Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11502

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θέλουν και τους γονείς συνεργούς στην αξιολόγηση

ΣΕΛ.  15
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2012
Αυξάνεται η «ευελιξία» και η «μαύρη» εργασία μειώνονται οι μισθοί

ΣΕΛ.  3

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κόντρα στα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να υψώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για τα δικαιώματα και το δίκιο τους, να οργανώσουν την πάλη τους για την άμεση επιβίωση του λαού.

Νέα μέτρα σφαγιασμού του λαού προετοιμάζουν κυβέρνηση - τρόικα. Ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού σε σύνδεση με ανταγωνιστικότητα και ανεργία θα φέρει νέα συμπίεση μισθών, ειδικά για τους νέους. Οι απολύσεις στο Δημόσιο στοχεύουν στο χτύπημα της σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη συγχώνευση φορέων σε κρίσιμους τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κ.ά. με υποβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών προς τις λαϊκές οικογένειες και ενίσχυση των επιχειρηματιών σε αυτούς τους τομείς. Η ρύθμιση των οφειλών σε περισσότερες δόσεις για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών σε Εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, κρύβει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών δεν μπορούν να τις πληρώσουν, όσες δόσεις κι αν μπουν. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ενεργοποιεί μηχανισμούς κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, διατηρεί το χαράτσι στα ακίνητα.


ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΑΓΝΟ»
Μαχητική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με αίτημα να ανακληθούν οι 119 τρίμηνες διαθεσιμότητες και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία.


ΣΕΛ.  14

Προσφορά

Η Ειρήνη Μουντζούρη, στη μνήμη των γονιών της, προσφέρει 1.000 ευρώ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Είναι μέτρα σφαγής

Ο λαός να απορρίψει τα μέτρα σφαγιασμού που προετοιμάζουν σε βάρος του κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην υποκύψει στην κοροϊδία ότι η κυβέρνηση αντιδρά στις απαιτήσεις της τρόικα σε όφελος του λαού. Είναι μέτρα προδιαγεγραμμένα από τα μνημόνια και την ΕΕ, τα απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ξεπεράσουν την κρίση και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης - τρόικα αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν και με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το λαό. Ευθύνη στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» που αναπαράγουν τη λογική ότι με μία άλλη διαχείριση, με μία άλλη κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού. Εγκαλούν την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει μέτρα ανάπτυξης, κρύβοντας ότι η επιστροφή στην ανάκαμψη είναι που απαιτεί μέτρα τσακίσματος του λαού, φοροασυλία για το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους για τις Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στους φόρους και τα χαράτσια, για την επιβίωση των ανέργων, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Προωθεί πλωτά κάτεργα στην ακτοπλοΐα

ΣΕΛ.  8   -   9
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης

ΣΕΛ.  8
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει την απόφαση των χαλυβουργών

ΣΕΛ.  9
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ
Μεγάλη κινητοποίηση στην Κομοτηνή

ΣΕΛ.  21
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «GAZPROM»
Χοντραίνει ο ανταγωνισμός για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ

ΣΕΛ.  11
ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
«Τζάμπα εργάτες»

ΣΕΛ.  3
ΟΒΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ

ΣΕΛ.  20
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διαγωνίστηκαν στην αντίδραση

Απαράδεκτους συνειρμούς και παραλληλισμούς, προκειμένου να ταυτίσει τη δράση διαφόρων προβοκατόρικων ομάδων με την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας στα Πανεπιστήμια, επιχείρησε χτες η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που έκρινε φρόνιμο, σε μια περίοδο που τα ΑΕΙ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το σχέδιο «Αθηνά», να συνεδριάσει με θέμα... «Βία στα Ανώτατα Ιδρύματα». Το ΚΚΕ δε νομιμοποίησε με την παρουσία του τη συγκεκριμένη συζήτηση.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ