Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στις γυναίκες του μόχθου

Η Διακήρυξη της Ομοσπονδίας για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

«Γυναίκα,

Εργαζόμενη, Νέα, Ανεργη, Συμβασιούχα, Αυτοαπασχολούμενη, Φτωχή Αγρότισσα, Μετανάστρια.

Φέτος, κλείνουν 100 χρόνια από τότε που καθιερώθηκε η 8 Μάρτη ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, μιας επιφανούς γυναικείας προσωπικότητας του εργατικού και γυναικείου κινήματος, στη Β΄ Διεθνή Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη το 1910.

Με τόσο πλούτο που παράγεται σ' αυτήν τη χώρα και με το δικό σου μόχθο, με τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, σήμερα το 2010 θα έπρεπε να έχεις:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα και με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες σου. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια και στα 50 όταν εργάζεσαι στα ΒΑΕ.
  • Η θετική διάκριση της 5ετίας στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, που με αγώνες κατακτήθηκε, αποτελεί δικαίωμα που πηγάζει από την ανισότιμη θέση σου στην εκμεταλλευτική κοινωνία και από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αναπαραγωγικού σου ρόλου.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς να πληρώνεις ούτε 1 ευρώ γι' αυτές.
  • Εμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία της κοινωνικής αξίας της Μητρότητας με εξασφαλισμένη την πρόληψη και την προστασία των παιδιών από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωσή τους, από το κράτος.
  • Να μην αναγκάζεσαι να θυσιάζεις τη μητρότητα για την επιβίωση. Να χαίρεσαι τον ερχομό ενός παιδιού χωρίς άγχος και ενοχές.
  • Να μην αναγκάζεσαι να υπογράφεις δεσμεύσεις στην εργοδοσία, προκειμένου να προσληφθείς, ότι δεν πρόκειται να τεκνοποιήσεις. Να μην απολύεσαι όταν μένεις έγκυος.
  • Αδειες κυήσεως και γαλουχίας (2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό) με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κυριακάτικη αργία για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.
  • Κρατικό Δίκτυο Κοινωνικών Εγκαταστάσεων με Δωρεάν Υπηρεσίες για το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να απελευθερωθείς από αυτές τις υποχρεώσεις.
  • Κρατικούς - Δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
  • Σχέδιο πρόληψης, από την πολιτεία, που να στοχεύει στην καταπολέμηση των κοινωνικών αιτίων, που γεννούν τις παθογένειες της τοξικοεξάρτησης και της πορνείας.
  • Δε χαρίζεις τα παιδιά σου στους μισθοφορικούς στρατούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλούν λαούς έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Γυναίκα που μοχθείς καθημερινά στην πόλη και στην ύπαιθρο,

Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και με συμμάχους τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν πόλεμο ενάντια σε όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με όλες τις πτυχές της ζωής μας απαιτώντας συναίνεση και υποταγή.

Διπλάσια η γυναικεία ανεργία από αυτή των ανδρών.

Οι γυναίκες τα πρώτα θύματα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της κατεδάφισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο όνομα της ισότητας, μας υποχρεώνει στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύουμε μέχρι τα 65 χρόνια και βλέπουμε. Το ίδιο προωθούν και στον Δημόσιο Τομέα.

Καταργούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης της γυναίκας με ανήλικο ή ανάπηρο παιδί.

Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, πετσοκόβουν ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Πρόνοια. Στο στόχαστρο είναι ο 14ος μισθός και η κυριακάτικη αργία.

Η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός έχουν γίνει εμπορεύματα, βορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η φοροεπιδρομή με τους άμεσους και έμμεσους φόρους εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα που έχει απομείνει, ενώ αφήνουν ανέγγιχτα τα κέρδη των πλουτοκρατών. Τώρα μας υποχρεώνουν εμείς να μαζεύουμε αποδείξεις και αυτοί να μαζεύουν τα λεφτά μας.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, σε καλεί να συστρατευτείς με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις της αγροτιάς και των μικροεπαγγελματιών και μικρεμπόρων.

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη βάρβαρη επίθεση που γίνεται στο όνομα της οικονομικής κρίσης, για την κερδοφορία του κεφαλαίου με αντεργατικά μέτρα που θα παγιωθούν στην περίοδο της ανάκαμψης.

1910 - 2010

100 Χρόνια Αγώνες του Γυναικείου και του Εργατικού Κινήματος για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Ο,τι κατακτήσαμε είναι αποτέλεσμα αγώνων.

Δε χρωστάμε τίποτα για την κρίση που η κυρίαρχη τάξη δημιούργησε, για τα άδεια ταμεία που αυτή άδειασε, για τα χρέη που μας κληροδότησε.

Γυναίκες του καθημερινού μόχθου, που μαζί με τους εργαζόμενους, παράγετε τον υλικό και πνευματικό πλούτο, που γεννάτε, ανατρέφετε και σπουδάζετε τους αυριανούς εργαζόμενους του τόπου μας.

Ξεσηκωθείτε πριν είναι αργά.

Διεκδικήστε τα Δικαιώματά σας.

Κάντε τη δύναμή σας Ανατροπή.

Δευτέρα 8 Μάρτη όλες στην κοινή συγκέντρωση - συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ