Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και επίσημα η FRONTEX στα σύνορα

Στην τελική ευθεία μπήκε η χερσαία δραστηριοποίηση του κατασταλτικού ευρωπαϊκού μηχανισμού FRONTEX στον Εβρο, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά από αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, προς τους πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ. Αλλωστε, η κίνηση του υπουργού ήταν πιστή στην πολιτική της ΕΕ σχετικά με το κυνηγητό των οικονομικών προσφύγων οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, κυρίως μετά από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο τέλος της βδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένεται να ξεκινήσει η επιτήρηση των συνόρων της χώρας από τη FRONTEX. Οι 200 άνδρες, που θα περιπολούν μαζί με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., θα έχουν στη διάθεσή τους 15 λεωφορεία, 19 περιπολικά αλλά και ένα ελικόπτερο από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Γερμανία. Πριν την ενεργοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού, οι άνδρες της FRONTEX θα ενημερωθούν για τις ελληνικές συνθήκες, τη νομοθεσία της χώρας μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η FRONTEX αποτελεί στρατιωτικό - αστυνομικό σώμα που συγκροτήθηκε το 2005 και στην ουσία αποτελεί κατασταλτικό σώμα παρεμπόδισης της εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων. Μάλιστα, το 2007 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη σύσταση ομάδων ταχείας επέμβασης στα εξωτερικά σύνορα των κρατών - μελών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ