Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10620

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ κλιμακώνουμε την πάλη

ΚΚΕ: Ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, αγωνιστική αφύπνιση σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο, κατά των απολύσεων, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό της επίσημης ανεργίας το Δεκέμβρη 2009 ανήλθε σε 10,2%, έναντι 8,9% το Δεκέμβρη του 2008. Ωστόσο, η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού, σύμφωνα με τον ορισμό της έρευνας, ως απασχολούμενοι θεωρούνται «τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία την εβδομάδα αναφοράς εργάστηκαν έστω και μία ώρα». Η Ντόιτσε Μπανκ προβλέπει αύξηση της ανεργίας στο 20%. Η ανεργία θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, ακόμα και όταν η οικονομία μπει σε φάση ανάπτυξης. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η κλιμάκωση της πάλης τους για να αποκρούσουν τα άγρια μέτρα, στο δρόμο της απόρριψης συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές.


ΣΕΛ.  7,    19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αλέκα Παπαρήγα. Καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές διακηρύξεις. Επιφυλάσσουν χειρότερα. Γι' αυτό ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια και να έχει κλιμάκωση

Νέα βροντερή προειδοποίηση στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του ότι οι εργατικοί αγώνες συνεχίζονται, πιο μαζικοί, πιο μαχητικοί, έδωσαν προχτές χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και νεολαίοι που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα με το ΠΑΜΕ, την ΟΒΣΑ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ.


ΣΕΛ.  8   -   13

Μπορούμε

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., αστικά ΜΜΕ συνδυάζουν την καθολική αντιλαϊκή επίθεση με την «τρομοκρατία του λαού», προβάλλοντας ως επικίνδυνες τις εργατικές, τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Οδηγούν, λένε, σε νέα αντιλαϊκά μέτρα αφού τάχα υπονομεύουν την οικονομία. Καλλιεργούν ψυχολογία παραίτησης από την πάλη, υποταγής στα μέτρα - καρμανιόλα της ζωής των ανθρώπων του μόχθου. Ελπίζουν πως θα κουραστούν τάχα οι εργαζόμενοι για να εντείνουν την επίθεση. Η εργοδοσία απαιτεί γενίκευση της ελαστικής εργασίας, μειώσεις αποδοχών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Οι πρόσφατοι ταξικοί αγώνες δίνουν πλούσια πείρα για τη συνέχεια. Να την αξιοποιήσει ο λαός. Κρατά την τύχη του στα χέρια του. Ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα για να ηττηθεί η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Μπορούμε.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Αποφασιστικό βήμα στον αντιμονοπωλιακό αγώνα

ΣΕΛ.  22
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αποδεικνύεται το διαρκές σκάνδαλο της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προκλητική επίθεση ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Ετοιμάζουν ανώτατη εκπαίδευση τύπου ... ΙΕΚ

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ