Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9985

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Με επιμονή και σχέδιο στη μάχη για την απεργία στις 13 Φλεβάρη

Εξοπλισμένες από την πολύτιμη πείρα των μέχρι τώρα αγώνων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχνονται με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη μάχη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της απεργίας στις 13 του Φλεβάρη. Στόχος είναι νέες δυνάμεις, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να πάρουν θέση στο μετερίζι της ταξικής πάλης.


ΣΕΛ.  13

Πρωτοβάθμια ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ κομμένη και ραμμένη στο κοστούμι του κέρδους

Νομοσχέδιο εμφάνισε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας το υπουργείο Υγείας

Τεράστιες περικοπές των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, που θα συνοδεύονται με ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε σε «ανοιχτή διαβούλευση» μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου Υγείας.

Οι ρυθμίσεις που προβλέπει όχι μόνο δε θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας προς όφελος του λαού, αλλά θα εντείνουν την εμπορευματοποίηση και την εκχώρηση του φιλέτου των υπηρεσιών στους επιχειρηματίες της Υγείας, καθώς εξισώνονται ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας με τη δημιουργία ενός κοινού δημόσιου και ιδιωτικού Δικτύου ΠΦΥ.

Η χρηματοδότηση της ΠΦΥ φορτώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που συμπληρώνει τη συνολική αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μετατρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία - εκτός από πελάτες των επιχειρηματιών - και σε πελάτες των τραπεζών, καθώς τους προτρέπει να «συνάψουν συμβάσεις με τις εμπορικές τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να προεξοφλούν τις αμοιβές για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και τα χορηγηθέντα φάρμακα».


ΣΕΛ.  3

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενάντια στη διαφθορά και τα αντιλαϊκά σενάρια

Σε χώρο ανοιχτής επικοινωνίας με τους εργαζόμενους μετατράπηκε χτες ο υπόγειος χώρος της Ομόνοιας, όπου η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημέρωσης του λαού. Μοίρασαν την ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος από τα ΜΜΕ και κάλεσαν σε λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στη διαφθορά και στα αντιλαϊκά σενάρια. Για πάνω από μία ώρα στον υπόγειο χώρο της Ομόνοιας φύσηξε άλλος αέρας, κόντρα στο νοσηρό κλίμα που καλλιεργείται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.


ΣΕΛ.  7


ΠΑΤΡΑ
Τρομοκρατία σε βάρος των προσφύγων

Ανελέητο κυνηγητό σε βάρος Αφγανών και Ιρανών προσφύγων έχει εξαπολύσει η Αστυνομία. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Πρώτη ανάγκη η διεύρυνση της πρόληψης

Με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία κατά του απάνθρωπου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.


ΣΕΛ.  14
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους πέντε Κουβανούς

Ψήφισμα συμπαράστασης στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές, κρατουμένους παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ, παρέδωσαν στην αμερικάνικη πρεσβεία εκπρόσωποι του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και άλλοι προοδευτικοί αγωνιστές.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ