Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάρτη 2001 - αριθ. φύλλου: 7919

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πανστρατιά για τις 14 Μάρτη

«Οργώνονται» τις μέρες αυτές οι χώροι δουλιάς σε όλη την Ελλάδα και το μήνυμα της κινητοποίησης φτάνει παντού. Στις 14 Μάρτη, οι εργαζόμενοι θα είναι στο πόδι. Κανένας δεν μπορεί να μένει παρατηρητής στην επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, της δημόσιας Υγείας και της Πρόνοιας


ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Βαθαίνει και ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ η αποσταθεροποίηση

Καθημερινά αποδείχνεται πως οι άνεμοι του πολέμου που σκόρπισαν στην περιοχή των Βαλκανίων το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν ελέγχονται, αλλά γεννούν και καινούριες εστίες συγκρούσεων. Αλλος ένας νεκρός Σέρβος αστυνομικός και δύο τραυματίες ήταν τα προχτεσινά θύματα μαχών στο Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας. Πέντε άτομα επίσης έχουν απαχθεί από τους Αλβανούς τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή, ενώ χτες επίσης εγκλώβισαν για πολλές ώρες μια αυτοκινητοπομπή και χρειάστηκαν οι ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού για να απελευθερωθούν.

Την ίδια ώρα οι εκφραστές των δυνάμεων κατοχής και κύριοι φορείς της έντασης στα Βαλκάνια εξαντλούν κάθε δυνατότητα, ώστε να διατηρήσουν τον εμπρηστικό τους ρόλο στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως Βεντρίν και Φίσερ συμφώνησαν χτες για το συντονισμό της δράσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν τηρείται ούτε καν το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ, που επιβλήθηκε στη Γιουγκοσλαβία με «το πιστόλι στον κρόταφο», τόνισε το ΚΚΕ χτες στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι βαθαίνει και επεκτείνεται η αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναχωρεί τη Δευτέρα το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3,    20   -   21

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ξετσίπωτη κυβερνητική επιβεβαίωση!

Σάλο προκάλεσε η χτεσινή αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη», σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο νόμου κατά των λαϊκών διαδηλώσεων. Κι ενώ, σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς καταγγέλλουν τον ολισθηρό κατήφορο, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη - πιστή στις αντιδημοκρατικές της παραδόσεις - να προχωρήσει στην προώθηση και ψήφιση του τερατουργήματος


ΣΕΛ.  6   -   7


ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Στο έλεος των καπνεμπόρων

Πραγματικό όργιο σε βάρος των καπνοπαραγωγών έχουν στήσει οι καπνέμποροι - βιομήχανοι, απαιτώντας ουσιαστικά να αγοράζουν ένα κιλό καπνού στην τιμή που στοιχίζει ένα τσιγάρο!


ΣΕΛ.  23
«Κατάθεση ψυχής» και υπόσχεση αγώνα

Τα πολύμορφα προβλήματα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων απ' όλη την Ελλάδα αναδείχτηκαν, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας


ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ»
Με διώξεις και τρομοκρατία, δε γίνεται υγεία

Με συνθήματα όπως «Με διώξεις και τρομοκρατία, δε γίνεται υγεία», έφτασαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αγίου Σάββα» στα Δικαστήρια, όπου εκδικάστηκε αίτηση της διοίκησης του νοσοκομείου για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ακόμα και ο μάρτυρας κατηγορίας παραδέχτηκε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται για την επίλυση υπαρκτών προβλημάτων του νοσοκομείου!


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ