Πέρασε 1η, εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού
Eurokinissi |
Στην «ΟPAP Arena» η ΑΕΚ με άλλη μια ανατροπή επιβλήθηκε 2-1 του ΟΦΗ (Λιούμπισιτς 54', Γιόβιτς 67' - Σαλτσέδο 2'), φτάνοντας στην 7η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και διευρύνοντας το αήττητο σερί της το τελευταίο διάστημα στα 13 ματς (12 νίκες - 1 ισοπαλία). Στο πρώτο μέρος οι Κρητικοί, σε μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις, προηγήθηκαν με το «καλημέρα» και στη συνέχεια είχαν και δοκάρι, πάλι με τον Σαλτσέδο, ενώ η «Ενωση» έχασε πέναλτι (ο Γιόβιτς έστειλε την μπάλα άουτ) και της ακυρώθηκαν 3 γκολ μέσω VAR. Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις στο δεύτερο μέρος, ανεβάζοντας την απόδοσή τους και κυριαρχώντας για τουλάχιστον ένα 20λεπτο. Να σημειωθεί πάντως ότι ο ΟΦΗ φωνάζει για τις διαιτητικές αποφάσεις.
Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε άλλο ένα φετινό ντέρμπι (το 4ο από τα 5), νικώντας 2-0 τον Παναθηναϊκό (Κωνσταντέλιας 39', Μύθου 53') και μάλιστα εύκολα, καθώς κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Οι δε «πράσινοι» συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις και ουσιαστικά δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθόλου. Η νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακά του, Παβλένκα, μετά από σύγκρουση με τον Σβιντέρσκι.
Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Φάληρο, με την αξιόμαχη Κηφισιά να υποχρεώνει τον Ολυμπιακό σε ισοπαλία 1-1 (Ταρεμί 19' πέναλτι - Παντελίδης 23') και να τον ρίχνει από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα το γκολ με το οποίο είχαν προηγηθεί οι «ερυθρόλευκοι» και έδειξαν χαρακτήρα ειδικά στα τελευταία λεπτά, παρά την αποβολή του Παντελίδη, παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, παρότι ειδικά στην επανάληψη είχε τα «ηνία», δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις, υστερώντας στην τελική προσπάθεια, ενώ εξέφρασε παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.
Στις Σέρρες ο Λεβαδειακός νίκησε τον Πανσεραϊκό με 2-0 (Βέρμπιτς 57', Πεντρόζο 89') και εδραιώθηκε στην 4η θέση. Στο κυνήγι μιας θέσης στην τετράδα με αξιώσεις διατηρήθηκε ο Βόλος, μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Παναιτωλικού (Μαρτίνεθ 66'). Βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα πήρε ο Αρης με σπουδαίο «διπλό» στην Τρίπολη, 1-0 τον Αστέρα (Ιβάνοφ 22' αυτογκόλ). Τέλος, ΑΕΛ και Ατρόμητος «κόλλησαν» στο 0-0 στη Λάρισα.
Η βαθμολογία: ΑΕΚ 37, Ολυμπιακός 36, ΠΑΟΚ 35, Λεβαδειακός 28, Βόλος 25, Παναθηναϊκός 22, Αρης 20, Κηφισιά 18, Παναιτωλικός 15, Αστέρας Τρίπολης 13, Ατρόμητος 12, ΟΦΗ 12, ΑΕΛ 8, Πανσερραϊκός 5 (Παναθηναϊκός και ΟΦΗ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο).
Οι «πράσινοι», 3οι με 11-6 (μαζί με τη Βαλένθια), ταξίδεψαν στη Λιθουανία με τον αέρα των δύο πολύ σημαντικών επιτυχιών απέναντι σε Φενερμπαχτσέ και Χάποελ Τελ Αβίβ, και απόψε επιδιώκουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους. Ζητούμενο είναι και να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η ψυχολογία της ομάδας, καθώς έπεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα του νέου έτους (2 Γενάρη).
Από τον Παναθηναϊκό θα απουσιάσει ο Σλούκας, λόγω ενοχλήσεων.
Αλλα σημερινά ματς: Ντουμπάι - Αρμάνι Μιλάνο (18.00 - Novasports 2), Φενερμπαχτσέ - Μπαρτσελόνα (19.45 - Novasports 4), Μπάγερν Μονάχου - Χάποελ Τελ Αβίβ (21.30 - Novasports Start), Βιλερμπάν - Εφές (21.45 - Novasports 5), Παρί - Ερυθρός Αστέρας (21.45 - Novasports 3).
Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα της Volleyleague κέρδισε ο Μίλωνας, νικώντας 3-0 σετ τον Φοίνικα Σύρου (25-13, 25-23, 25-21) για την 8η και προτελευταία αγωνιστική του α' γύρου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρέμεινε στην κορυφή και με διαφορά ασφαλείας (+4) από τους διώκτες της, και κυρίως τον 2ο Παναθηναϊκό, ο οποίος τα βρήκε σκούρα στο άλλο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, απέναντι στον Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε μεν με 3-2 (40-38, 25-18, 15-25, 22-25, 7-15) αλλά έχασε το «τρίποντο» στη βαθμολογία. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνέχισαν να μοιράζονται την 3η θέση, νικώντας ο πρώτος τον Φλοίσβο εντός έδρας με 3-1 (25-18, 25-17, 19-25, 26-24) και ο δεύτερος τον ΟΦΗ εκτός έδρας επίσης με 3-1 (16-25, 17-25, 28-26, 21-25). Την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καλαμάτα, που επιβλήθηκε εντός έδρας της Κηφισιάς με 3-0 σετ (25-19, 25-22, 26-24).
Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση και στους δύο ομίλους της Super League 2 μετά τη 15η αγωνιστική, καθώς τόσο οι πρωτοπόροι όσο και οι ομάδες που τους ακολουθούν συνέχισαν νικηφόρα. Στον 1ο όμιλο ο Ηρακλής επικράτησε στην κόντρα της Θεσσαλονίκης, 2-1 τον ΠΑΟΚ Β' σε ένα ματς με πολλή ένταση στο φινάλε, ενώ η Καλαμάτα συνέχισε τη μοναχική πορεία της στην κορυφή του 2ου ομίλου, νικώντας 2-0 την Athens Kallithea.
Τα άλλα αποτελέσματα:
1ος όμιλος
Μακεδονικός - Νέστος Χρυσούπολης 2-2, Καμπανιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Καβάλα - Νίκη Βόλου 2-2, Αστέρας Τρίπολης Β' - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1.
Στη βαθμολογία προηγείται ο Ηρακλής με 37 βαθμούς και ακολουθούν η Αναγέννηση Καρδίτσας με 36 και η Νίκη Βόλου με 32.
2ος όμιλος
Μαρκό - Χανιά 2-0, Ελλάς Σύρου - Ηλιούπολη 1-1, Παναργειακός - Ολυμπιακός Β' 1-2, Πανιώνιος - Αιγάλεω 1-0.
Στη βαθμολογία προηγείται η Καλαμάτα με 41 βαθμούς και ακολουθούν ο Πανιώνιος με 39 και η Μαρκό με 28.
Αν και με αρκετό άγχος, ΑΕΚ και Αρης πήραν σημαντικές νίκες στην 11η αγωνιστική της Basket League, στην προσπάθειά τους για μια θέση στην πρώτη τετράδα. Η «Ενωση» έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην αξιόμαχη Μύκονο, χάνοντας διαφορά 17 πόντων, τελικά όμως νίκησε 77-76 και παρέμεινε 4η. Στο δε Αλεξάνδρειο, στο πλέον συναρπαστικό ματς της αγωνιστικής, ο Αρης επικράτησε του Περιστερίου με 81-76 στην παράταση (60-60 η κανονική διάρκεια), διατηρώντας τις δικές του βλέψεις τετράδας.
Τις υψηλές «πτήσεις» συνέχισε ο ΠΑΟΚ, νικώντας 108-88 τον ουραγό Πανιώνιο και παραμένοντας μόνος 3ος. Το αήττητό του διατήρησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας εύκολα με 100-85 του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ. Στο κατόπι των «ερυθρολεύκων» εξακολούθησε να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που νίκησε 97-82 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Βαθμολογική ανάσα πήρε η Καρδίτσα, επικρατώντας 103-87 του Αμαρουσίου εντός έδρας.
Νέα σοβαρά επεισόδια σε αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σημειώθηκαν το Σάββατο στην Πάτρα, στο γήπεδο των Ζαρουχλέικων, μετά το ματς Ατρόμητος - Αχαϊκή για την Α' ΕΠΣ Αχαΐας.
Με τη λήξη του αγώνα, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 1-0 με γκολ στο 95ο λεπτό, ομάδα περίπου 20 - 30 ατόμων, στην πλειοψηφία τους φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο από την κεντρική είσοδο του γηπέδου και άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός, καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο γήπεδο πολλοί φίλαθλοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, καθώς και παράγοντες των δύο ομάδων, και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να σταματήσουν τα επεισόδια.
Πρόκειται για το δεύτερο πολύ σοβαρό περιστατικό παρόμοιας βίας, μετά τον αγώνα Πάτρα 2005 - ΑΕ Αιγίου πριν περίπου δύο μήνες.