ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
Σελ. /24
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η πολιτική της κυβέρνησης σε Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία να γίνει κριτήριο δράσης και ψήφου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, επισκέφτηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χαλκίδας, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή και μίλησε με τους εργαζόμενους πυροσβέστες.

Συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων στο νομό της Εύβοιας. Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, προκαλούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, επιφέρουν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου.

Εκφράστηκε η ανησυχία για τη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εξοπλισμό, αλλά κυρίως σε προσωπικό, τη στιγμή που κάθε χρόνο η κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος μειώνεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα λάστιχα των οχημάτων για αυτή την περίοδο αγοράστηκαν κυρίως από χορηγίες διαφόρων φορέων.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμανε ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία και εγκυμονούν μεγάλους κίνδυνους τόσο για τον λαό όσο και για τους ίδιους τους πυροσβέστες. Διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη, με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλίες στους μαζικούς φορείς του κινήματος, για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών. Για την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Για την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, που η έλλειψή τους ευθύνεται για τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους των πυροσβεστών. Για την προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Για τη μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς και 3ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Ο Κώστας Μπασδέκης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η πείρα που έχει συγκεντρωθεί θέτει το κρίσιμο ζήτημα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να γίνουν κριτήριο για τη στάση σας, καταδικάζοντας τους υπεύθυνους, με τους αγώνες και με την ψήφο σας στις εκλογές του Μάη και στις βουλευτικές εκλογές να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να γίνει πιο δυνατό. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, σε όλες τις κάλπες των τοπικών, περιφερειακών, ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών όταν γίνουν».

ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο Γιάννης Συκάς υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γιάννης Συκάς, 58 χρόνων, καθηγητής Μαθηματικών, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Δυτικής Λέσβου, το δήμο δηλαδή που προέκυψε με την πρόσφατη κυβερνητική τροπολογία, με την οποία «έσπασαν» μερικοί δήμοι σε όλη τη χώρα. Θυμίζουμε ότι υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, είναι η Νίκη Τσιριγώτη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων, καλώντας το λαό να στηρίξει παντού το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Πρόκειται για μία επιλογή με τεράστια πείρα στον τομέα της Τοπικής Διοίκησης, μια που ο Γιάννης Συκάς ήταν 8 χρόνια δήμαρχος Πολιχνίτου, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα 8 χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος. Αλλά και για έναν ανιδιοτελή αγωνιστή, που συνέχισε και μετά την ενοποίηση των δήμων να αγωνίζεται σε άλλο μετερίζι, στον κλάδο των εκπαιδευτικών για τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Γι' αυτό και οι συνάδελφοί του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τον εξέλεγαν τα τελευταία χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ σήμερα είναι εκλεγμένος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ)».

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ακόμα χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό οι κάτοικοι

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα χωριά που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες

Περιοδεία σε χωριά που δέχτηκαν πλήγματα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πλατανιά, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση, υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά, και την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέκα Κουμάκη.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στα χωριά Λάκκους, Καράνου, Ορθούνι και Σκορδαλού, καθώς και στο χωριό Μανωλιόπουλο. Ακόμα και σήμερα, δεκαπέντε μέρες έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες, οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων είναι άθλιες. Σπίτια ακατάλληλα προς κατοίκηση, με υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης. Οι κάτοικοι ζούνε τόσο καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς πόσιμο νερό. Σε συνδυασμό με τους εξαφανισμένους πλέον δρόμους του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου και τις τεράστιες καταστροφές στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο, με ολόκληρα χωράφια εξαφανισμένα κάτω από τόνους λάσπης, δέντρα που τα ξερίζωσε το νερό.

Στην κουβέντα με τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, που είδαν τον κόπο και την περιουσία τους να χάνεται, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά η πλήρης εγκατάλειψή τους από πλευράς τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης, καθώς και οι τεράστιες ευθύνες όλων αυτών μπροστά στην παντελή έλλειψη των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ., η Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης, θα επισκεφθεί τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Παλλήνη.

Αύριο, Παρασκευή, στις 10 π.μ., ο Αποστόλης Παμφίλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Αιγάλεω (Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

Την Κυριακή 17 Μάρτη:

-- Στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.), θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σε εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση, η κατάσταση στα σχολεία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα γίνουν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπαιδευτικούς και γονείς στο δήμο Αθήνας.

-- Στις 11.30 π.μ., στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ιλίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 7 μ.μ., στους Θρακομακεδόνες, στο Πνευματικό Κέντρο (κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 10.30 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα επισκεφθεί το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ για να συζητήσει με το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.

-- Σύσκεψη εκπαιδευτικών - γονέων οργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Συκεών. Θα μιλήσει ο Μπάμπης Βέλλης, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 11 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί το κτίριο διοίκησης και την τεχνική υπηρεσία του ΑΠΘ.

-- Στις 11 π.μ., ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Καυταντζογλείου και του Αλεξάνδρειου (Παλαί ντε Σπορ).

Το Σάββατο 16 Μάρτη:

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Νάουσας καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Φαρμακευτική κάνναβη - ναρκωτικά: Μύθοι και αλήθειες», στις 7 μ.μ., στην Εστία Μουσών. Θα μιλήσουν ο Θωμάς Τσουκαλάς, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, ο Παναγιώτης Γεωργάκας, νευρολόγος - ψυχίατρος, πρώην διευθυντής ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» και ο Ελευθέριος Μέλλος, ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής σε Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών - ΟΚΑΝΑ.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Καβάλα (καφέ «Παλλάδιο»), σε εκδήλωση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα μιλήσουν: Ο Γιώργος Κολλάρος, στέλεχος του ΚΚΕ, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ, συγκοινωνιολόγος, με θέμα: «Η πολιτική διάσταση του κυκλοφοριακού ζητήματος». Ο Χρήστος Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με θέμα: «Οι παρεμβάσεις των διοικήσεων του δήμου Καβάλας τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματά τους - Η πολιτική των άλλων παρατάξεων». Ο Παναγιώτης Βελισσάρης, πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Καβάλας και υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με θέμα: «Οι θέσεις και προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

-- Στις 7 μ.μ. στη Λάρισα (Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο, Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος), θα παρουσιαστεί ένα μέρος των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο. Θα μιλήσει ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Καρδίτσα, στη γειτονιά της Φαναρίου (καφενείο ΑΝΤΑΡΑ), θα μιλήσουν ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, και η Χριστίνα Μπεκιάρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στη Λευκάδα (αίθουσα του Εργατικού Κέντρου), θα παρουσιαστούν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο και την Περιφέρεια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Βεροιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας.

ΤΕ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση με θέμα τις πρόσφατες πλημμύρες

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει, τη Δευτέρα 18 Μάρτη, στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), εκδήλωση με θέμα: «Εξελίξεις, οι θέσεις του ΚΚΕ και τα τεράστια προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό Χανίων, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ