Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11614

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Σήμερα στις 9 το πρωί η συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις

ΣΕΛ.  14

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ χιλιάδες εργαζόμενοι

ΚΚΕ: Καμία δικαιολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να εξωραΐσει το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα θυσιαστούν στο βωμό των ευρωενωσιακών της δεσμεύσεων και της εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ούτε να κρύψει ότι όλος ο λαός θα πληρώνει διαρκώς πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες

ΠΑΜΕ: Αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στο δρόμο της ανεργίας θα βρεθούν, μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, περίπου 9.800 δημόσιοι υπάλληλοι μετά και την αποστολή, μέσα στη νύχτα, των λιστών από τα υπουργεία με τις δομές απ' όπου θα αντληθούν οι εργαζόμενοι προς κινητικότητα. Στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να βρεθούν στο δρόμο, έμμεσα ή άμεσα, 12.500 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και περίπου άλλοι τόσοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο μεταξύ, με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης και τα «παρών» των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ψηφίστηκε, χτες, στο θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία με την οποία με απλά Προεδρικά Διατάγματα θα προωθούνται οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, που οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και προσαρμόζουν τη Δημόσια Διοίκηση στην ακόμα μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τα 40 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη

Τον Νίκο Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (1931 - 1956), την αταλάντευτη στάση και αφοσίωσή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στον προλεταριακό διεθνισμό, στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό, τίμησε, χτες, στα 40 χρόνια απ' το θάνατό του (1/8/1973), η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ
Ο λαός να συντρίψει τους εκβιασμούς

Τα «τελεσίγραφα» του ΔΝΤ, όπως πριν της Κομισιόν, για ένταση της φοροληστείας, μονιμοποίηση του χαρατσιού στη ΔΕΗ, νέα σφαγή στα εργασιακά δικαιώματα, επιπλέον περικοπές στην Υγεία, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, όπως δεν υπάρχει τέλος και στους εκβιασμούς που τα συνοδεύουν. Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν και τη δύναμη και την ευθύνη, ορθώνοντας αποφασιστικά το ανάστημά τους, δυναμώνοντας τη συμμαχία τους, να βάλουν φρένο και τελικά να ανατρέψουν την πολιτική που έχει οδηγήσει το λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ούτε ώρα χαμένη για λογαριασμό της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  9
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αναζωπύρωσε τις κόντρες η έκθεση του ΔΝΤ

ΣΕΛ.  10
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καταγγέλλει συντεχνιακές και διασπαστικές τακτικές

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραχωρεί σε ιδιώτες την παραλία του Σχοινιά

ΣΕΛ.  13
Καταιγισμός φόρων το δεύτερο εξάμηνο του 2013

ΣΕΛ.  14
68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Εκδηλώσεις την Τρίτη από ΕΕΔΥΕ και ΕΔΥΕΘ

ΣΕΛ.  24
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ SIEMENS
Κατευθυνόμενη έρευνα για περισσότερα κέρδη

ΣΕΛ.  18
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Ολος ο κόσμος μια γειτονιά... »

«Ολος ο κόσμος μια γειτονιά... » είναι το φετινό θέμα του Παιδότοπου. Δεν αφήνουμε να μολυνθούν τα μικρά παιδιά από ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και ιδέες. Παίζουμε μαθαίνοντας για τα αίτια της μετανάστευσης. Μεταδίδουμε το μήνυμα πως όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα τους και τη χώρα καταγωγής τους, έχουν τις ίδιες ανάγκες.


ΣΕΛ.  18
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Καμιά υποταγή στους εργοδότες

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ