Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Μείωση της αποζημίωσης, κατάργηση της σύνταξης

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου για το 2011, τον οποίο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, τόνισε ότι «τον προϋπολογισμό της Βουλής τον βλέπουμε μέσα από το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο το οποίο έχει δημιουργηθεί», αναφερόμενος εκτενώς στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Οπως είπε, «δεν είμαστε αντίθετοι να γίνουν μειώσεις στο εισόδημα των βουλευτών, αλλά απ' αυτό το σημείο μέχρι να ακούμε τον πρωθυπουργό στην τηλεόραση να φέρνει σαν παράδειγμα ότι και οι βουλευτές μείωσαν τις αποδοχές τους, για να αποδεχθεί ο κόσμος, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο αγρότης να μειωθεί το εισόδημά του, έχει μεγάλη απόσταση. Αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους, να χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα η Βουλή, ο μισθός και το εισόδημα του βουλευτή για να αποδεχθεί ο κόσμος τα μέτρα. Λειτουργεί επικοινωνιακά». Κατέληξε, λέγοντας ότι «αυτό είναι που μας οδηγεί εμάς να μην μπορούμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό».

Παράλληλα, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για τους μισθούς των βουλευτών, αναφέροντας ότι «πρέπει να μειωθούν σημαντικά ακόμα περισσότερο, δεν θα πρέπει οι Επιτροπές να είναι αμειβόμενες, επειδή είναι καθήκον των βουλευτών, είναι υποχρέωση των βουλευτών να πηγαίνουν, είναι έργο των βουλευτών. Οσον αφορά τις συντάξεις, πρέπει να τελειώνει αυτή η υπόθεση, να παίρνει ο καθένας τη σύνταξη από το επάγγελμα το οποίο ασκούσε κι αυτό να εξασφαλίζεται κι από τη βοήθεια της Βουλής, όπου δεν μπορεί από μόνος του να πάρει τη σύνταξη για διάφορους λόγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ