Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Συγκέντρωση αύριο ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις

Εξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στις 9 π.μ. καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) στις 9 το πρωί καλεί τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, για να δοθεί μία πρώτη απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές του Οργανισμού απέναντι στους χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Ανακοινώσεις με τις οποίες απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη τους για την αυριανή κινητοποίηση έχουν εκδώσει επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δ. Αθήνας και οι Επιτροπές Αγώνα στα Ταξί.

Οπως αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης», το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στέλνει ειδοποιητήρια προς τους ΕΒΕ προειδοποιώντας τους για διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεις, αν δε ρυθμίσουν και αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τον ΟΑΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΕΒΕ καλούνται να προσέλθουν στα καταστήματα του ΟΑΕΕ για να εξοφλήσουν ή να «ρυθμίσουν» τις οφειλές τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή τους «θα βεβαιωθεί αρμοδίως», που σημαίνει ότι το χρέος θα πάει στην εφορία, για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης.

Η ΠΑΣΕΒΕ όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε με αγωνιστικές πρωτοβουλίες το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περισσότεροι από 350.000 χιλιάδες μικροί επαγγελματίες και έμποροι, οι οποίοι συνθλίβονται από το μονοπωλιακό ανταγωνισμό και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους, στερούμενοι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμα και το δικαίωμα στη σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ