ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Οχτώβρη 2025
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Απαιτητικό τεστ για τα ψηλά

Κυνηγώντας την κορυφή ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Μονακό για την 7η αγωνιστική

Επιδιώκοντας να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία της Euroleague και στο κυνήγι της κορυφής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τη Μονακό για την 7η αγωνιστική (21.15 - Novasports Prime).

Οι «ερυθρόλευκοι», που με απολογισμό 4-2 βρίσκονται στις ισοβαθμίες της 2ης θέσης πίσω από την πρωτοπόρο Χάποελ Τελ Αβίβ (5-1), θέλουν να ανοίξουν νικηφόρα την πρώτη από τις δύο υποχρεώσεις τους σε μία ακόμα «σούπερ εβδομάδα» (μάλιστα και οι δύο θα είναι εντός έδρας), ενώ ψάχνουν και μια άτυπη ρεβάνς από τη Μονακό για την ήττα τους στον ημιτελικό του Final 4 της περσινής σεζόν από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε τον αγώνα ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τεστ για την ομάδα του, κόντρα σε μια ομάδα δύσκολα αντιμετωπίσιμη όπως είπε για τη Μονακό.

Στην αποψινή αποστολή του Ολυμπιακού εντάχθηκε και ο Παπανικολάου, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Εβανς μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση.

Καταδικάζουν την παρουσία της Χάποελ Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ

Την παρουσία της Χάποελ Τελ Αβίβ, ομάδας που προέρχεται από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει τη γενοκτονία στη Γάζα, καταδικάζουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού με κείμενο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο με αφορμή τον αγώνα της ομάδας τους με τη Χάποελ αυτήν την Παρασκευή στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «από οποιαδήποτε ανθρώπινη οπτική, είναι αδιανόητο ότι την ώρα που (παρά τις σαθρές εγγυήσεις εκεχειρίας) εκατομμύρια Παλαιστίνιοι - γυναίκες και παιδιά - συνεχίζουν να δολοφονούνται σε κοινή θέα, να στερούνται την πρόσβαση σε τροφή, υγεία, στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, οι ισραηλινές ομάδες περιδιαβαίνουν προκλητικά ανά την Ευρώπη, με τις ευλογίες των συνένοχων κυβερνήσεων, αλλά και των Euroleague, UEFA, FIBA κ.ο.κ.».

Στο κείμενο, που έχει ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επισημαίνουν ακόμα ότι αρνούνται να στρέφουν το βλέμμα τους μακριά από τη «βαρβαρότητα μιας αδιάκοπης γενοκτονίας και ενός απάνθρωπου απαρτχάιντ, όπως αυτά που πραγματοποιούνται στην Παλαιστίνη από το κράτος του Ισραήλ».

SUPER LEAGUE
Νέες ανακατάξεις στις πρώτες θέσεις

Μόνος 2ος ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ | Συνεχίζει 1ος ο ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Νέα αλλαγή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Super League έφερε η 8η αγωνιστική, καθώς ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος 2ος μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 2-0 στο Φάληρο (Ελ Κααμπί 33' πέναλτι, Ταρεμί 67'), ενώ η «Ενωση» έπεσε στην 3η θέση. Πρωτοπόρος παραμένει ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 3-0 του Βόλου (Γιακουμάκης 49', Οζντόεφ 73', 80'), ενώ επικρατεί «συνωστισμός» για μια θέση στην πρώτη τετράδα, με τέσσερις ομάδες να ισοβαθμούν.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός έδειξε πιο έτοιμος από την ΑΕΚ και έφτασε στη νίκη αξιοποιώντας τη «γραμμή κρούσης» του (Ελ Κααμπί, Ταρεμί), πιέζοντας και δημιουργώντας περισσότερο. Αντίθετα η «Ενωση» δεν κατάφερε να φανεί απειλητική, με μόλις μία τελική στην αντίπαλη εστία, πληρώνοντας τις ολιγωρίες της στις στημένες φάσεις και γενικά τα λάθη στην άμυνα.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, βρίσκοντας τις λύσεις στο β' μέρος, με πρωταγωνιστή και δις σκόρερ τον Οζντόεφ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του για άλλη μια φορά αξιόμαχου Βόλου. Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο οποίος νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης (Σβιντέρσκι 45'+6 πέναλτι, Τσίκο 60' αυτογκόλ), μια νίκη πολύτιμη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Αλλα αποτελέσματα: Λεβαδειακός - Αρης 1-1 (Πεντρόσο 20' - Λιάγκας 10' αυτογκόλ), Κηφισιά - Παναιτωλικός 1-1 (Πόμπο 18' - Κοντούρης 37'), ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-3 (Σαλτσέδο 15' - Γιουμπιτάνα 34', Καραμάνης 77', Οζέγκοβιτς 90'+5 πέναλτι), Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 0-2 (Μπαγκαλιάνης 37', Ουάρντα 44').

  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 20, Ολυμπιακός 19, ΑΕΚ 16, Αρης 12, Λεβαδειακός 12, Παναθηναϊκός 12, Βόλος 12, Ατρόμητος 9, Κηφισιά 9, Παναιτωλικός 8, Λάρισα 7, ΟΦΗ 6, Πανσερραϊκός 5, Αστέρας Τρίπολης 3 (Παναθηναϊκός και ΟΦΗ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο).
  • Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ αποτελεί ο Μίλαν Ράσταβατς. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου του Ηρακλείου.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κρύβονται παγίδες για τα φαβορί

Οι κόντρες μεταξύ των ομάδων της Super League συγκεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον στο σημερινό κυρίως μέρος της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ξεχωρίζει η δοκιμασία του Παναθηναϊκό στο Περιστέρι κόντρα στον ανεβασμένο αγωνιστικά Ατρόμητο, ενώ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, προερχόμενος από την επιτυχία κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον αξιόμαχο και επικίνδυνο Βόλο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο δε πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΛ θέλοντας να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του, ενώ εκτός έδρας αποστολές περιλαμβάνει η αγωνιστική για τους «κιτρινόμαυρους», ΑΕΚ και Αρη, που δοκιμάζονται σε Ηλιούπολη και Αιγάλεω αντίστοιχα. Τέλος, στη Βοιωτία ο εντυπωσιακός φέτος Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης, που ψάχνει αντίδραση στο Κύπελλο για την κακή πορεία του στο πρωτάθλημα.

Το σημερινό πρόγραμμα:

15.00 Αιγάλεω - Αρης (Cosmote Sport 3), 15.30 Ηλιούπολη - ΑΕΚ (Cosmote Sport 2), 17.30 Ολυμπιακός - Βόλος (Cosmote Sport 1), 18.30 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης (Cosmote Sport 23), 19.30 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Cosmote Sport 2), 21.30 ΠΑΟΚ - ΑΕΛ (Cosmote Sport 1).

  • Σε χθεσινά παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής είχαμε τα αποτελέσματα: ΟΦΗ - Ηρακλής 3-1, Παναιτωλικός - Ελλάς Σύρου 4-1, Κηφισιά - Athens Kallithea 2-1.
ΕΟΕ
Απεβίωσε ο Λάμπης Νικολάου

Σε ηλικία 89 ετών απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα, Λάμπης Νικολάου. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΟΕ για 14 χρόνια (1985 - 1992 και 1997 - 2004) και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Υπήρξε μέλος της ΔΟΕ από το 1986 έως το 2015, και επίτιμο μέλος από το 2016 και μετά. Επίσης ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Παιδείας της ΔΟΕ (2010 - 2015) και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς (2015 - 2016).

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Λάμπη Νικολάου.

ΠΑΤΡΑ
Εμφραγμα υπέστη φίλαθλος

Προσπάθησε να διασώσει τον γιο του κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος

Στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα νοσηλεύτηκε ένας άνδρας, μετά από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο «ντέρμπι κορυφής» του 2ου ομίλου της Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Αχαΐας (!) μεταξύ των ομάδων Πάτρα 2005 και ΑΕ Αιγίου το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας προσπάθησε να φυγαδεύσει το παιδί του προκειμένου να το γλιτώσει από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώνονταν εκείνη την ώρα ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα έξω από το γήπεδο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία και τοποθέτηση στεντ, ξεπέρασε τον κίνδυνο και παραμένει στο νοσοκομείο υπό ιατρική παρακολούθηση.

Από τα επεισόδια φέρεται να τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα. Στο γήπεδο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παράγοντες των δύο ομάδων οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προκειμένου να δώσουν κατάθεση για τα όσα εκτυλίχθηκαν. Επίσης έγινε αναφορά για δύο συλλήψεις. Για την ιστορία, ο αγώνας διεκόπη στο 81ο λεπτό.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Διατηρεί το απόλυτο η ΑΕΚ

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του FIBA Champions League έκανε η ΑΕΚ μετά τη χθεσινή νίκη της με 71-69 επί της Λέβιτσε στη Σλοβακία για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Η «Ενωση» έκανε το 3 στα 3, παρέμεινε μόνη 1η στον όμιλο και διατηρείται σε τροχιά κατάκτησης της πρωτιάς, που δίνει απευθείας πρόκριση στους «16». Αντίθετα η Λέβιτσε έπεσε στο 1-2.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, δίνοντας δικαιώματα στους γηπεδούχους, και αγχώθηκαν αρκετά, έδειξαν όμως χαρακτήρα όταν χρειάστηκε και πήραν τη νίκη. Πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ ήταν οι Σίλβα (13 πόντοι, 14 ριμπάουντ), Γκρέι (16 π.) και Μπάρτλεϊ (21 π.), με τον τελευταίο μάλιστα να «καθαρίζει» στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, σήμερα, η Zoλνόκι υποδέχεται τη Ρίγα στην Ουγγαρία (19.30).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ