Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αγώνες και τα αναχώματα

Τις αγωνιστικές περγαμηνές του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας χρησιμοποίησε προχτές ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, για να αποδείξει ότι δεν αποτελεί «ανάχωμα, όπως υποστηρίζει η κ. Παπαρήγα» σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο». Μάλιστα, παρουσίασε και ως εφόδιο την πρόσκλησή του, όπως είπε, απ' τον Χαρίλαο Φλωράκη για τη συμμετοχή του σε μια επιτροπή που θα διεκδικούσε δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, για να προσθέσει κοντά σε αυτά τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του καθηγητών, που μπορούν να συνεισφέρουν στο «"Οχι" κατά του μνημονίου».

Κι όμως η Συνθήκη του Μάαστριχτ που την ψήφισε ο ΣΥΝ - που τώρα στηρίζει τον Μητρόπουλο - είναι ένας απ' τους λόγους για τις σημερινές επιπτώσεις στο λαό, στον οποίο και πάλι ο υποψήφιος υπερνομάρχης υπόσχεται να «υψώσει ασπίδα κοινωνικής προστασίας» με «πρωτοβουλίες για την αλληλεγγύη και την εναλλακτική οικονομία». Δηλαδή, παραλλαγές της πολιτικής που ήδη εφαρμόζει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Αλλά αυτό δεν είναι προστασία για τα λαϊκά στρώματα. Είναι ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση εκείνων που ήδη έχουν εξαθλιωθεί. Η αγωνιστική συνεισφορά δεν παραγράφεται για κανέναν. Ομως, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», όπως έλεγε θυμόσοφα και ο Χαρίλαος Φλωράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ