Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Ο Γ. Δημαράς αυτοπροσδιορίζεται

«

ΠΑΣΟΚ ήμουνα». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς στο ΣΚΑΪ 100,3 στον κύκλο διαλόγου που άνοιξε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Αλαφούζου με τους υποψηφίους στις τοπικές εκλογές. «Οταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή ότι πήραμε μέτρα σκληρά και άδικα, εγώ δέχθηκα έναν πυροβολισμό. Να διορθώσει αυτά τα μέτρα», είπε. Επομένως, και ο Γ. Δημαράς όπως και ο Α. Μητρόπουλος θέλουν ψήφους να διορθώσουν το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θέλουν ψήφους για το «δικό τους» ΠΑΣΟΚ και όχι ψήφους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Για το «παρών» στο μνημόνιο εξήγησε ότι ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει τρεις επιλογές. «"Ναι, όχι και παρών". «Αν ψήφιζα "όχι" στο μνημόνιο τότε θα με συνυπολογίζανε με ΚΚΕ και ΝΔ». Εδώ κάνει και τη γνωστή λαθροχειρία του ΠΑΣΟΚ της ταύτισης του ΚΚΕ με τη ΝΔ, ενώ ξέρει ότι η πολιτική του ΚΚΕ και η δράση του εναντιώνεται στη ΝΔ όπως και στο ΠΑΣΟΚ.

«Και στην πολιτική Σημίτη ΠΑΣΟΚ ήμουνα ενιστάμενος, δεν έβρισα όμως ποτέ το ΠΑΣΟΚ ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ που δεν με εκφράζει». «Η θέση του περιφερειάρχη έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά όχι μόνο αυτοδιοικητικά», πρόσθεσε. Αρα θα πορευτεί με πολιτική «καλού ΠΑΣΟΚ», δηλαδή ΠΑΣΟΚ.

Για το τι θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός στις 8 Οκτώβρη, δήλωσε ότι «αν τα πράγματα ήταν χειρότερα την επομένη των εκλογών θα έπρεπε να βγει ο Παπανδρέου να πει "αυτά μας λέγανε ότι υπήρχανε αυτά βρήκαμε" και να πηγαίναμε σε εκλογές». «Θα έπρεπε να μιλήσουμε για λαϊκή νομιμοποίηση, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό», είπε. Και γιατί δεν το έθετε τότε το ζήτημα αλλά το θέτει τώρα; Για καμουφλάζ ως προς το ρόλο του συνδυασμού του να πάει ψήφους στο ΠΑΣΟΚ. Μήπως δεν ήξερε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο οποίο αναφέρονται όλα τα έως τώρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση; Το ήξερε. Μήπως δεν καταλάβαινε με ποιο πρόγραμμα διεκδικούσε την ψήφο του λαού στις εκλογές; Το καταλάβαινε και τότε, αλλά το έκρυβε. Με όλα τα παραπάνω που ο ίδιος είπε δημόσια, αποκαλύπτει αυτό που κατ' επανάληψη έχει πει και έχει κάνει. Οτι είναι ΠΑΣΟΚ και όταν λέει ότι φεύγει δεν το εννοεί. Γι' αυτό και ξαναεπιστρέφει, όπως και το 2002 που εκλέχτηκε με το ΔΗΚΚΙ στο δήμο της Αθήνας, αλλά το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε, αλλά κράτησε και τη θέση του δημοτικού συμβούλου αν και ανήκε στο ΔΗΚΚΙ. Πήρε δηλαδή τις ψήφους του ΔΗΚΚΙ και τους πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Ποιος μπορεί να τον εμπιστευτεί ότι και τώρα δε θα ξανακάνει το ίδιο; Οταν μάλιστα λέει ότι και με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ΠΑΣΟΚ ήταν και ας διαφωνούσε;

Αλλωστε, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, είχε πει: «Επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό είναι μία απόφαση του κόμματος και θα μπορούσα να υποστηρίξω τον υποψήφιο που θα επέλεγε το ΠΑΣΟΚ», (αναφέρεται και στα «Νέα», 20/8/2010). ΠΑΣΟΚ λοιπόν. Επιβεβαιώνεται και από συνέντευξή του στο «Βήμα», 9/9/2010, όπου είπε: «Δεν μου αρέσουν οι ετικέτες. Γεννήθηκα και διαπαιδαγωγήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠαΣοΚ. Αυτό υποστηρίζω, αυτό υπηρετώ, αυτό θα κάνω ώσπου να πεθάνω». Δηλώνει δε ο ίδιος ότι η στήριξη και η ψήφος στο συνδυασμό του θα κατατεθεί στο ταμείο της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε σε ομιλία του στις 22/10/2010: «Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφος κατά της αντιλαϊκής πολιτικής(2006-04-09 00:00:00.0)
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας!(2006-03-24 00:00:00.0)
Οι... «αντάρτες» και οι υπηρεσίες τους(2002-11-03 00:00:00.0)
Ψήφος συσπείρωσης και χειραφέτησης(2002-10-18 00:00:00.0)
Τακτική αντίθετη με τη θέληση της λαϊκής βάσης του(1998-08-23 00:00:00.0)
Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ(1998-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ