Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ληστεύουν το λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΕ ο Θ. Πάγκαλος, όταν άκουσε ότι η κυβέρνηση νομιμοποιεί «μαύρο» ή «βρώμικο» χρήμα με τις ρυθμίσεις της για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων του εξωτερικού!

Η αλήθεια είναι πως όταν η ΝΔ έφερε παρόμοια ρύθμιση το 2004 - και καταγγέλθηκε ως ξέπλυμα από το ΠΑΣΟΚ - προέβλεπε φορολογία 3% για τα κεφάλαια αυτά.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει 5%, εκτός αν αγοραστούν ομόλογα του Δημοσίου, οπότε ζητάει 2,5% για την ίδια «εξυπηρέτηση».

Με δεδομένο ότι τα ομόλογα Δημοσίου γενικώς ...συμφέρουν (όταν είσαι επενδυτής από το εξωτερικό), η κυβέρνηση μάλλον μπορεί να κατηγορηθεί ακόμη και για ...φθηνότερο ξέπλυμα χρήματος.

Βέβαια, και το τι σημαίνει «βρώμικο» χρήμα είναι κι αυτό σχετικό. Ανάλογα από ποια σκοπιά το αντιμετωπίζει ο καθένας.

Γιατί ένας νομότυπος επιχειρηματίας, που τα χρήματά του πάνε κι έρχονται στο εξωτερικό, ή μένουν στο εσωτερικό, από την εκμετάλλευση εργαζομένων τα έχει βγάλει. Και από επιδοτήσεις που χρηματοδοτούν οι φόροι του λαού.

Κι αυτό λέγεται, επίσης, και «βρωμιά» και ληστεία. Γιατί δεν είναι, βλέπετε, όλοι οι κλέφτες παράνομοι. Για την ακρίβεια, οι νόμιμοι είναι χειρότεροι από όλους.

Απλά, δεν είναι γνωστοί με ονόματα του είδους «Μπάμπης ο Σουγιάς»... Τους αποκαλούμε «Επενδυτές», «Αναπτυξιακούς παράγοντες», «Πιστωτικά ιδρύματα» και άλλα πολλά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ, να αποκαλούν «δίχτυ ασφαλείας» τις πρόσφατες αποφάσεις της Κομισιόν οι «σχοινοβάτες» - κυβερνώντες.

Επειδή, όμως, τα ποσά δανεισμού που εγκρίθηκαν είναι απόλυτα συνδεδεμένα με το πρόγραμμα σταθερότητας μάλλον για άλλου τύπου «δίχτυ» μιλάμε.

Με αυτό, απλούστατα, προσπαθούν να «ψαρέψουν» ό,τι εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Και θα κριθούν για το αν είχαν «καλή ψαριά».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ