Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Χάιλ Μέρκελ»!

«...αυτό το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε είναι οι καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς της Ελλάδας και της Γερμανίας, ανάμεσα στις δύο χώρες οι οποίες είναι εταίροι. Και αν δει κανείς και τις δηλώσεις της Καγκελαρίου κυρίας Μέρκελ, πραγματικά δείχνουν ότι η Γερμανία εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Η Γερμανία είναι αυτή η οποία μιλάει για αξιοπιστία πλέον της Ελλάδας και νομίζω ότι αυτό είναι που προέχει στη συγκεκριμένη περίπτωση».

*

Πρόκειται για απόσπασμα από την απάντηση του Ελληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν προχτές του ζητήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γερμανού ομολόγου του όπως και εκείνη του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που στην καθομιλούμενη ισοδυναμεί με δήλωση ότι «η Γερμανία δεν αναγνωρίζει και δεν πρόκειται να καταβάλει πεντάρα τσακιστή για πολεμικές επανορθώσεις».

*

Σαφής, λοιπόν, ο κ. Πεταλωτής.

Τόσο σαφής, μάλιστα, ώστε την επόμενη φορά που θα κληθεί να εκφράσει την αταλάντευτη πρόθεση της κυβέρνησης για την «ανάκτηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας που - όπως διατυμπανίζει (!) ο πρωθυπουργός - απωλέσθη»,

ο κύριος εκπρόσωπος δεν χρειάζεται να καταφύγει σε ανάλογο μακρύ λογύδριο.

Ας περιοριστεί

- πολύ θα το εκτιμήσει η Καγκελάριος ενόψει και της εσπευσμένης κλήσης του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο -

σε δυο, όλες κι όλες, λέξεις: «Χάιλ Μέρκελ»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ