Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Σκάνδαλο δεν είναι μόνο οι μίζες

Πλευρές που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανέδειξε χτες ο Θ. Παφίλης, με αφορμή την κατάθεση για τον ΟΣΕ

Για δεύτερη συνεχή μέρα κατέθεσε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Κ. Γιαννακός, επικεφαλής του ΟΣΕ τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον Χρ. Βερελή όσο και επί κυβερνήσεων ΝΔ, με υπουργό τον Μ. Λιάπη.

Σχολιάζοντας πλευρές της κατάθεσής του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Θ. Παφίλης παρατήρησε ότι το σκάνδαλο στο κομμάτι του ΟΣΕ δεν είναι μόνο οι μίζες, αλλά η ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που παρήγαγαν το τροχαίο υλικό για τον Οργανισμό, ο διαχωρισμός της υποδομής του ΟΣΕ από το μεταφορικό έργο, μετά από απαίτηση της ΕΕ και ο εναγκαλισμός του από δύο γερμανικές εταιρείες, τη ΖΗΜΕΝΣ και την HDW. Ενέργειες που δείχνουν τις διαχρονικές ευθύνες των διαδοχικών κυβερνήσεων και οδήγησαν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή Κ. Τζαβάρας αποφασίστηκε να ζητηθεί από πρώην υπουργούς και υφυπουργούς που χειρίστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέματα της ΖΗΜΕΝΣ να ανοίξουν με δική τους πρωτοβουλία τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Πρόκειται, όπως είπε, για τους Α. Τσοχατζόπουλο. Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χ. Μαρκογιαννάκη. Β. Πολύδωρα, Τ. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Βουλγαράκη.

Σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης δήλωσε ότι «στην Εξεταστική έχουν αποφασιστεί τα κριτήρια, με βάση τα οποία θα ζητηθεί ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" και τραπεζικών λογαριασμών και αυτές είναι η υπογραφή συμβάσεων, τροποποίηση και παραλαβή. Μένει να καταληχθούν οριστικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Απόφαση της Εξεταστικής δεν υπάρχει μέχρι τώρα».

Ο δημοσιογράφος Π. Τσίμας, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, αναφέρει ότι με τον Μ. Χριστοφοράκο είχε μια φιλική και οικογενειακή σχέση και πέραν αυτής δεν είχε καμία απολύτως σχέση «θεμιτή, ή πολύ περισσότερο αθέμιτη».

Τη Δευτέρα για Βατοπέδι

Την Δευτέρα 28 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα συζητηθεί η πρόταση της Κ. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή 6 υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ