Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11522

ΑΥΡΙΟ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
  • Με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από την Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αρχίζουν αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις Κομματικές Οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα.
  • Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους.
  • Το κτίριο της ΚΕ, εναρμονισμένο με το γιορτινό κλίμα που επικρατεί στο ΚΚΕ, όπως πάντα σε κάθε Συνέδριό του, προετοιμάστηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τις εργασίες του με εθελοντική δουλειά, που πρόσφεραν για περισσότερα από δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα μέλη και φίλοι του Κόμματος.

ΣΕΛ.  6  -  9

G4PHOTOS

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει η βαρβαρότητα κατά μεταναστών

Να σταματήσει η βαρβαρότητα κατά των κρατουμένων μεταναστών, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας, να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων του ιμπεριαλισμού, ζητά ανάμεσα σε άλλα το ΚΚΕ, με αφορμή την απεργία πείνας εκατοντάδων φυλακισμένων μεταναστών.


ΣΕΛ.  23

ΚΚΕ
Ενιαία πάλη σε δημόσιο - ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση και η τρόικα χρησιμοποιούν τους επίορκους για να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει, με στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα έχουν καθήκον και συμφέρον να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, για να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.



ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Επιτροπή Αγώνα και στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Νομικές συμβουλές σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΣΕΛ.  17
Απάτη οι «μειώσεις» στο χαράτσι της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Καταψήφισε τροπολογία για τα δάνεια κομμάτων

ΣΕΛ.  3
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις

ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργούν στις 16 Απρίλη

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Κινητοποίηση για Υγεία - Πρόνοια

ΣΕΛ.  19
ΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγωνιστικοί πυρήνες σπουδαστών σε κάθε σχολή

ΣΕΛ.  17
«GOLDAIR HANDLING»
Η εργοδοσία ζητά απόρρητα ιατρικά δεδομένα

Την απαράδεκτη απαίτηση της εργοδοσίας να δώσουν οι εργαζόμενοι απόρρητα προσωπικά στοιχεία που αφορούν σε ιατρικά δεδομένα τους καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Προσωπικού στην «Goldair Handling» (εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών) και καλεί τους εργαζόμενους να μη συμπληρώσει κανείς το σχετικό ερωτηματολόγιο.


ΣΕΛ.  32

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ