Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ
Ετοιμάζει φιέστα για να διαφημίσει το ξεπούλημα

Με εξόρμηση ενημέρωσης του πειραιώτικου λαού για όσα τον περιμένουν απαντούν οι ταξικές δυνάμεις

Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών
Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών
Το «Αναπτυξιακό Σχέδιο του ΟΛΠ ΑΕ 2010 - 2020», ένα «σχέδιο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα παρουσιαστεί, την Πέμπτη 4 Μάρτη στις 10 το πρωί στην αίθουσα του ΟΛΠ από την διυπουργική επιτροπή με την παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Θ. Πάγκαλου. Στην παρουσίαση μάλιστα θα προσπαθήσουν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα για να αποκρύψουν τα δεινά που προετοιμάζουν με την υλοποίησή του σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας του Πειραιά και όχι μόνο. Την ίδια μέρα και ώρα ακριβώς με αφετηρία τον ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θα ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης του λαού του Πειραιά, για τα όσα του ετοιμάζουν με πλατιά εξόρμηση παντού, απευθύνοντας το κάλεσμα της οργάνωσης δυνάμεων, της ανάπτυξης αγώνων ενάντια σε αυτήν την πολιτική που για λογαριασμό των μονοπωλίων, έρχεται να δώσει ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα στην πόλη του Πειραιά.

Το Σχέδιο προβλέπει πακτωλό χρημάτων στο μονοπωλιακό κεφάλαιο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προδιαγράφει την εισβολή του σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του λιμανιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και άλλες μορφές.

Επιπλέον, με τα όσα σχεδιάζουν, αφανίζονται και οι τελευταίες παραγωγικές δραστηριότητες του λιμανιού. Για παράδειγμα, το ΣΙΛΟ και οι πέτρινες δεξαμενές στην Ακτή Βασιλειάδη, οι οποίες χρησιμοποιούνται για επισκευαστικές εργασίες, μετατρέπονται σε μουσειακούς χώρους και ...ενυδρείο. Γίνεται παρέμβαση σε όλη τη θαλάσσια μετώπη του Πειραιά προς όφελος της COSCO, στην οποία ήδη έχει παραχωρηθεί ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, και άλλων πολυεθνικών ομίλων και εφοπλιστών με εκθεσιακά κέντρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εμβαθύνσεις και επεκτάσεις σε προβλήτες κλπ. Σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αναφέρεται αόριστα η «εγκατάσταση δεξαμενής», όταν συγκεκριμένα από τα σωματεία έχει τεθεί η πρόταση για την εγκατάσταση δύο πλωτών δεξαμενών τύπου πάναμαξ και συγκεκριμένα έργα υποδομής για τα οποία δεν αναφέρεται λέξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζει νέα δώρα για τις πολυεθνικές(2011-03-16 00:00:00.0)
Λιμάνια στην υπηρεσία του λαού(2007-10-31 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση στους εργάτες του λιμανιού(2006-12-12 00:00:00.0)
Να πώς είναι κοντά στον Πειραιά!!!(2002-04-02 00:00:00.0)
Ολα έτοιμα για το "πλιάτσικο"(1999-07-31 00:00:00.0)
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ(1998-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ