Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συκοφαντία και απειλές μπροστά στην κάλπη

Οξύνει τα ψευτοδιλήμματα και ζητάει επανανομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Σταθερή, οργανωμένη, μαζική, ταξική απάντηση, στους δρόμους και στην κάλπη, χρειάζεται η προκλητικότητα και η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης

*

Σταθερή, οργανωμένη, μαζική, ταξική απάντηση, στους δρόμους και στην κάλπη, χρειάζεται η προκλητικότητα και η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης
Να συκοφαντήσει το λαϊκό κίνημα και όσους από ταξική θέση και με ξεκάθαρη στρατηγική αντιπαλεύουν τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τα Γιάννενα, επαναφέροντας ταυτόχρονα τα ψευτοδιλήμματα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Επιδιώκοντας να μετατρέψει τις επικείμενες εκλογές σε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» και βάση «νομιμοποίησης» της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ο Γ. Παπανδρέου επανέφερε πλήθος κάλπικων διλημμάτων. Συντήρησε το κλίμα τρομοκράτησης του λαού, αξιοποιώντας αυτή τη φορά εκτός από τις αναφορές περί «χρεοκοπίας της χώρας» και τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών και την «αναζωπύρωση των φαινομένων τρομοκρατίας».

Ταυτόχρονα, προχώρησε σε μια λαθροχειρία, ταυτίζοντας το κάλεσμα του ΚΚΕ για αντίσταση και ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, με τις ψευδεπίγραφες «αντιμνημονιακές» κορόνες της ΝΔ, που συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ την ίδια πολιτική.

«Την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να ανακόψουν αυτή την πορεία, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επιμένει να υπερασπίζεται και να ταυτίζεται με όλα όσα έκανε, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της άλλης Αριστεράς, που έχει βολευτεί με το να κρύβεται πίσω από τα αθέμιτα προνόμια μικρών μειοψηφιών και κάποιων συντεχνιών», ισχυρίστηκε προκλητικά ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά για την πολιτική που υπηρετεί και τον πραγματικό της αντίπαλο.

Με άλλα λόγια, επέλεξε συνειδητά τη συκοφαντία, γνωρίζοντας ότι εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να βάλει μόνο η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συμμαχίας» που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί θα αποτελέσουν ξεκάθαρο μήνυμα αμφισβήτησης της σκληρής ταξικής πολιτικής που συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Στην «ανεμπόδιστη πορεία» που απαίτησε χτες ο πρωθυπουργούς να του εξασφαλίσει ο ελληνικός λαός για να «συνεχίσει τις αλλαγές», βασική προϋπόθεση είναι η αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών συνειδήσεων και η σύμπορεύση τους με το ΚΚΕ.

Υπάρχουν κάποιοι, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, που «λένε "όχι" παντού, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτή την πορεία. Τι επιλέγουν δηλαδή; Την επαναστατική ακινησία;». Ουσιαστικά περιέγραψε την αγωνία της κυβέρνησης να μη μετατραπεί η λαϊκή οργή σε οργανωμένη πάλη.

Ζητάει νομιμοποίηση της βαρβαρότητας

Σ' αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποίησε εκ νέου τους εκβιασμούς περί αποσταθεροποίησης της χώρας και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας για να υφαρπάξει τη λαϊκή «συγκατάθεση» στις κάλπες της Κυριακής. «Σήμερα η πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή (...) Οι εκλογές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

Κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ισχυρίστηκε ότι αν δε στηριχθούν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ, θα «αποδυναμωθεί η πολιτική σταθερότητα»! Ο πρωθυπουργός απαίτησε από το λαό με την ψήφο του να στείλει «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών», ζητώντας ουσιαστικά να προσυπογράψει τον παραπέρα σφαγιασμό των δικαιωμάτων του.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα «απείλησε» με πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που τα εκλογικά αποτελέσματα δεν αποτελούν μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψω «να ερμηνεύσουν την ψήφο του ελληνικού λαού στις 7 Νοεμβρίου ως καταδίκη της κυβέρνησης και απώλεια ουσιαστικά της νομιμοποίησής της», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:«Δεν πρόκειται να αφήσω αναπάντητη καμία προσπάθεια υπονόμευσης της σημερινής μας προσπάθειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής κάλεσε το λαό να «επανανομιμοποιήσει» με την ψήφο του την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές, στα καλά καθούμενα. Γνωρίζει σε πόσο κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε και επειδή γίνονται αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία να επανανομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού», δήλωσε προκλητικά.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «επειδή δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που γίνονται οι εκλογές, τα μηνύματα και τα συμπεράσματα θα είναι κρίσιμα, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε και τη στάση μας» απέναντι στο διακύβευμα των πρόωρων εκλογών, που έθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Πεταλωτής, δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια των πρόωρων, σημείωσε ότι «τα ποσοστά των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά των εθνικών εκλογών», σπεύδοντας όμως να σημειώσει πως «είναι σαφές ότι συμπεράσματα μπορούν να βγουν άμεσα και μάλιστα σύντομα».

Δείχνοντας, ωστόσο, ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα θα συνεχιστεί κατά γράμμα, ο Γ. Πεταλωτής διαβεβαίωσε ότι σε ενδεχόμενο εκλογών, «καμία μεγάλη αλλαγή δεν πρόκειται να πάει πίσω». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μια προσπάθεια να κρύψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος στήριξε τις αντιδραστικές προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για νέες περικοπές μισθών, απολύσεις στο δημόσιο και δραστική περιστολή των κοινωνικών δαπανών.

«Αυτό που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι μια γενική αναφορά και φυσικά δε σημαίνει ότι ενστερνιζόμαστε απολύτως αυτά που λέει ο κ. Προβόπουλος», είπε ο Γ. Πεταλωτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ