Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11460

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας του Φλεβάρη

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια στις 24 Γενάρη κατά της ανεργίας

ΣΕΛ.  32

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΨΙΧΟΥΛΑ μετά από 40 χρόνια δουλειά

Ετοιμάζουν νέο ενιαίο σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που μειώνει δραστικά τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς

Νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, σε συντάξεις και παροχές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι «είναι επιβεβλημένο τώρα να προωθήσουμε την τελική αναμόρφωση στο ασφαλιστικό σύστημα ώστε να μετατραπεί σε ένα υγιές άθροισμα ενιαίων κανόνων». Η πολιτική των κυβερνήσεων υπέρ του κεφαλαίου οδήγησε στη διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, συνεχίστηκε με το «κούρεμά» τους, αφήνοντας τα Ταμεία χωρίς πόρους. Ταυτόχρονα, η τεράστια διόγκωση της ανεργίας, τα χρέη του κράτους στα Ταμεία, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η μείωση μισθών, τα οδηγούν σε ασφυξία και αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων. Ετσι, καταλήγουν σε νέες δραστικές περικοπές, με στόχο να απαλλαγούν κράτος και επιχειρηματίες από την υποχρέωσή τους στα ασφαλιστικά ταμεία και να δίνουν μια κατώτατη σύνταξη - φιλοδώρημα.


ΣΕΛ.  3

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Βγήκαν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία

Εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται από το πρωί της περασμένης Κυριακής στις πλατείες των χωριών του θεσσαλικού κάμπου, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών να δώσουν μια ακόμα σκληρή μάχη κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.


ΣΕΛ.  21

Απορρίψτε τις θυσίες για το κέρδος

Νέα σκληρότερα μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη, στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ετοιμάζονται να επιφέρουν πάνω σε όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει, όπως δείχνει η «έκθεση αξιολόγησης» του ΔΝΤ. Ετοιμάζουν τσάκισμα στα όποια κοινωνικά επιδόματα έχουν απομείνει, κατάργηση των τριετιών στους κατώτατους μισθούς, άρα νέα μείωσή τους, μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα βαριά χαράτσια στα λαϊκά στρώματα, παραπέρα καρατόμηση των κρατικών δαπανών που αφορούν στην Υγεία, κλιμάκωση και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν μόνο αν απορρίψουν τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος για τα οποία δεν ευθύνονται αυτοί.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βάρβαρα χαράτσια στους διαβητικούς

ΣΕΛ.  14
23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στο δρόμο του αγώνα με αισιοδοξία

ΣΕΛ.  12
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Επενδύσεις με συντριβή του λαού

ΣΕΛ.  6
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Επιβάλλονται οι αξιώσεις των τραπεζιτών

ΣΕΛ.  15
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κινητοποιήσεις για θέρμανση - ηλεκτρικό

ΣΕΛ.  24
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ποικιλία εκδηλώσεων

ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΚΕ
Εκφοβισμός και καταστολή του λαού

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ