Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αγώνα για να κάνουν κουμάντο οι πολλοί, οι εργαζόμενοι

Στα γεμάτα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πειραιά μεταφέρθηκε χτες το κάλεσμα του ΚΚΕ

«Να μην κάνετε καμία θυσία στη ζωή σας και τα δικαιώματά σας για να γεμίσουν τις τσέπες τους οι κεφαλαιοκράτες. Για να βγουν από τη κρίση με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες, δηλαδή να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους. Να ενώσετε τη δύναμή σας με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ, ώστε με αγώνα να μπει φρένο και στα χειρότερα που ετοιμάζουν». Με αυτά τα λόγια, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κάλεσε τους φοιτητές να συμμετέχουν ενεργά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και να παλέψουν για το μέλλον και τα δικαιώματά τους.

«Είναι μεγαλύτερη θυσία, ανέφερε χαρακτηριστικά, να κάνετε σκόντο στα δικαιώματά σας παρά να έρθετε "από εδώ μεριά", ώστε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να κερδίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας». Για μία ακόμα φορά σε αυτή τη χώρα, πρόσθεσε, όταν μιλούν για εθνικό συμφέρον, μιλάνε για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

Αφού επισήμανε πως ο νέος εργαζόμενος που βγαίνει σήμερα στη δουλειά δεν έχει παρά να συναντήσει 4ωρη απασχόληση με μισό ή κανένα ένσημο και 360 ευρώ σύνταξη για 40 χρόνια δουλειάς, τόνισε ότι τα χειρότερα έρχονται. Δηλαδή, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κάλεσε τους φοιτητές «να μη χάσουμε χρόνο».


Πάρτε τα προγράμματά τους - είπε για παράδειγμα - που τη λέξη νεολαία την έχουν διαγράψει και μιλάνε μόνο για ...«ευκαιρίες». Πολλοί από σας για να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας θα αναγκαστείτε να δουλέψετε. Εμείς λέμε ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ να σπουδάσετε χωρίς η οικογένειά σας να πληρώσει ούτε ένα ευρώ και ο άνθρωπος να δουλεύει με αξιοπρέπεια με πλήρες ωράριο και ασφαλιστικά δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο. Θυσία, τόνισε, να κάνουμε στην κατεύθυνση των αγώνων που πρέπει να ξεδιπλωθούν στην καρδιά του προβλήματος. Αγώνες για να έρθουν τα πράγματα τούμπα και κουμάντο να κάνουν οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, και όχι η πλουτοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ