Κυριακή 3 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί οι επιχειρήσεις «ευαισθητοποιούνται»..;

Με κάθε τρόπο και μέσο επεκτείνουν οι πολυεθνικές τα πλοκάμια τους στο χώρο της Υγείας στα πλαίσια των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων με στόχο την εμπορευματοποίηση του εναπομείναντα δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ενα ακόμη παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία δύο παιδότοπων στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου από την «Coca-cola Τρία Εψιλον» και Κρητικό νερό «Λύττος».

Στο πλαίσιο λοιπόν της λεγόμενης «εταιρικής ευθύνης», οι δύο εταιρίες με πρόσχημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, δημιούργησαν τους δυο παιδότοπους στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού, με σκοπό όπως ισχυρίζονται να μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και οι οικογένειές τους.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό «εθελοντές» - όπως λέει η εταιρεία - εργάτες του εργοστασίου της «Coca-cola Τρία Εψιλον» στο Ηράκλειο έβαψαν τους χώρους των παιδότοπων της κλινικής.

Στρώνεται όλο και καλύτερα το έδαφος ώστε, το κράτος να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την παροχή και τη χρηματοδότηση αυτών των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα φιλοτεχνείται το «κοινωνικό», «ανθρώπινο» προφίλ των μονοπωλίων που θησαυρίζουν ληστεύοντας πολύμορφα τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, η πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενισχύει την επιχειρηματική δράση στους χώρους της Υγείας - Πρόνοιας και μεγαλώνει το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Σε αυτό αποσκοπούν και για αυτό προωθούνται μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ