Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο «αγροτικός Καλλικράτης»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά τις εκλογές του «Καλλικράτη», η κυβέρνηση θα «σερβίρει» και τον «Καλλικράτη στη γεωργία» και όλα δείχνουν ότι το πλήγμα για τη φτωχομεσαία αγροτιά θα είναι διπλό. Η κυβέρνηση εμπαίζει την αγροτιά και σ' αυτό το θέμα, αφού πρώτα την καλεί να ψηφίσει και μετά να μάθει τις αντιαγροτικές προσαρμογές, που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης στον αγροτικό τομέα».

Οπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο «Καλλικράτης στον αγροτικό τομέα» θα τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο περί τα μέσα του Δεκέμβρη. Ομως «Καλλικράτης στον αγροτικό τομέα» σημαίνει προσαρμογή στις νέες αρνητικές αποφάσεις που θα επιφέρει η επόμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ για μετά το 2013. Σημαίνει, επίσης, προσαρμογή των συνεταιρισμών και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών στη νέα διοικητική δομή του «Καλλικράτη» και με όρους λειτουργίας Ανωνύμων Εταιρειών, που θα λειτουργούν σε όφελος των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματικών και όχι της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Η κυβέρνηση, βέβαια, προπαγανδίζει ότι ο αριθμός των συνεταιρισμών και των Ενώσεων είναι μεγάλος και πως θα πρέπει να συρρικνωθεί για το καλό των αγροτών... Ομως, αυτό αποτελεί άλλο ένα επιχείρημα εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού της αγροτιάς. Το σίγουρο είναι ότι ο «Καλλικράτης» όσο και ο «αγροτικός Καλλικράτης» θα αυξήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά και θα επιδεινώσει τη θέση της. Από την πολιτική που «λανσάρει» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνούν στην πράξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι, η φτωχή αγροτιά δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα. Μόνο με το συντονισμένο αγώνα και την καταδίκη στις επικείμενες εκλογές στις 7 και στις 14 του Νοέμβρη όλων αυτών των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μπορεί η φτωχομεσαία αγροτιά να ελπίζει σ' ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί, αν προκύψουν νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, που στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική του ευρωμονόδρομου, του μνημονίου, του «Καλλικράτη» και της νέας ΚΑΠ, η φτωχομεσαία αγροτιά θα βρεθεί να είναι ακόμα πιο ζημιωμένη, ακόμα πιο χαμένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ