Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αμεσες ανατροπές

Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο πλησιάζει η ημέρα που το υπουργείο Εργασίας θα παρουσιάσει τις θέσεις του για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψήνει, τόσο γίνεται καθαρότερο ότι οι ανατροπές θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα και θα έχουν σκληρές συνέπειες για όλους τους ασφαλισμένους. Ενώ δηλαδή αρχικά η κυβέρνηση εμφανιζόταν να παραπέμπει τις όποιες αλλαγές στο τέλος της δεκαετίας, με την εφαρμογή του «νέου μοντέλου» από το 2018 και μετά, σιγά - σιγά ομολογείται το αντίθετο.

Ετσι ο υφυπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή του, έκανε καθαρό ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με τους μειωμένους συντελεστές αναπλήρωσης, ο οποίος θα οδηγήσει σε δραστική συρρίκνωση των συντάξεων, θα εφαρμοστεί όχι από το 2018 αλλά άμεσα. Και αυτό, ενώ ήδη είναι σε λειτουργία ο νόμος Ρέππα, που σε Δημόσιο, τράπεζες και ΔΕΚΟ κάθε χρόνο μειώνει τις συντάξεις που απονέμονται και ενώ παράλληλα «τρέχει» και η εφαρμογή του νόμου Πετραλιά που σε πολλές κατηγορίες αυξάνει τα όρια ηλικίας.

Ολα τα παραπάνω, ενώ η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζεται να νομοθετήσει και για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο θα αυξήσει δραματικά τα όρια ηλικίας των γυναικών και θα μετατρέψει την ασφάλισή τους σε επαγγελματική. Γίνεται καθαρό, λοιπόν, ότι οι ανατροπές στην Ασφάλιση δεν είναι ζήτημα του μέλλοντος, ούτε καν των επόμενων ετών... Και από εδώ και η ανάγκη για άμεση και αποφασιστική απάντηση όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ