Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αβανταδόροι και οι γαλαντόμοι

«Προσφορά για το μήνα Αύγουστο», η οποία περιλαμβάνει τη «διενέργεια check up ανδρών και γυναικών (Γενική Εξέταση Αίματος, Σάκχαρο, Ουρία, Χοληστερίνη ορού, Τριγλυκερίδια, LDL, HDL) στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ», κάνει μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος που δρα στο χώρο της Υγείας.

Αν δηλαδή δεν ήταν προσφορά, πόσο θα στοίχιζαν; Πάντως, με βάση το δημόσιο τιμολόγιο που παρουσίασε στις αρχές του 2012 η Ομοσπονδία των Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ, «ένα πακέτο» σαν το παραπάνω στοίχιζε στον ιδιωτικό τομέα 34,25 ευρώ, ενώ στα τότε εργαστήρια του ΙΚΑ - και νυν του ΕΟΠΥΥ - κοστίζει μόλις 4,481 ευρώ (απ' το Νοέμβρη του 2012 απ' τα 34,25 ευρώ ο ασθενής πληρώνει από την τσέπη του 5,1 ευρώ).

Ομως, τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ εκτελούν μόνο το 4% των εξετάσεων, γιατί υποβαθμίστηκαν, τους λείπει προσωπικό και πάνω απ' όλα γιατί δεν έχουν αντιδραστήρια καθώς οι σχετικοί διαγωνισμοί εκκρεμούν απ' το 2006 - 2007. Με τέτοιους αβανταδόρους πολιτικούς ταγούς πώς να μη φανούν γαλαντόμοι οι επιχειρηματίες με προσφορές που εξωραΐζουν την άγρια αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, που καταφεύγουν σε αυτούς - παρά τα δυσβάσταχτα χαράτσια - στην ώρα της ανάγκης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ