Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αναζητά συνενόχους στο σφαγιασμό του λαού

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα», σκόπιμα τσουβαλιάζει το ΚΚΕ στην προπαγάνδα που στόχο έχει την απόσπαση συναίνεσης στην αντιδραστική στρατηγική της κυβέρνησης

Η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να σύρει τους εργαζόμενους και το κίνημά τους στην πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν απομείνει, αλλά και να καλλιεργήσει συγχύσεις γύρω από τις ξεκάθαρες θέσεις και τη στρατηγική του ΚΚΕ, κυριαρχεί στη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Το Βήμα», το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύθηκε στο χτεσινό της φύλλο.

Επιχειρώντας να στήσει ένα σκηνικό συναίνεσης, με στόχο το κατά το δυνατόν ανεμπόδιστο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και την αποενοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στα μάτια του λαού, δηλώνει «ανοιχτός σε κάθε μορφή συνεργασίας με την Αριστερά».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Είναι αλήθεια ότι όχι μια αλλά πολλές φορές έχω πει ότι είμαι ανοιχτός σε κάθε μορφή συνεργασίας με την Αριστερά. Περιθώρια προσέγγισης υπάρχουν πάντα, και σήμερα, αυτό όμως προϋποθέτει ειλικρινείς προθέσεις και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ».

Σκόπιμα ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί το γενικόλογο όρο «Αριστερά», για να τσουβαλιάσει στην προπαγάνδα του και το ΚΚΕ, το οποίο με στρατηγικούς όρους αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική. Ο ίδιος πάντως διευκρινίζει το ποια «αριστερά» βολεύει την κυβέρνηση, λέγοντας:

«Σε κάθε περίπτωση όμως, επισημαίνει, ξεκαθαρίζω ότι Αριστερά δεν είναι η μόνιμη άρνηση κάθε αλλαγής στον τόπο μας, δεν είναι οι εύκολες καταγγελίες των αυτονόητων αδυναμιών του σημερινού οικονομικού συστήματος, ούτε είναι ιδεοληψίες που οδηγούν σε διχασμούς. Η Αριστερά είναι για μένα ταυτισμένη με τους αγώνες και την πρόοδο και την αλλαγή σε καθημερινή βάση, με ορατές αλλαγές - όχι θεωρητικές - υπέρ των πολλών, υπέρ των αποκλεισμένων, υπέρ των μη προνομιούχων σε μια κοινωνία».

Αυτό που περιγράφει ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια στρατηγική ενσωματωμένη στο κυρίαρχο ιμπεριαλιστικό σύστημα, που δε θα παλεύει για την απαλλαγή του λαού από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά θα ασκεί «δημιουργική» κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση για μερεμέτια που σε τίποτα δεν αλλάζουν την επιζήμια για το λαό αντιλαϊκή στρατηγική.

Στην ίδια συνέντευξή του ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να πει ότι διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, ο οποίος «έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο», ενώ τον καλεί επικαλούμενος τον ελληνικό λαό να κάνει πράξη τη συναίνεση.

Αναφερόμενος στο κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. σημειώνει πως παρόλο ότι «μας χωρίζει τεράστιο πολιτικό και φιλοσοφικό χάσμα με το ΛΑ.Ο.Σ.», το κόμμα αυτό «αντιλαμβάνεται ορισμένες πτυχές της πραγματικότητας και αποφασίζει να στηρίξει έστω και λίγες από τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται» και κατά συνέπεια το γεγονός αυτό «είναι θετικό για τη χώρα και τους πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ