ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
24 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ
Με το ΠΑΜΕ, όλοι στην απεργία!

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 του Ιούνη
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 του Ιούνη
Να οργανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την απεργία στις 24 του Ιούνη, να την κάνουν δική τους υπόθεση και να βάλουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση του αγώνα. Τη μεγάλη αυτή ευθύνη αναλαμβάνουν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σε όλη τη χώρα. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Οι απεργοί της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται στις 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (πλατεία Λουδοβίκου).

Στην προκήρυξη που κυκλοφόρησε η Εκτελεστική Γραμματεία ενόψει της απεργίας της Παρασκευής καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δυνάμεων του κεφαλαίου, ματαιώνοντας ταυτόχρονα τα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με το σύνθημα:

Ολοι στην 24ωρη απεργία στις 24 του Ιούνη

Ολοι στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει:

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε νέο και νέα, στους συνταξιούχους και στους άνεργους:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Να μη χαθεί ούτε λεπτό. Με όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσουμε την οργάνωση της εργατικής τάξης, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των δυνάμεων του κεφαλαίου. Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ανάλογο με το ΟΧΙ των Γάλλων και των Ολλανδών εργατών στα πρόσφατα δημοψηφίσματα! Να δώσουμε τη μάχη της απεργίας στις 24 του Ιούνη ματαιώνοντας τα εκφυλιστικά σχέδια, την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Η αντιλαϊκή επίθεση χτυπάει όλα τα δικαιώματα, χτυπάει το σύνολο των εργαζομένων.

Η εφαρμογή του νόμου Ρέππα, που συρρικνώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, υπονομεύει το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Η κατάπτυστη συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΤΕ και στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ χτυπάει το δικαίωμα στη δουλιά, ανοίγει το δρόμο για την επιβολή μεσαιωνικού εργασιακού καθεστώτος.

Η εφαρμογή του λεγόμενου ανενεργού (απλήρωτου) εργάσιμου χρόνου στο σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» δείχνει ότι ο χρόνος εργασίας θα ορίζεται όπως το θέλει ο εργοδότης για να εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη.

Η ΝΔ ετοιμάζεται για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, για 12-13 ώρες δουλιάς τη μέρα. Προωθεί τη μείωση της τιμής των υπερωριών, την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Οι μαζικές απολύσεις και η αύξηση της ανεργίας γίνονται εφιάλτης για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Αυτή η αντεργατική πολιτική της ΝΔ υλοποιεί στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου για να γίνει ακόμα φτηνότερη η εργατική δύναμη, για λογαριασμό της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η ΝΔ έχει σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ. Η δημαγωγία του δεν πρέπει, δεν μπορεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές και πιέζει να εφαρμοστούν πιο γρήγορα, κάνοντας τα πάντα για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, να παραδοθούν στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Η κατάσταση αυτή απαιτεί μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση:

Για καταδίκη των αντιδραστικών αλλαγών, των αναδιαρθρώσεων που προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα για να αυξηθούν τα κέρδη και να ισχυροποιηθεί η θέση της πλουτοκρατίας.

Για σφοδρό χτύπημα στην «ανταγωνιστικότητα» και στην «παραγωγικότητα» που αποτελούν εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για μαζικό απεγκλωβισμό και απομάκρυνση των λαϊκών δυνάμεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η στάση θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας.

Καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ.

Στηρίζουν συστηματικά τη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Εχουν εγκληματικές ευθύνες για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, για την κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Σήμερα, μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια φοβούνται μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις, προσπαθούν να μπλοκάρουν και να εκφυλίσουν τους αγώνες. Αυτό κάνουν με την απόφαση για την 24ωρη απεργία στις 24 του Ιούνη.

«Κλαίγονται» για την ανατροπή των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά αυτοί συμφώνησαν με το νόμο Ρέππα, που είναι η πηγή του κακού.

Απορρίπτουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην κλιμάκωση του αγώνα και ανακοινώνουν απεργία με ελάχιστα χρονικά όρια προετοιμασίας, με πλαίσιο που διευκολύνει το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων.

Σ' αυτές τις συνθήκες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Να οργανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την απεργία στις 24 του Ιούνη, να την κάνουν δική τους υπόθεση και να βάλουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση του αγώνα. Παντού, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, σε κάθε τόπο δουλιάς να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, να δοθεί η μάχη με αποφασιστικότητα. Αυτή την ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καθολική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αυτή είναι η ενωτική απάντηση. Σ' αυτό το δρόμο θ' αναπτυχθεί η κοινή δράση.

24 του Ιούνη 2005.

Μέρα μαζικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Μέρα μαζικής υποστήριξης και ενίσχυσης του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, του ΠΑΜΕ. Μέρα χειραφέτησης για τους εργαζόμενους.

Για να διεκδικήσουμε:

  • Πλήρη-σταθερή εργασία. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου
  • Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ - Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, 60 για τους άνδρες
  • Απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας για το Ασφαλιστικό των τραπεζών. ΟΧΙ στην ένταξη των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ
  • Ακύρωση της κατάπτυστης σύμβασης του ΟΤΕ
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  • Κατάργηση της αξιολόγησης που αποτελεί εργαλείο για τη μορφωτική υποβάθμιση και την ενίσχυση των ταξικών φραγμών στην Παιδεία
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή

Το ένα μετά το άλλο, ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, λαμβάνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 24 Ιούνη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την τακτική και το ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι: «Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία και τα κόμματα που τη στηρίζουν, στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να απαντηθεί ουσιαστικά: Δηλαδή ταξικά». Καταγγέλλει επίσης την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, γιατί «με το πλαίσιο αιτημάτων που βάζουν, στόχο έχουν να εκφυλίσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων».

Να πάρουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος καλεί τους λογιστές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και απαιτεί την απόσυρση των τροπολογιών για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και της κατάπτυστης σύμβασης του ΟΤΕ. Επιπλέον απαιτεί πραγματικές αυξήσεις για τους λογιστές, μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για το 2005.

Να πάρουν άμεσα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και να εμποδίσουν τα σχέδια εκφυλισμού του αγώνα καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη, η εργατική τάξη να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στα κόμματα του κεφαλαίου, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που με το πλαίσιο που βάζει, έρχεται σε αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους στους κλάδους των τροφίμων, των ποτών και του γάλακτος να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της απεργίας.

Η συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Ιούνη, σημειώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, με το πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, δίνει απάντηση στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και ξεγυμνώνει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που ασκούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ με «αιτήματα» όπως η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα.

Απεργούμε για να απαντήσουμε στο ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και σε όσους έχουν συμφωνήσει με τη Στρατηγική της Λισαβόνας, την υποταγή στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη των μονοπωλίων, τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ο «Προμηθέας» και καλεί τους μεταλλεργάτες στην «Απεργία με το ΠΑΜΕ».

Να πάρουν μέρος στην πανεργατική απεργία καλεί τους εργαζόμενους του νησιού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου, που διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Θεσσαλία

Με φόρα και χωρίς να αφήνουν ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη, ρίχτηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας στη «μάχη» για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Παρασκευή. Ηδη από χτες ξεκίνησαν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, έτσι ώστε να φτάσει το κάλεσμα συμμετοχής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλους τους εργαζόμενους και να μη λείψει κανείς από την απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο τόπος και χρόνος της απεργιακής συγκέντρωσης στην Καρδίτσα αναμένεται ν' αποφασιστεί σήμερα.

Τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποφάσισε σε χτεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το οποίο με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να πάρουν την υπόθεση της 24ωρης απεργίας στα χέρια τους, ματαιώνοντας τα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. «Η 24η Ιούνη να γίνει μέρα ενίσχυσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Στη μάχη για τη διπλή απεργιακή κινητοποίηση

Νεκρώνουν τα γιαπιά στις 24 και 29 Ιούνη, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Οι οικοδόμοι, με το ταξικό τους πλαίσιο, δηλώνουν «παρών» στην πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούνη και την πανοικοδομική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Ιούνη
Οι οικοδόμοι, με το ταξικό τους πλαίσιο, δηλώνουν «παρών» στην πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούνη και την πανοικοδομική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Ιούνη
Με αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα από τις δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα, οι οικοδόμοι δίνουν τη μάχη για τη διπλή απεργιακή κινητοποίηση στις 24 και 29 Ιούνη. Ο κλάδος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία της ερχόμενης Παρασκευής με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ και βγαίνει μπροστά για τη μαζικοποίηση των απεργιακών συγκεντρώσεων του Πανεργατικού Μετώπου που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα δίνεται η μάχη και για την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας που έχει αποφασίσει η ταξική Ομοσπονδία των εργαζομένων για την Τετάρτη 29 Ιούνη.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, η Ομοσπονδία των οικοδόμων απαντά στις προσπάθειες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να εκφυλίσει τους εργατικούς αγώνες και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου, στο πλευρό όλων των συναδέλφων τους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα αγωνιστούν για να δοθεί με ταξικούς όρους η απεργιακή μάχη της 24 Ιούνη.

«Οι θλιβεροί αρνητές των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μαζί με τη στήριξη που προσφέρουν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις, κάνουν κάθε προσπάθεια για εκφυλισμό των αγώνων, για πισωγύρισμα του εργατικού κινήματος.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να απομονώσει τους παραδομένους συνδικαλιστές, να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ακρωτηριασμού του εργατικού κινήματος και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στα γρανάζια της ηττοπάθειας, της συναίνεσης, της υποταγής.

Παίρνουμε την απεργία της 24 Ιούνη στα δικά μας χέρια, τη μετατρέπουμε σε απεργία καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί και στηρίζει τις βασικές αντεργατικές επιλογές. Καταδίκης των συμβιβασμένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, τη φέρνουμε στα μέτρα των δικών μας συμφερόντων. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας του κλάδου στις 29 Ιούνη» καταλήγει το κάλεσμα.

Αθήνα

Στην Αθήνα, μέρα με τη μέρα κορυφώνεται η μάχη της διπλής απεργίας με εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς. Η απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Ιούνη ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Εργάτη τον εργάτη, το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ φτάνει καθημερινά σε χιλιάδες χέρια. Το απεργιακό κάλεσμα του Συνδικάτου γραμμένο στις γλώσσες των μεταναστών εργατών γίνεται αντικείμενο συζήτησης, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της κοινής δράσης με τους Ελληνες συναδέλφους τους ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς - συνδικαλιστικούς εκφραστές του.

Θεσσαλία

Εντατικά προετοιμάζονται οι ταξικές δυνάμεις των οικοδόμων και στη Θεσσαλία για την επιτυχία της διπλής απεργίας. Στη Λάρισα, συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων καθημερινά περιοδεύουν στα γιαπιά για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής. Χτες περιοδεία πραγματοποίησαν στις παράλιες περιοχές του νομού Λάρισας, όπου αυτό το διάστημα υπάρχει πιο έντονη οικοδομική δραστηριότητα, μοίρασαν την ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδικάτου και είχαν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με πολλούς οικοδόμους.

Σύσκεψη στη Λέσβο

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου οργανώνει γενική συνέλευση την Πέμπτη 23 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο. Στη συνέλευση θα συμμετέχει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας.

ΑΔΕΔΥ
Απροκάλυπτη υπονόμευση των αγώνων

Με πρωτοστάτες τους συνδικαλιστές του ΣΥΝ, η Εκτελεστική Επιτροπή απέρριψε χτες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πρότεινε η ΤΑΔΗΣΥ

Με πρώτο βιολί την παράταξη του Συνασπισμού (Αυτόνομη Παρέμβαση) στους δημόσιους υπάλληλους, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απέρριψε χτες την πρόταση της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ) για την κήρυξη απεργίας στο δημόσιο στις 24 και 29 Ιούνη, προκειμένου να εκφραστεί ενιαία η απάντηση των εργαζομένων στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και με πλαίσιο τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης. ΔΑΚΕ και ΣΥΝ δεν ψήφισαν ούτε καν την πρόταση για 3ωρη στάση εργασίας στις 24 Ιούλη και ζητούσαν οι αποφάσεις για οποιαδήποτε κινητοποίηση να μετατεθούν για τις... 27 Ιούνη, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Με την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων πάρθηκε τελικά απόφαση για την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 13) στο Δημόσιο. Για τις 29 Ιούνη, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ προτίμησε τη μεσοβέζικη λύση, να στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν ήδη εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλώντας γενικά σε «διεύρυνση» της απεργιακής κινητοποίησης.

Σε δήλωση που διένειμαν στον Τύπο, ο Δ. Αγκαβανάκης και η Τ. Ευαγγελοπούλου, στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, σημειώνουν μεταξύ άλλων για τη χτεσινή συνεδρίαση: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (...) πρότειναν την κήρυξη και από την ΑΔΕΔΥ 24ωρης απεργίας και για τις 24/6/2005 και για τις 29/6/2005, με αιτήματα των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών. Μετά την επιμονή των άλλων δυνάμεων, πρωτοστατούσης της παράταξης του ΣΥΝ, στη λογική της απραξίας της ΑΔΕΔΥ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θέλοντας να δώσουν στους εργαζόμενους και στο δημόσιο έστω και την ελάχιστη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ψήφισαν την κήρυξη της στάσης εργασίας από 10 το πρωί έως στη 1 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής 24/6/2005 που έγινε τελικά και απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μετά και από αυτή την αποκαλυπτική για τις αντεργατικές προθέσεις, στάση των ηγεσιών των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων, θα πρωτοστατήσουν ώστε και αυτή η κινητοποίηση να προσανατολιστεί ταξικά, να γίνει καταδίκη της κυβέρνησης, των κομμάτων της Ευρωένωσης και των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ευρωυποταγής και της ευρωσυναλλαγής και να συμβάλει σε γενικότερα ταξικά εργατικά μέτωπα αποτελεσματικών αγώνων.

Σ' αυτά τα πλαίσια η μαζική δυναμική παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας αποτελεί αντικειμενική αναγκαιότητα για ν' ανοίξουν θετικές προοπτικές για όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα» καταλήγει η δήλωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ