Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Λένε όχι στις ατομικές συμβάσεις

Εξώδικο με το οποίο προειδοποιεί για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα καράβια, που προωθεί η κυβέρνηση με βάση την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 5 Ιούλη, θα στείλει σήμερα η ΠΝΟ προς τις εφοπλιστικές Ενώσεις και το υπουργείο. Αυτό αποφάσισε χτες σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, κάτω από το βάρος των εξελίξεων και την πίεση των δυνάμεων των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Προχτές Τρίτη για το θέμα των ΣΣΕ στα καράβια έγινε και συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της οποίας, όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου των τριών ναυτεργατικών σωματείων, «επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι κυβέρνηση και εφοπλιστές θέλουν φτηνούς ναυτεργάτες για να είναι ανταγωνιστική η ναυτιλία, όπως μεταξύ άλλων δήλωσε ο Υπουργός και απέρριψε το σύνολο των προτάσεων από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ».

Τα σωματεία απευθύνουν το κάλεσμα: «Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, οικοδομώντας την εργατική λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο και τους φορείς του, για φιλολαϊκή πολιτική προς όφελος των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ