Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Παναγιώτης Γεωργάκας

Νευρολόγος - ψυχίατρος ΨΝΘ, επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΠΕΘΕΑ) «ΑΡΓΩ», υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία

Πιστεύω ότι, για να δημιουργήσουμε ελεύθερες, δημοκρατικές, ευτυχισμένες κοινωνίες πρέπει να διαμορφώσουμε υπεύθυνους πολίτες - συνεργάτες και όχι ανταγωνιστικά, καταπιεσμένα κι εξαρτημένα άτομα. Για να επιτευχθεί αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας.

Και για να μπορέσει επίσης αυτό το πράγμα να γίνει πράξη θα πρέπει να κινητοποιηθούν άνθρωποι, φορείς, δομές, στην προκειμένη περίπτωση ψηφοδέλτια και αγωνιστικά κινήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από την έλλειψη υποχωρητικότητας και αντιθέτως από την ενισχυμένη παρουσία αγωνιστικότητας, αντίθεσης και ανατρεπτικής διάθεσης.

Σαν άνθρωπος που δουλεύω στο χώρο των εξαρτήσεων, σαν άνθρωπος που δουλεύω με ανθρώπους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό είχα επίσης την ιδιαίτερη ευαισθησία να αγωνιστώ για τους ανθρώπους που βλέπω ότι μέσα σε τέτοιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες θα βιώσουν ακόμη μεγαλύτερο αποκλεισμό, ακόμη πιο έντονη περιθωριοποίηση.

Θεώρησα, λοιπόν, ότι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μου δίνει τη δυνατότητα να παλέψω στις κατευθύνσεις αυτές, μου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστώ μέσα από αυτό, μου δίνει το δυνατότητα να καταθέσω ιδέες και απόψεις που ιδεολογικά θεωρώ ότι θα ενισχυθούν στην προσπάθεια υλοποίησής τους. Γι' αυτό, λοιπόν, το υποστηρίζω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ