Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ
Πλήρης κάλυψη στην εργοδοτική επιθετικότητα

Νομότυπες έκρινε τις τρομοκρατικές εκκαθαρίσεις ο αρμόδιος υφυπουργός, αβαντάροντας το κυνηγητό κατά του νεοσύστατου σωματείου

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Βόλο για την ανάκληση των απολύσεων στη ΜΕΤΚΑ
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Βόλο για την ανάκληση των απολύσεων στη ΜΕΤΚΑ
Το νομότυπο της διαδικασίας αρκέστηκε να διαπιστώσει η κυβέρνηση για τις τρεις τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων που πραγματοποίησε η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου «Μυτιληναίος» στο Βόλο, όπως προκύπτει από την απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απόστολος Νάνος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που στοχεύει στο να αποτρέψει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το αρμόδιο τμήμα του ΣΕΠΕ έκανε έλεγχο στην εταιρεία στις 17 Φεβρουαρίου και διαπίστωσε ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας περί ομαδικών απολύσεων δεν έχει παραβιαστεί και σε ό,τι αφορά τη θέση της επιχείρησης περί μειωμένης απόδοσης είναι διευθυντικό δικαίωμα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «καλέσαμε τριμερή», όμως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη» ότι η επιχείρηση θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους.

«Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση έχει κάθε δυνατότητα να ανακαλέσει αυτές τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους», τόνισε στην παρέμβασή του ο Απόστολος Νάνος. Περιγράφοντας την κατάσταση στην επιχείρηση, αναφέρθηκε στην περίοδο των εκλογών του σωματείου τους, που φτιάχθηκε παρά τις αντιδράσεις της εργοδοσίας «από τις ταξικές δυνάμεις».

Οπως είπε, η επιχείρηση «απειλούσε ανοιχτά τους εργαζόμενους δυο μέρες πριν τις εκλογές ότι αν τους ψηφίσετε θα έρθουν απολύσεις και θα χάσετε τη δουλειά σας». Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι «στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μη σηκώσουν κεφάλι, να μη διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς». Κατέληξε, τονίζοντας ότι «στο Βόλο έγιναν απεργιακές κινητοποιήσεις, έδωσαν απάντηση στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης που ανέχεται τις τρομοκρατικές απολύσεις. Θα γίνουν κι άλλες για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρομοκρατική απόλυση καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής(2016-07-27 00:00:00.0)
Προκλητική στήριξη από την κυβέρνηση(2011-12-09 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα(2010-02-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-02-17 00:00:00.0)
Απολύθηκαν δύο συνδικαλιστές(2009-10-17 00:00:00.0)
«Τρομοκράτες» και οι εργάτες του «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ»(2001-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ