Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ναι, είμαι ΠΑΣΟΚ», λέει ο Δημαράς

Ομολογεί έμμεσα ότι στόχος του είναι να συγκρατήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αυλή του κόμματος με το πρόγραμμα του οποίου εκλέχτηκε βουλευτής

«Εγώ έχω την ιδεολογία μου, ξέρουν πάρα πολύ καλά όλοι οι άνθρωποι τι είμαι, ναι είμαι ΠΑΣΟΚ», ομολόγησε χτες κυνικά ο Γ. Δημαράς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη («Βήμα 99,5»), επιβεβαιώνοντας το ρόλο του αναχώματος που του έχει ανατεθεί για να παραμείνει η λαϊκή δυσαρέσκεια εγκλωβισμένη στην αυλή του ΠΑΣΟΚ και να μην εκφραστεί με υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ο ίδιος, μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, προσπάθησε να αναπαραγάγει το γνωστό «παιχνίδι» με το «καλό» και το «κακό» ΠΑΣΟΚ, για να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες σε οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει φιλολαϊκό κόμμα, αν απαλλαγεί από τα «κακά» στελέχη του. Οπως είπε, «δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτοί που αποφασίζουν με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο».

Εχοντας παραδεχτεί ότι ψαρεύει ψήφους για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Δημαράς προσπάθησε στη συνέχεια να αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ και την προσέγγιση που αυτή επιχείρησε το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να τον χρίσει υποψήφιό της για την περιφέρεια της Αττικής.

Οπως είπε, αν κερδίσει τις εκλογές, «κερδισμένοι θα είναι η δημοκρατία και οι άνθρωποι, κανένας δεν θα έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει. Και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, να ταυτίζεται η υποψηφιότητα ενός ανθρώπου ελευθέρου, πατριώτη κι Ελληνα με το καπέλωμα από τα κόμματα, για να βγαίνουν την επόμενη μέρα τα κόμματα και να λένε εμείς νικήσαμε, και την προηγούμενη όλοι να λένε είναι ανεξάρτητες οι υποψηφιότητες».

Στο ίδιο πνεύμα, για να ενισχύσει ψηφοθηρικά το δήθεν ανεξάρτητο προφίλ του, ισχυρίστηκε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ δικαιούται μετεκλογικά να οικειοποιηθεί μια ενδεχόμενη εκλογή του, δεδομένου ότι, όπως και η ΝΔ, «έχει δώσει το χρίσμα του σε συγκεκριμένο άνθρωπο (...) Επομένως, πώς θα βγουν την επόμενη μέρα να πουν τι;».

Ενισχύοντας, τέλος, την προσπάθεια εξωραϊσμού του ΠΑΣΟΚ, με το αντιλαϊκό πρόγραμμα του οποίου εκλέχτηκε βουλευτής και το οποίο επιδιώκει τώρα να υπηρετήσει από τη θέση του περιφερειάρχη, ο Γ. Δημαράς εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, αφού είναι η μόνη λύση «όταν άλλο είναι το πρόγραμμα για το οποίο σε ψήφισε ο ελληνικός λαός και άλλο πράγμα εφαρμόζεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ