Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΑΥΛΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ: «Αντί της κοινοτικής αλληλεγγύης που δεν έρχεται, έρχονται το Μάρτιο τα πρόσθετα μέτρα, που είναι: περικοπές αποδοχών, αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ από μια έως τρεις μονάδες, νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα, επέκταση της εισοδηματικής πολιτικής του δημόσιου και στον ιδιωτικό τομέα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΩΡΑ: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει ούτε μία ημέρα στην επιβολή των νέων μέτρων για την εξυγίανση της δημοσιονομικής κατάστασης. Η παράταση της αβεβαιότητας θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την πραγματική οικονομία, ειδικά για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για διαβούλευση ούτε για καθυστερήσεις. Η άμεση κατάθεση και ψήφιση του συνόλου των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η ηρεμία εντός και η εμπιστοσύνη εκτός Ελλάδος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να διατηρήσει την ευρεία κοινωνική στήριξη που διαθέτει όχι μόνο στις γενικόλογες διακηρύξεις, αλλά και στα συγκεκριμένα μέτρα που (μάλλον πολύ σύντομα) θα αναγκαστεί να πάρει. Διότι το πιθανότερο είναι ότι ο πολίτης άλλη άποψη έχει για τη σωτηρία της πατρίδας και άλλη για τον 14ο μισθό του» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΒΟ: «Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου καλείται να κάνει μονομιάς ό,τι αρνήθηκαν σχεδόν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις (...) και κατά τα φαινόμενα θα το επιχειρήσει (...) πάντα διακρινόταν για τη νεωτερικότητα των απόψεών του (...) Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν μπορεί, αν έχει τις δυνάμεις και αν θα τύχει της υποστήριξης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για μια τόσο ριζική μεταβολή (...) η κοινωνία, ανήσυχη και φοβισμένη όπως είναι, δείχνει έτοιμη να αποδεχθεί θυσίες (...) και ο ίδιος φαίνεται πως έχει τη συνάντηση με την Ιστορία, για την οποία προετοιμαζόταν μια ζωή» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ