Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ευαισθησίες κεφαλαιοκράτη

Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι τόσο πολύ το δούλεμα που πέφτει με την, τάχα, προστασία του περιβάλλοντος και τις ξαφνικές ευαισθησίες όλων εκείνων που είναι υπεύθυνοι για το κύριο έγκλημα της κοινωνίας μας, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά και για τη ρύπανση και καταστροφή του περιβάλλοντος, που κανονικά τίποτα δε θα 'πρεπε να μας εκπλήσσει. Ομως, το να μας κάνει μαθήματα και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και να επιχειρεί να μας παραδειγματίσει, λες και φταίμε εμείς στο παραμικρό, αν δεν αντανακλούσε την τραγικότητα της εποχής μας, θα προκαλούσε πολύ γέλιο. Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, δήλωσε ότι η γιγαντιαία εταιρεία του «News Corporation» θα υιοθετήσει «την απόλυτη οικολογική προσέγγιση» στη λειτουργία της. «Οι εφημερίδες μας, τα κανάλια μας, τα περιοδικά μας, τα βιβλία μας, τα φιλμ μας και οι ιστοσελίδες μας θα κάνουν αδιάκοπη καμπάνια υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος για να τους ευαισθητοποιήσουμε όλους», είπε και κάλεσε και τους 50 χιλιάδες(!!!) υπαλλήλους της εταιρείας του να σκεφτούν τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος. «Εγώ», κατέληξε, «έκανα την αρχή. Αγόρασα ένα υβριδικό αυτοκίνητο και στο σπίτι μου και το γραφείο μου χρησιμοποιώ μόνο προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα...». Τι να του πεις; Πως ο κόσμος θα γινόταν πολύ πιο καθαρός συνολικά μόνον αν έλειπε αυτός και οι όμοιοί του; Το ξέρει, γι' αυτό λέει και αυτές τις μπαρούφες...

Επιμένουν δασοκτόνα...

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο στόχο της για εμπορευματοποίηση των δασών και δασικών εκτάσεων και όχι μόνο με την περιβόητη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Ετσι, εμμένει στον αποδεκατισμό των δασών μέσω αντιεπιστημονικών οριοθετήσεων. Συγκεκριμένα, με το έργο που προκήρυξε προχτές η «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» για την ανάθεση 6 μελετών οριοθέτησης δασών και δασικών εκτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τις προδιαγραφές του έργου πρόκειται να ακολουθηθεί μεθοδολογία η οποία οδηγεί σε αποκλίσεις από 20 έως και 30% της πραγματικότητας και άρα σε αντίστοιχους αποχαρακτηρισμούς του δασικού πλούτου της χώρας, σε όφελος των διάφορων καταπατητών, εμπρηστών και οικοπεδοφάγων!

Η «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» τελικά, παρά τη διαφωνία των δασολόγων, αλλά και της ίδιας της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (σχετικά έγγραφα είχε δημοσιεύσει ο «Ρ»), που επισήμαινε ότι το έργο είναι και αντιεπιστημονικό, αλλά και παντελώς άχρηστο, επιμένει σαν να μην «τρέχει» τίποτα.

Προφανώς, είναι μεγάλα τα συμφέροντα...

Από την ίδια πηγή τα προβλήματα

Μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι Γερμανοί αγελαδοτρόφοι, αλλά στην Ελλάδα δεν «έπαιξε» η είδηση...

Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία η νέα ΚΑΠ έριξε σε ακόμα πιο εξευτελιστικά επίπεδα την τιμή στο αγελαδινό γάλα. Και μιλάμε για μια χώρα που έχει τεράστια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος και πολλές δεκάδες χιλιάδες παραγωγούς. Οι γαλακτοβιομηχανίες της Γερμανίας έριξαν την τιμή παραγωγού στα 27 λεπτά το κιλό από 35 λεπτά, που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι Γερμανοί αγελαδοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε 110 διαφορετικά σημεία της χώρας, απαιτώντας τιμή 40 λεπτά το κιλό. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί δεδομένα μαζικού ξεκληρίσματος και για τους μικρομεσαίους Γερμανούς παραγωγούς, αφού με τέτοιες τιμές δε μπορούν να παράγουν. Γεγονός που επισημάνθηκε σε πολλές από τις συγκεντρώσεις που έγιναν. Οπως επίσης φάνηκε, οι κινητοποιήσεις των αγελαδοτρόφων στη Γερμανία θα συνεχιστούν. Η αντίσταση στη νέα ΚΑΠ, άλλωστε, δεν επιβάλλει μαζικούς αγώνες και αγωνιστικό συντονισμό κι αυτό αφορά όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους των χωρών της ΕΕ, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και ίδια η πηγή που τα προκαλεί.

Κοινοί στόχοι...

Εξαιρετικά ευχάριστο για την κοινωνία, ερμήνευσε ο δήμαρχος Αθήνας, Ν. Κακλαμάνης, το γεγονός ότι «οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων παρατάξεων (σ.σ. στην ΚΕΔΚΕ) ξεκινάμε με κοινούς στόχους». Ποιοι είναι μερικοί από αυτούς; Διεύρυνση της τοπικής φορολογίας, ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, παράδοση δημοτικών έργων και υπηρεσιών στο κεφάλαιο, εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας στο όνομα της προώθησης της απασχόλησης και άλλα. Πόσο ευχάριστα μπορεί να νιώθει κανείς; Μάλλον καθόλου, εκτός αν έχει κάποιο βίτσιο να χρυσοπληρώνει κάθε υπηρεσία που «απολαμβάνει», να αιμοδοτεί το κεφάλαιο με χρήματα που υποτίθεται ότι προορίζονται γι' αυτόν ως εργαζόμενο που κατοικεί στο δήμο και να δουλεύει χωρίς ασφάλιση και με ημερομηνία λήξης...

Το διακινδυνευόμενο των εκλογών...

Το «σίριαλ» των προσεχών βουλευτικών εκλογών θα «παίζεται», από τούδε και στο εξής, στα ΜΜΕ. Αλλωστε, ήδη, έχει διαμορφωθεί ένα «ιδιότυπο» προεκλογικό κλίμα, το οποίο φροντίζουν να συντηρούν τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση. Προϊόντος του χρόνου, οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για την πρόκληση δικομματικών «αντιπαραθέσεων» και πολιτικών «συγκρούσεων», με στόχο την εκλογική συσπείρωση των ψηφοφόρων τους. Κι αυτή τη φορά, όπως πάντα τα 30 τελευταία χρόνια, θα γίνει προσπάθεια να περάσει στην «κοινή γνώμη» η αντίληψη ότι οι εκλογές είναι αποκλειστική υπόθεση του δικομματισμού κι, επομένως, το μόνο που ενδιαφέρει είναι ποιο από τα δύο κόμματα θα τις κερδίσει.

Αλλά, αν αυτό είναι το μοναδικό διακινδυνευόμενο των εκλογών, τούτο σημαίνει ότι αυτές δεν πρόκειται ν' αλλάξουν τίποτα, επί της ουσίας, για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Διότι, ανεξάρτητα από το ποιο από τα δυο κόμματα θα τις κερδίσει, την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει, καθώς έχει, πλέον, αποδειχτεί ότι, στην πράξη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πραγματικές πολιτικές διαφορές. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, μοιάζουν σαν «μονοωικά δίδυμα» και λειτουργούν σαν «σιαμαία αδέλφια». Συνεπώς, το «ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ», που προβάλλεται σαν «πολιτικό δίλημμα», δεν είναι παρά ένα «τζογαδόρικο στοίχημα», στο οποίο θα «ποντάρουν» διάφορες «ομάδες» ανταγωνιζόμενων συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Κι επειδή μπορεί να υπάρχουν ακόμα εθελοτυφλούντες και αυταπατώμενοι, ας δούμε πώς τεκμηριώνεται ότι το «αύριο», που υπόσχονται τα δυο κόμματα, θα είναι, για τα λαϊκά στρώματα, χειρότερο από το «χτες» και πιο οδυνηρό από το «σήμερα». ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προβάλλουν ως βασική πολιτική επιλογή τους το «πλάτεμα» και το «βάθεμα» των «μεταρρυθμίσεων». Οπερ σημαίνει ότι όποιο κι αν κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, θα συνεχίσει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, που παραδίνει τα πάντα στο κεφάλαιο - από τις στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, μέχρι δρόμους, βουνά, θάλασσες και μέχρι την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό - και την πολιτική ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, κατάργησης ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Τι συνεπάγονται όλα αυτά; Περισσότερο πλούτο για τους λίγους, μεγαλύτερη φτώχεια για τους πολλούς.

Ουδόλως, λοιπόν, ενδιαφέρει τον φτωχό εργαζόμενο το ποιος θα είναι ο μετεκλογικός διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής. Το μόνο που πρέπει να τον απασχολεί είναι πώς θα σταματήσει η δικομματική εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία. Αυτό θα γίνει αν και τα δυο κόμματα αποδυναμωθούν τόσο, ώστε να μην μπορούν να ελέγχουν, πλήρως, τις εξελίξεις. Βεβαίως, εκτός από το δικομματισμό, η άρχουσα τάξη έχει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, από το διπολισμό «κεντροδεξιάς» - «κεντροαριστεράς», μέχρι τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και η αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων χρειάζεται να συνδυαστεί με την ενίσχυση και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που μπορεί ν' αποτελέσει το «μοχλό» και τον «καταλύτη» για τη δρομολόγηση κοινωνικο-πολιτικών εξελίξεων προς άλλη, φιλολαϊκή κατεύθυνση. Κι αυτό πρέπει να είναι το διακινδυνευόμενο των εκλογών...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Ανεξαρτησιακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ έως το τέλος του μήνα για την «ανεξαρτησία» του Κοσσυφοπεδίου δίνουν τώρα οι Αμερικανοί. Οπως είπε ο υφυπουργός των Εξωτερικών τους και πρώην πρέσβης στην Ελλάδα Ν. Μπερνς, η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας περιμένουν να τελεσφορήσει.

Φυσικά, όταν οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «ανεξάρτητο» ένα κράτος, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούν: Οτι θα είναι εξαρτημένο μόνον από τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των «εταίρων» τους που θα επιλέγουν.

Το τελευταίο, άλλωστε, «ανεξάρτητο» κράτος που ανακήρυξαν ήταν ...το Ιράκ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ Δήμου Αθηναίων πρέπει να επιστρέψουν τα πάρκα της πρωτεύουσας δηλώνει ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, διότι τώρα τα έχουν τα υπουργεία και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν υπέρ των πολιτών.

Θα τον πιστεύαμε ευχαρίστως, αν παράλληλα είχε και κάποιο πρόγραμμα για το πώς θα αυξηθούν και θα αξιοποιηθούν οι χώροι πράσινου της Αθήνας, που φυσικά θα υποστηρίζεται από συγκεκριμένα κονδύλια.

Ομως, επειδή άλλη λογική έχει και αυτή η δημοτική αρχή, μάλλον, όταν μιλάει για λειτουργία των πάρκων «υπέρ των πολιτών» εννοεί τους ...επιχειρηματίες της διασκέδασης και της εστίασης, που πάντα αναζητούν όμορφους χώρους για να στήσουν τις επιχειρήσεις και να καταστρέψουν τους χώρους αυτούς.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ είχαν απορίες για το τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μας τις έλυσε χτες ο Πέτρος Ευθυμίου. Θα είναι, λέει, ...σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στη διακυβέρνηση της χώρας!

Με τον Κώστα Λαλιώτη πρόεδρο του Ιδρύματος «Α. Παπανδρέου» και τον Κώστα Σημίτη σύμβουλο, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η «ομάδα» επανδρώνεται πλήρως. Εξαιρετικό σχήμα...

Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Οπότε ας μην ...ετοιμάζεται από τώρα ο Κώστας Σημίτης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εκλογικός καημός για τους φτωχούς

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επί τρία και πλέον χρόνια, ο υπουργός Οικονομίας της ΝΔ εμφανιζόταν ως ο σκληρός και άτεγκτος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Με ύφος που δε σήκωνε αμφισβήτηση περί της ορθότητας των απόψεών του, μας υπενθύμιζε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και βελτίωσης της παραγωγικότητας. Το πρώτο πράγμα που έκανε σαν υπουργός Οικονομίας, ήταν να φέρει νόμο με τον οποίο μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων κατά 10 μονάδες, με το δεύτερο νομοσχέδιο θεσπίστηκαν νέα επενδυτικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, με το τρίτο εισήγαγε τον άκρως ωφέλιμο για το κεφάλαιο θεσμό των «Συμπράξεων», για να ακολουθήσει το αντεργατικό έκτρωμα για τις πρώην ΔΕΚΟ (κατάργηση μονιμότητας, αλλαγή κανονισμών προσωπικού).

Και σήμερα, λίγο πριν από τις εκλογές, ο κ. Αλογοσκούφης, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος των κεφαλαιοκρατών, τα... ξεχνάει όλα αυτά. Σε χτεσινή του συνέντευξη τον πήρε ο πόνος για τους φτωχούς και τους άπορους της κοινωνίας μας, μίλησε για το ΕΚΑΣ, το ταμείο κατά της φτώχειας. Μιλάμε για ...πολύ κοινωνική συνέντευξη. Ενας κατ' εξοχήν υπεύθυνος για την αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων και τη διεύρυνση της φτώχειας, να σου μιλάει για ...κοινωνικά προγράμματα και για το πόσο ο ίδιος και η κυβέρνησή του σκέπτονται τους άθλιους της κοινωνίας μας.

Πρόκειται για υποκριτές, ή για δημαγωγούς και λαοπλάνους; Κατά περίπτωση όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπαίνουν σε ενέργεια...

Δικαίωμα να εκβιάζει

Τους βομβάρδισαν, διαμέλισαν τη χώρα τους, κατέστρεψαν τις υποδομές της, δολοφόνησαν τα παιδιά της, την πιέζουν να δεχτεί αμαχητί, να παραδώσει ολοκληρωτικά στα νύχια τους το Κόσσοβο και ταυτόχρονα δεν έχουν σταματήσει να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά τους. Ο λόγος για την Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν της φτάνει που έκανε μαζί με τις ΗΠΑ τόσα εγκλήματα στη Σερβία αλλά δεν έχει πάψει να χώνεται εκεί που στην κυριολεξία δεν τη σπέρνουν. Είναι πολύ χαρακτηριστικοί οι εκβιασμοί που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση «με ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Μάλιστα, αν αληθεύουν δημοσιεύματα και του ελληνικού Τύπου, το χεράκι του έβαλε σ' αυτό τόσο η Α. Μέρκελ όσο και ο Ελληνας πρωθυπουργός. Χτες πάλι, πριν καλά καλά επιβεβαιωθεί η είδηση για συμφωνία του πρωθυπουργού της Σερβίας Β. Κοστούνιτσα και του Προέδρου Μ. Τάντιτς για κυβέρνηση συνασπισμού, ο Επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσε: «Πληροφορήθηκα ότι υπήρξε θετική πρόοδος προς την κατεύθυνση σχηματισμού μιας νέας μεταρρυθμιστικής και ευρωπαϊκά προσανατολισμένης κυβέρνησης στη Σερβία». Θα 'λεγε κανείς, από πού ως πού του πέφτει λόγος. Αλλά ας όψονται αυτοί που του έχουν δώσει το δικαίωμα να του πέφτει λόγος...

Ο «Γύρος της Αθήνας»

Ο «Γύρος της Αθήνας», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αθήνας πραγματοποιείται και φέτος. Και, όπως κάθε χρόνο, θα τελεστεί υπό την... ευγενική χορηγία της πολυεθνικής «SAMSUNG». Μόνο που αυτή τη φορά, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Διεξάγεται την Κυριακή 13 Μάη. Και γιατί έχει σημασία αυτή η ημερομηνία; Διότι την ίδια μέρα πραγματοποιείται και η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ. Απ' τη μια ο Γύρος των... πολυεθνικών, κι απ' την άλλη, η πορεία της Ειρήνης. Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Και η διοίκηση του δήμου, προτιμά να διοργανώνει ένα γύρο για τις πολυεθνικές. Το γεγονός αυτό δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο δύο διαφορετικές αντιλήψεις για τον κόσμο. Το δήμαρχο των επιχειρηματιών με το γύρο των πολυεθνικών και το λαό με την Πορεία Ειρήνης...

Κατρακύλα

Σε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την απεργία στις 15 Μάη κλήθηκαν - τηλεφωνικά - να συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωματείων. Πήγαν λοιπόν στο Εργατικό Κέντρο το απόγευμα της Πέμπτης και ανακάλυψαν ότι βρέθηκαν να αποτελούν ακροατήριο σε εκδήλωση της ΠΑΣΚΕ με ομιλητή τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο που ανέπτυσσε τις απόψεις του περί «κοινωνικής αριστεράς». Αυτό καταγγέλθηκε από μέλος διοίκησης Σωματείου που κλήθηκε προσωπικά να συμμετέχει στη σύσκεψη. Φαίνεται πως ο πάτος ακόμη δε βρέθηκε. Γι' αυτό και η κατρακύλα συνεχίζεται...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στήριξαν φιλοναζιστές

Οι φιλοφασιστικές αντικομμουνιστικές δυνάμεις στην ΕΕ, αυτές που κρατούν τα κυβερνητικά ηνία στην Εσθονία, πήραν προχτές ψήφο στήριξης και εμπιστοσύνης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ψήφο από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ. Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα (που υπογράφεται και από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη), με το οποίο καλείται η «ΕΕ να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Εσθονία σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Τάλιν». Σχετικά, δηλαδή, με τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, εναντίον συγκεντρωμένων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης του μνημείου της Αντιφασιστικής Νίκης!

Το ψήφισμα πήρε θετική ψήφο από τους ευρωβουλευτές όλων των ελληνικών κομμάτων, πλην αυτών του ΚΚΕ, για να αποδειχτεί περίτρανα πως ο αντικομμουνισμός είναι σημείο που τους ενώνει, ακόμα κι αν αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε στήριξη σε φιλοναζιστικές δυνάμεις που αναβιώνουν στην Εσθονία και όχι μόνο. Αναμενόμενη εξέλιξη για όποιον στοιχειωδώς παρακολουθεί τη στάση αυτών των δυνάμεων και εξόχως αποκαλυπτική. Προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων από τον ελληνικό λαό.

Συμπεράσματα για το ρόλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Η στάση τους στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν δεδομένη. Πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, δε θα μπορούσαν παρά να συνδράμουν αυτή την εκστρατεία. Οταν απέναντι βρίσκεται ο ταξικός εχθρός πέφτουν και οι όποιες μάσκες αναγκάζονται για εσωτερική κατανάλωση να φορούν. Οπως η μάσκα που φόραγε ο αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός όταν επισκεπτόταν τους τόπους μαρτυρίου για χιλιάδες Ελληνες κομμουνιστές, αγωνιστές, εξαίροντας την προσφορά τους ώστε να υπηρετήσει τις κομματικές του σκοπιμότητες. Οπως η μάσκα που φοράει ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου όταν μιλάει δοξαστικά για αγώνες που σφραγίστηκαν με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών.

Συμπεράσματα φυσικά και για τον ΣΥΝ. Μπορεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ να ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες, όμως αυτές δεν μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός ότι ψήφισε ένα ψήφισμα με σαφή, κρυστάλλινη έκφραση αλληλεγγύης στη φιλοφασιστική εσθονική κυβέρνηση. Μόνο και μόνο αυτή η αναφορά θα αρκούσε για να καταψηφίσει. Δεν το έκανε. Αλλωστε, ανήκει σε ένα κόμμα του οποίου κάθε αναφορά στον κομμουνισμό, στο σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, συνοδεύεται πάντα από αφορισμούς και καταδίκες. Οσο για τον ΛΑΟΣ, εδώ τα πράγματα είναι πιο καθαρά. Ο Γ. Καρατζαφέρης φυσικά και συνεχάρη το Ευρωκοινοβούλιο γιατί υπερασπίζεται την Εσθονία από τον κίνδυνο του φορτίου που κουβαλάει ένα μπρούντζινο άγαλμα. Ενα φορτίο αίματος για την απελευθέρωση των λαών από τη χιτλεροφασιστική κατοχή, ένα φορτίο κόκκινο ιδεολογικά, πολιτικά...

Ο αντικομμουνισμός ενίοτε τους ενώνει. Οπως ιστορικά ένωσε πολλούς πολύ πριν απ' αυτούς. Ολους όσοι διαχρονικά από τη μία ή την άλλη θέση υπηρέτησαν τον καπιταλισμό, χτυπώντας τον αντίπαλό του, το σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Ας καταλάβει ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει. Κι ας βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Γιατί η Ιστορία διδάσκει πως οι επιθέσεις κατά των κομμουνιστών ήταν πάντα το προανάκρουσμα επιθέσεων κατά λαών και δικαιωμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ