Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10621

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Την επόμενη Κυριακή 21 Μάρτη η δημοσίευση της Απόφασης στον «Ριζοσπάστη»

Τα συμπεράσματα, οι κατευθύνσεις της Συνδιάσκεψης αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στην πάλη για να δυναμώσουν και να πολιτικοποιηθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού, για να οικοδομήσουμε το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  5

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Σήμερα είναι ακόμη πιο φανεροί οι δυο αντίθετοι δρόμοι ανάπτυξης: Αυτός που υπηρετεί τα μονοπώλια και αυτός που υπηρετεί το λαό. Ενιαία πάλη, με προοπτική ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας

Το «πανηγύρι» που στήθηκε, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του εξαήμερου ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού σε Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ, από την ελληνική κυβέρνηση, το σύνολο των μεγάλων επιχειρηματικών ενώσεων και τραπεζών, αλλά και τα συγκροτήματα του Τύπου που ελέγχει η άρχουσα τάξη πρέπει να ανησυχήσει σοβαρά τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής επέλασης με την επιβολή νέων μέτρων και την ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για αύξηση της εκμετάλλευσης και την εξασφάλιση περισσότερων επενδύσεων κεφαλαίων, όπως και την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Σήμερα, ακόμη περισσότερο, γίνονται φανεροί οι δυο αντίθετοι δρόμοι ανάπτυξης: Αυτός που υπηρετεί τα μονοπώλια και αυτός που υπηρετεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Το κρίσιμο ζήτημα, επομένως, για τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι να κλιμακώσουν την ενιαία πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα με προοπτική ρήξης, ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.


ΣΕΛ.  2   -   3,    7,    14

Motion Team

Δράση μέσα στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές

Οι τεράστιες δυνατότητες που αναδείχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο για την κινητοποίηση πλατιών εργατικών και λαϊκών μαζών έχουν δώσει κιόλας τη σκυτάλη στις μάχες εκεί όπου πρώτα απ' όλα πρέπει να στηθούν γερά και ακλόνητα μετερίζια αγώνα: Εκεί όπου δουλεύει και ζει ο εργάτης κι η εργάτρια. Στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Εκεί όπου πρέπει να οξυνθεί η καθημερινή αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και την πολιτική που το υπηρετεί.


ΣΕΛ.  8


ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Νέο πλήγμα με πρόσχημα την ανεργία

ΣΕΛ.  10
Σαρωτικές ανατροπές σε όλη την ΕΕ

ΣΕΛ.  11
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Θηλιά που σφίγγει στο λαιμό του λαού

ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ