Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταφεύγει στη διαστρέβλωση και τον αντικομμουνισμό

Με αθλιότητες για τα οικονομικά του ΚΚΕ απάντησε ο Θ. Πάγκαλος στην εμπεριστατωμένη κριτική του Κόμματος πάνω στο φορολογικό νομοσχέδιο

Με αντικομμουνιστικές αθλιότητες και χυδαίους υπαινιγμούς για τα οικονομικά του ΚΚΕ, προσπάθησε να απαντήσει χτες η κυβέρνηση στην εμπεριστατωμένη πολιτική κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στο φορολογικό νομοσχέδιο και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Αφορμή στάθηκε η ομιλία του εισηγητή του ΚΚΕ Α. Τζέκη, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, τοποθετήθηκε για το άρθρο του νομοσχεδίου, με το οποίο δίνονται κίνητρα σε μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

«Νομιμοποιείτε όσους έβγαλαν έξω μεγάλη μάζα κερδών ή τα απέκτησαν ακόμα και από εγκληματικές δραστηριότητες χωρίς κανένα έλεγχο (...) θεσπίζετε το φορολογικό απόρρητο για όλα αυτά τα κεφάλαια και τα φορολογείτε με 5% και εάν αγοράσουν τίτλους του ελληνικού δημοσίου τότε τα φορολογείτε μόλις με 2,5%» είπε ο Α. Τζέκης, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης με κάθε τρόπο να επαναπατρίσει κεφάλαια που βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως αποπειράθηκε παλιότερα και η ΝΔ.

Διαστρεβλώνοντας τη θέση του Α. Τζέκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε πως ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε «ότι η κυβέρνηση, ενδεχομένως το κόμμα της πλειοψηφίας και ενδεχομένως και άλλα κόμματα στη Βουλή, που συμφωνούν σε ορισμένες απόψεις της κυβέρνησης, κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήμα. Αποτελεί βαρύτατη ύβρη την οποία του επιστρέφω».

Η αδυναμία να απαντήσει πολιτικά στην κριτική του ΚΚΕ, δε θα μπορούσε παρά να τον οδηγήσει στον αντικομμουνισμό, επαναλαμβάνοντας την ξοφλημένη προβοκάτσια ότι το ΚΚΕ είναι «το μόνο κόμμα που έχει αδιαφανείς οικονομικούς πόρους, των οποίων τη διερεύνηση δεν αποδέχεται μέσα στη Βουλή».

Από κόρακα «κρα» θ' ακούσεις

«Από τον Θ. Πάγκαλο δεν περιμέναμε τίποτα άλλο παρά να καταφύγει, προσπαθώντας να καλύψει το βαθύ αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, στον αντικομμουνισμό, ο οποίος παραπέμπει σε άλλες εποχές που τις πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός», ήταν η απάντηση που έλαβε από τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο, ο οποίος τόνισε τα αυτονόητα για τη θέση του Κόμματος πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο:

«Είμαστε ακριβείς σε ό,τι λέμε. Το λέγαμε και επί κυβέρνησης ΝΔ, το λέμε και για τη σημερινή κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη διάταξη αυτό ακριβώς το οποίο κάνει είναι να ξεπλένει μαύρο χρήμα. Και ξεπλένει μαύρο χρήμα από τη στιγμή που συνολικά η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου με νόμιμο ή παράνομο τρόπο είναι η πεμπτουσία της πολιτικής την οποία με νύχια και με δόντια στηρίζει η σημερινή κυβέρνηση».

Παρά τη σαφή τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου, ο Θ. Πάγκαλος συνέχισε το παραλήρημά του, λέγοντας ότι δεν μπορεί «ομιλητής να λέει προς βουλευτές και την κυβέρνηση "κάνετε ξέπλυμα μαύρου χρήματος", δεν μπορεί να λέγονται εδώ μέσα αυτά τα πράγματα για να μη μεταβληθούμε σε χαμαιτυπείο». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον Α. Τζέκη, όταν αυτός επανέλαβε την καθαρή θέση του ΚΚΕ, ο Θ. Πάγκαλος συνέχισε το ντελίριο, λέγοντας: «Το κάνετε εκ συστήματος δηλαδή. Συστηματικός συκοφάντης και υβριστής».

Αυτό που στην πραγματικότητα ενοχλεί την κυβέρνηση είναι η καταφανέσταστη αλήθεια που αναδεικνύει με την κριτική του το ΚΚΕ. Οτι, δηλαδή, η συγκεκριμένη και άλλες διατάξεις, που εμπεριέχονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, όχι μόνο έχουν καθαρά φιλομονοπωλιακό χαρακτήρα, αλλά επιπλέον ανοίγουν το δρόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις ευλογίες μάλιστα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δημαγωγία και κοροϊδία του λαού

Αλλωστε, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και προσπαθούσε να ασκήσει ψευτοκριτική στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ, τα στελέχη του «είχαν βγει στα κεραμίδια», όταν η ΝΔ έφερε ανάλογη ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, σε παρόμοια συζήτηση στις 28 Ιουλίου του 2004, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης είχε πει:

«Το χειρότερο όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είναι ότι επιβεβαιώνεται πλήρως ο ισχυρισμός τον οποίο διατύπωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (σ.σ. ΠΑΣΟΚ) ότι με την τροπολογία για τον επαναπατρισμό, όπως λέγεται, κεφαλαίων, νομιμοποιούνται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και θα επιμείνουμε σε αυτό γιατί είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να εισηγηθεί μια κυβέρνηση ψηφισθείσα από τον ελληνικό λαό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, Σ. Κουτμερίδης, απευθυνόμενος στην τότε κυβέρνηση, είπε: «Παραβιάζετε ηθικούς κανόνες και αρχές, νομιμοποιώντας και επιβραβεύοντας αυτούς που εμπλέκονται με παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Αποκαλυπτικός ήταν και ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος:«Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο από κάποιες σοβαρές τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και από τράπεζες της Λατινικής Αμερικής ή του Κοσσόβου ή της Τουρκίας θα μπορούν να εισαχθούν αυτά τα κεφάλαια και να νομιμοποιηθούν. Με άλλα λόγια να "ξεπλυθούν" γιατί παρακάτω λέτε ότι αν πρόκειται για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή αν αγοραστούν ακίνητα, τότε δε θέλετε να αποδείξουν το πόθεν έσχες».

Ο καιροσκοπισμός του ΠΑΣΟΚ και η κοροϊδία του λαού δεν έχει όρια, αφού σαν αντιπολίτευση προσπαθούσε με δημαγωγικά επιχειρήματα να δείξει ότι διαφοροποιείται από τη ΝΔ. Σήμερα, που μέσα και από την κριτική του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται η στρατηγική τους ταύτιση, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, παρά να καταφεύγει στον αντικομμουνισμό, ευελπιστώντας μάταια ότι θα πλήξει στα μάτια του λαού την καθαρότητα και τη συνέπεια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ