Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η μαεστρία της ψευτιάς

Βασικό όπλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική είναι η αυθαιρεσία. Δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα την οποία αναπαράγουν διαρκώς, με την αγαστή συνεργασία των αστικών ΜΜΕ. Η συνεχής επανάληψη τους δίνει τελικά οντότητα, αντιμετωπίζονται σαν να είναι αληθινά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον ισχυρισμό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθεί το χτύπημα των δικαιωμάτων τους. Τον ίδιο ισχυρισμό επανέλαβε προχτές το αποκαλούμενο Κέντρο Μελετών και Ερευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών που στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εφτασε να παρουσιάσει και δήθεν στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό.

Σε έγγραφο που έδωσε αναφέρει ότι από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης προκύπτει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι αορίστου χρόνου) είναι 370.517. Και τώρα θαυμάστε πώς γίνονται ένα εκατομμύριο. Σύμφωνα, σημειώνεται πιο κάτω, με εκτιμήσεις οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είναι 550 χιλιάδες! Ετσι, γενικά και αόριστα εκτιμήσεις χωρίς να λέει ποιος τις κάνει και με τι κριτήρια. Και για το τέλος φυλάει ένα ακόμα ωραίο. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν 177.600 που είναι στρατιωτικό προσωπικό. Ως πηγή για τον αριθμό του προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις αναφέρει τη... «βικιπαίδεια»! Μια υποτιθέμενη εγκυκλοπαίδεια στο Ιντερνετ, στην οποία ο καθένας μας μπορεί να παρέμβει και να γράψει ό,τι θέλει.

Τα παραπάνω, ισχυρίζεται το Κέντρο, «αποδεικνύουν ότι οι εκτιμήσεις πως ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα υπερβαίνει το 1.000.000 είναι ακριβείς». Δηλαδή, κάνοντας φαύλους κύκλους είναι σα να μας λέει: «οι εκτιμήσεις κάποιων επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις κάποιων άλλων». Τι ακαταμάχητη επιχειρηματολογία!

Τα παραπάνω δεν αναφέρονται για να δείξουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λιγότεροι ή περισσότεροι. Αλλά ως ένα παράδειγμα της τέχνης των εκπροσώπων του κεφαλαίου να κατασκευάζουν όποιες πραγματικότητες θέλουν. Και ως προετοιμασία και προτροπή για απολύσεις στο δημόσιο, προκειμένου να μειωθούν τα κρατικά έξοδα όπως επιτάσσουν τα ...ελλείμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ