση που αντιμετώπισαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στις Κυκλάδες και ειδικότερα σε σχολεία της Σαντορίνης, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκια που στα διαθέσιμα σπίτια φτάνουν έως 750 ευρώ (για σπίτια 25 - 45 τ.μ.) και αναγκάστηκαν να μένουν σε κάμπινγκ, στα αυτοκίνητα ή σε ξενοδοχεία στοιβαγμένοι δυο και τρεις μαζί, πληρώνοντας έως και 100 ευρώ τη μέρα μέχρι να βρουν μόνιμη κατοικία.

Τα παραπάνω έφεραν με επιτακτικό τρόπο στην επιφάνεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αφού μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες ανεργίας καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν έχουν για τη στέγασή τους στην περιοχή τοποθέτησής τους. Με τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών, εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σεφέρης», της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, απαίτησαν να πάρει η κυβέρνηση συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα (π.χ. έκτακτη κρατική οικονομική επιχορήγηση των ΟΤΑ).

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, κατά τη συνάντησή τους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κ. Πουλάκης, ανέφερε πως με δεδομένο το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους ΟΤΑ που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους για υπό προϋποθέσεις παροχή στέγασης και σίτισης σε δημόσιους λειτουργούς, είναι ευθύνη των δήμων να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις με ίδια έσοδα και κατάλληλη επιλογή των προτεραιοτήτων σε έργα. Αποποιήθηκε των κυβερνητικών ευθυνών και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό και στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τους δημάρχους.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων δηλώνουν ότι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα, με σταθμό τη μέρα πανελλαδικής δράσης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τα δικαιώματα των αναπληρωτών στις 29 Σεπτέμβρη, με κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

  • Με αιχμή τα αιτήματα να εγκριθούν όλα τα τμήματα στα ΕΠΑΛ, να μη γίνουν συμπτύξεις τμημάτων και ζητήματα που αφορούν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.
Μεγάλα Φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις

Πλήθος είναι τα φεστιβαλικά ραντεβού των επόμενων ημερών και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Στη Λιβαδειά, στις 9 μ.μ., στο Ζάππειο, με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στην Κομοτηνή, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Διήμερο Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Στην Πάτρα, στο ΤΕΙ, με ομιλητή τη δεύτερη μέρα τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν την πρώτη μέρα συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τη δεύτερη συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου.

Στη Λάρισα, στην Κοίτη Πηνειού, με ομιλήτρια τη δεύτερη μέρα, στις 9.30 μ.μ., την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα, την πρώτη μέρα παρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό» από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Τη δεύτερη μέρα μεγάλο αφιέρωμα με διασκευασμένα ρωσικά τραγούδια και ποίηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση, συναυλία με τους Imam Baildi.

Στον Βόλο, στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου (δημαρχείο), με ομιλητή τη δεύτερη μέρα, στις 9.30 μ.μ., τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ακόμα ξεχωρίζουν stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα.

Στα Γιάννενα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με ομιλητή τη δεύτερη μέρα, στις 9 μ.μ., τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα συναυλίες την πρώτη μέρα με τους Imam Baildi και τη δεύτερη μέρα με τον Μανώλη Μητσιά.

Στο Ηράκλειο, στο Κομμένο Μπεντένι, με ομιλητή τη δεύτερη μέρα, στις 9 μ.μ., τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, την πρώτη μέρα κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σκουλά και τη δεύτερη μέρα συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Στη Χαλκίδα, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Δέλτα, με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Ξάνθη, στις 8.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο στην Κεντρική Πλατεία, με ομιλητή τον Γιώργο Πυργέλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στη Λέσβο, στις 8 μ.μ., στη Μυτιλήνη, στα Κεντρικά Λύκεια, με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Ρόδο, στις 8 μ.μ., στο Αίθριο του Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη

Στην Καβάλα, στις 8.30 μ.μ., στο Πάρκο Φαλήρου, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ