ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Μάη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.

Στις 30 Μάη συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ η σύζυγός του Φωτεινή Κατσαρού και τα παιδιά τους, Φιλίτσα και Γιάννης.

***

ΦΩΤ.

Στις 28 Μάη συμπληρώνονται 13 χρόνια που έφυγε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό ο αγαπημένος μας ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ. Τα χρόνια περνάνε αλλά η μνήμη του μένει ζωντανή. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα λαϊκών αγώνων. Η προσφορά του αυτή στο κίνημα πληρώθηκε με πολλούς διωγμούς.

Στη μνήμη του και για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονέων μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ από τις Καρούτες Δωρίδας, και του συζύγου ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΥΝΑΪΔΗ (φωτ.), που έφυγε από τη ζωή στις 20/5/2000, προσφέρω 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής».

Παναγιώτα Μολογιάννη - Μυναΐδου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αδελφών μας, ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠΙΤΑΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Σούλα και Νίκος Σπιτάδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΖΑ και της μητέρας μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΟΥΖΑ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, 50 ευρώ.

Αθανάσιος Μούζας

***

Στη μνήμη των γονιών της ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΑΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΝΤΑΗ, του αδελφού της ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΗ και του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, η Μαρία Μπομπόλα από τη Λάρισα προσφέρει 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ρ».

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ, που «έφυγε» στις 25 Απρίλη 2012, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ρέντη. Ηταν κομμουνιστής συνδικαλιστής υπηρετώντας τα εργατικά συμφέροντα στα καπνεργοστάσια του Αγρινίου και του Πειραιά. Υπήρξε πιστός στις αρχές του και ως πρόεδρος των εργαζομένων στην ΠΕΤΡΟΛΑ.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
Η κόρη του Γεωργία

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου και πολυαγαπημένου μας παιδιού ΝΤΙΝΟΥ ΒΑΛΟΥΚΤΣΗ και αντί για λουλούδια στον τάφο του, για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροδολίβους.

Οι γονείς

Αλκηστη και Ιάκωβος Βαλουκτσής

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου, πατέρα και παππού ΦΡΑΓΓΗ ΦΡΑΓΓΗ (φωτ.), αταλάντευτου στις ιδέες του ως το τέλος της ζωής του, και του λατρεμένου μου πατέρα Β. ΞΑΝΤΙΝΙΔΗ, αντιστασιακού, της μητέρας μου ΘΕΟΔΩΡΑΣ, του αδελφού μου ΣΩΚΡΑΤΗ και της αδελφής μου Ελισάβετ, μέλους του Κόμματος στην ΚΟΒ Ν. Κόσμου Αθηνών, επίσης, του πρώτου ξαδέλφου μου ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που σκοτώθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών Θεσ/νίκης.

Σ. Φραγγή

***

2 ΦΩΤ.

Στις 17 Μάη συμπληρώθηκαν 19 χρόνια που «έφυγε» ο σύντροφός μου ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Στην ακριβή του μνήμη, καθώς και του αδερφού μου ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, που σκοτώθηκε μαχητής στο ΔΣΕ στα 23 χρόνια του, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, 200 ευρώ. 50 ευρώ προσφέρω στον «Ριζοσπάστη», 30 ευρώ στην ΚΝΕ και 20 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Χιονία Κουρτίδου

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μητέρας μας, ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑΣ, που ήταν πιστή στο ΚΚΕ μέχρι τέλους της ζωής της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Κατερίνης, 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ενίσχυση στον καθημερινό αγώνα του για την εργατική τάξη.

Οι κόρες: Καίτη και Ελλη

***

ΦΩΤ.

Εκλεισαν 11 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΕΛΛΗΣ ΝΑΣΙΟΥ - ΜΩΡΑΪΤΗ. Γεννήθηκε στο χωριό Λειά Φιλιατών στις 20/10/1931. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1948 εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Στη ΛΔ Ουγγαρίας, το 1950, ήταν δασκάλα σε παιδικούς σταθμούς προσφυγόπουλων. Το 1951 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1952 στη ΛΔ Ρουμανίας εργάστηκε στα γραφεία του Κόμματος. Το 1957 επέστρεψε στην Ουγγαρία όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Ηταν καθηγήτρια Ελληνικής, Ουγγρικής και Ρωσικής Φιλολογίας. Αφιέρωσε τη ζωή της στην επιστήμη. Επαναπατρίστηκε στα 1983. Ως το τέλος της ζωής της πάλευε από τις γραμμές του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη της ο γιος της Νίκος προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» για την εκλογική μάχη 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΑΡΗ (ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ), που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας πριν ένα χρόνο, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλυβίων.

Σοφία Αμοιρίδου

Ιάκωβος Μυναΐδης
Ιάκωβος Μυναΐδης
***

ΦΩΤ.

Ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΨΑΛΑΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 8 Μάη 2006, γεννήθηκε στους Μελισσουργούς Αρτας κι έζησε στην Αρτα. Υπήρξε αγωνιστής της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης και συμμετείχε στους μετέπειτα λαϊκούς αγώνες της περιοχής.

Με τη συμπλήρωση έξι ετών από το θάνατό του, η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν, στη μνήμη του, 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 6 Απρίλη 2012 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, του Ακρίτα και της Κωνσταντίνας. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Θηριόπετρα Ν. Πέλλης. Καταγόταν από πολυμελή φτωχή αγροτική οικογένεια με δημοκρατικά φρονήματα. Ο σύντροφος Λεωνίδας από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και έζησε την εκμετάλλευση και την αδικία. Αυτό πολύ γρήγορα τον έφερε στις επάλξεις του αγώνα, στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης, έγινε ένας δραστήριος και φλογερός ΕΠΟΝίτης. Το 1946 καλέστηκε η κλάση του στο στρατό και στις αρχές του 1947 δραπέτευσε μαζί με άλλους δύο συγχωριανούς του φίλους και κατατάχτηκαν στο ΔΣΕ. Στις γραμμές του ΔΣΕ, ήδη, πολεμούσαν άλλα δύο αδέρφια του, ο ΛΑΖΑΡΟΣ, ο οποίος σκοτώθηκε, και ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ στα τέλη του 1949, και την προώθηση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ο σ. Λεωνίδας συναντήθηκε με τους γονείς και τα αδέρφια του, Γιώργο, Γρηγόρη και Χρήστο, στην Τσεχοσλοβακία. Ολοι τους ζούσαν στην πόλη Σούμπερκ όπου και πέθαναν. Το 1951 παντρεύτηκε με τη σ. Βαρβάρα Τραπεζανίδου και έκαναν τρία παιδιά: Τη Ζωή, την Κωνσταντίνα και τον Ακρίτα, και πέντε εγγόνια. Από το 1952 εργάστηκε στη Βιομηχανία και σε οικοδομικές επιχειρήσεις, πάντα συνειδητός και εργατικός. Εργάστηκε στην ΚΟ που ανήκε στην Τσεχοσλοβακία ως τον επαναπατρισμό του, το 1986, ιδιαίτερα μετά τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, το 1968, όπου ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα και δούλεψε για την εκπλήρωση των αποφάσεών της. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στη Βέροια και συνδέθηκε αμέσως κομματικά με την τοπική Οργάνωση. Τελευταία μετακόμισαν στον Εύοσμο, στο γιο τους. Αν και κλονισμένη η υγεία τους ούτε στιγμή δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τα ζητήματα του Κόμματος, διάβαζε ανελλιπώς τον «Ριζοσπάστη» και ενίσχυε οικονομικά το Κόμμα. Η κηδεία του έγινε στη γενέτειρά του και το φέρετρό του σκεπάστηκε με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, όπως ήταν η επιθυμία του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ
Στη μνήμη του η σύζυγός του και τα παιδιά τους προσφέρουν 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θερμαϊκού Θεσ/νίκης. Επίσης 30 ευρώ προσφέρει η εξαδέλφη τους Φωτιάδου Ελένη.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, που «έφυγε» από κοντά μας τον Οκτώβρη του 2010, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 150 ευρώ στο ιστορικό και τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που σταθερά υπηρέτησε και ο ίδιος.

Η μητέρα του Ολγα,

η σύζυγός του Δέσποινα,

η κόρη του και τα αδέλφια του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης, στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Επίσης προσφέρω 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Αννα Σαββίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ που «έφυγε» προχτές και αντί για στεφάνι στο νωπό τάφο του, ο Γιώργος Κατσιέρης και η σύζυγός του Ουρανία Καφαντάρη - Κατσιέρη προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

***

Αντί μνημοσύνου, για τα εξάμηνα της αγαπημένης μας ΕΥΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ, καταθέτουμε 150 ευρώ, για το Σπίτι του Αγωνιστή, μέσω της ΚΟΒ Ν. Ιωνίας.

Η μητέρα της Ελένη, ο αδελφός της Δημήτρης

***

Στη μνήμη των λαϊκών αγωνιστών ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ, ΚΙΟΥΒΡΕΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΕΞΑΡΧΟΥ ΑΛΕΚΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για τις εκλογικές δαπάνες του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

ΕΛΛΗ ΝΑΣΙΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΕΛΛΗ ΝΑΣΙΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ
Κοντοπίδης Κυριάκος

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από τις 14.5.2011, που «έφυγε» για πάντα ο σύντροφός μου, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Θα μου είναι αξέχαστος για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Γυρίζοντας από τον αλβανικό πόλεμο το 1941 ήταν μέλος του ΚΚΕ. Ηταν μοναχοπαίδι από φτωχή οικογένεια. Δεν ήταν δυνατό μετά το δημοτικό σχολείο να συνεχίσει τις σπουδές του. Οταν οι Γερμανοί κατακτητές πατήσανε τη χώρα μας, δούλεψε σε αντιστασιακές οργανώσεις. Ηταν γραμματέας δημόσιος υπάλληλος. Φεύγοντας οι Γερμανοί οι παρακρατικές οργανώσεις άρχισαν το κυνηγητό και πιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές. Τον βασάνισαν με ξύλο και φάλαγγα στα πόδια. Υστερα από πολλά υπομνήματα στη Λαμία τον άφησαν ελεύθερο. Η παρανομία συνεχιζόταν και έφυγε για το Δημοκρατικό Στρατό, ως πολιτικός επίτροπος τάγματος. Βρήκε τη μητέρα του σφαγμένη και τον πατέρα του, που ήταν ανάπηρος πολέμου από τη Μ. Ασία, με σπασμένα τα χέρια και τα πόδια.

Ο ΚΩΣΤΑΣ με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε στην Αλβανία και στη συνέχεια στην Πολωνία. Υπήρξε πρόεδρος στους πολιτικούς πρόσφυγες. Για τη δουλειά του παρασημοφορήθηκε και βραβεύθηκε. Επαναπατρίστηκε το 1988. Παντρεύτηκε το 1961 και είχε ένα γιο, τον Λεωνίδα, ο οποίος σπούδασε στο Πολυτεχνείο ηλεκτρονικός - μηχανικός. Ομως, για τρία χρόνια στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να εργαστεί για πολιτικούς λόγους και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Πολωνία, όπου έκανε οικογένεια. Μεγάλος καημός για τον πατέρα ότι το παιδί του δεν μπόρεσε να μείνει κοντά του, στην Ελλάδα.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Στη μνήμη του ο γιος του Λεωνίδας και η σύζυγός του Ηλίτσα προσφέρουν το ποσό των 500 ευρώ για το Κόμμα που αγάπησε και πρόσφερε όλη τη ζωή του, το ΚΚΕ.

Η σύζυγός του, Ηλίτσα Κοκκινοπούλου

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 13 χρόνια που ο σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ, «έφυγε». Ενας υπέροχος πατριώτης, γνήσιος κομμουνιστής που φυλακίστηκε επανειλημμένα και εξορίστηκε για 4 - 5 χρόνια στο Μακρονήσι. Ολα αυτά υπέσκαψαν την υγεία του. Μαζί του έφτιαξα μια όμορφη οικογένεια και ζήσαμε για 40 χρόνια δίπλα δίπλα.

Στη μνήμη του προσφέρω στο αγαπημένο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου, 50 ευρώ. Αιωνία σου η μνήμη, αγαπημένε μου Κώστα.

Η γυναίκα σου, Αννα, και τα παιδιά σου


ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠΙΤΑΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠΙΤΑΔΗ

ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ

ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ

ΦΡΑΓΓΗΣ ΦΡΑΓΓΗΣ
ΦΡΑΓΓΗΣ ΦΡΑΓΓΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
φωτ.

Ο ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ γεννήθηκε το 1937 στις Σάππες Ροδόπης και απεβίωσε στις 28 Απριλίου 2012 στην Αθήνα. Ο μεγαλύτερος απο τα τέσσερα παιδιά του Γεωργίου και της Ζωής Καραμιχάλη. Πατέρας του Γιώργου Καραμιχαηλίδη.

Τα αδέρφια του Σίμος Καραμιχαηλίδης και Φωτεινή Χαραλαμπίδη προσφέρουν στη μνήμη του εκατό ευρώ στο ΚΚΕ και εκατό ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Το Μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 11.15 πμ στο κοιμητήριο Περιστερίου.

Κοροβέσης Κωνσταντίνος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ