Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται το σκηνικό τρομοκρατίας

Ουσιαστική συμβολή στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης της κοινής γνώμης λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις τοπικές εκλογές αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται ντόπια και ξένα ΜΜΕ, αλλά και η κυβέρνηση το ζήτημα της υπόθεσης με τα παγιδευμένα δέματα. Ετσι δίπλα στην τρομοκρατία, που εξαπολύεται κατά κύματα με αφορμή την κατάσταση της οικονομίας και τον εκλογικό εκβιασμό του πρωθυπουργού που συμπυκνώνεται ουσιαστικά στο δίλημμα «ή εγώ ή το χάος», προστίθεται άλλος ένας παράγοντας για τη συστολή των λαϊκών συνειδήσεων, με σκοπό να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ψυχολογία περί πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικής ειρήνης.

Και χτες, λοιπόν, συνεχίστηκε το σκηνικό της τρομοκρατίας με εκρήξεις δεμάτων-βομβών σε ξένες πρεσβείες. Παράλληλα, εντοπίστηκε πακέτο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη και αποδέκτη το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Ως αποστολέας του πακέτου στην Α. Μέρκελ εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων, ενώ φέρεται να περιείχε τον ίδιο μηχανισμό με αυτόν που εντοπίστηκε στα πακέτα-βόμβα στην Αθήνα. Οι γερμανικές αρχές, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο, προχώρησαν σε έλεγχο της αλληλογραφίας στην καγκελαρία έπειτα από σχετική ειδοποίηση.

Δύο παγιδευμένα πακέτα με εκρηκτικά εξερράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας, ενώ σημειώθηκαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις σε παγιδευμένα δέματα σε άλλες πρεσβείες.

Στην πρεσβεία της Ελβετίας το πακέτο είχε φτάσει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, αλλά το εντόπισαν οι υπάλληλοι και το έβγαλαν στον περίβολο όπου εξερράγη.

Νωρίτερα, το πρωί, ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας (από υπαλλήλους της), το οποίο εξουδετερώθηκε (από την αστυνομία) με ελεγχόμενη έκρηξη.

Λίγο αργότερα, ταχυμεταφορέας που μετέφερε δέμα στην πρεσβεία της Χιλής σταμάτησε μπροστά στο αστυνομικό φυλάκιο του Μεγάρου Μαξίμου και ανέφερε για την ύπαρξη πιθανού παγιδευμένου δέματος που προοριζόταν για την πρεσβεία. Από τους αστυνομικούς, αφού ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε εκρηκτική ύλη, υποδείχτηκε η μεταφορά του στον αύλιο χώρο της Βουλής, όπου και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ενα ακόμα δέμα, το οποίο είχε παραλήπτη τη γερμανική πρεσβεία εντοπίστηκε στην οδό Ριζάρη 22, στη «Γενική Ταχυδρομική», όπου και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Οταν οι υπάλληλοι της εταιρείας το μετέφεραν στην πρεσβεία, οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν το δέχθηκαν, ειδοποίησαν την Αστυνομία και το επέστρεψαν στα γραφεία της εταιρείας όπου εξουδετερώθηκε.

Πληροφορίες για ύποπτα δέματα υπήρξαν και για το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στην πρεσβεία του Παναμά, στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου, στην πρεσβεία της Νορβηγίας, σε γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από τις έρευνες των πυροτεχνουργών προέκυψε ότι δεν αποτελούσαν βόμβες.

Χτες το βράδυ, τέλος, εντοπίστηκαν, στον εμπορικό σταθμό του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», άλλα 2 δέματα, όμοια με αυτά που εξερράγησαν στις πρεσβείες των ξένων χωρών. Συνεργείο πυροτεχνουργών προκάλεσε την έκρηξή τους.

Ποινικές διώξεις στους δυο συλληφθέντες

Ποινική δίωξη ασκήθηκε χτες, για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα, σε βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν στο Παγκράτι για τα παγιδευμένα δέματα. Τα κακουργήματα είναι: Τρομοκρατική πράξη από κοινού, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (να σημειωθεί ότι δε γίνεται αναφορά σε ποια), προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και τα πλημμελήματα είναι: Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης, άρνηση δήλωσης στοιχείων ταυτότητας.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην 2η ειδική ανακρίτρια για να απολογηθούν την Πέμπτη. Επίσης, φέρεται να είπαν χτες στον εισαγγελέα ότι «δεν έχουμε να δηλώσουμε τίποτα». Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο ένας από τους κατηγορούμενος, ο 22χρονος, προσήχθη χτες στο Εφετείο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, τα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της «Σέχτας Επαναστατών». Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ