Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10567

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Προωθεί νομιμοποίηση της εκπαίδευσης της αγοράς

Νομιμοποιεί όλα τα ιδιωτικά μαγαζιά της εκπαίδευσης και μέσα απ' την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σχεδιάζεται μια εκπαιδευτική αγορά που θα μοιράζει πιστωτικές μονάδες, αντί για πτυχία.


ΣΕΛ.  10

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ κυβέρνηση - ΕΕ - ΝΔ - πλουτοκρατία

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πιέζεται από την ΕΕ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αλλά αξιοποιεί τις κατευθύνσεις της και στηρίζεται σε αυτήν για να εξαπολύσει τη νέα αντιλαϊκή θύελλα

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της για την τριετία (2010-2012) ετοιμάζοντας το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» που θα συνδιαμορφώσει με κλιμάκιο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στα σχέδιά της περιλαμβάνονται νέες ανατιμήσεις σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου, απελευθέρωση των υπηρεσιών δηλαδή των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων και η εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν, ιδιωτικοποιήσεις, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ. Την ίδια ώρα η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των νέων αντιλαϊκών μέτρων, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευσή της ότι θα βάλει πλάτες για να περάσουν. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να ξεσηκωθούν και να τους ματαιώσουν τα αντιδραστικά σχέδια.


ΣΕΛ.  6   -   7

Ενισχύουν το κεφάλαιο

Φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Είναι άλλωστε, μέτρο που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμφωνούν, αφού είναι και δικό τους αίτημα, όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις. Η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει το μέτρο χαρακτηρίζοντάς το «θετικό». Ετσι η επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας είναι μια ακόμα πρόκληση απέναντι στους ανέργους και τους εργαζόμενους. Αντί για μέτρα προστασίας των ανέργων ενισχύεται το κεφάλαιο. Ετσι όμως και η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται, και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αυξάνονται. Επιδίωξη είναι η απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές και η εξασφάλιση φθηνών εργατών στο κεφάλαιο. Ανεργοι και εργαζόμενοι να αγωνιστούν ενιαία για μόνιμη, σταθερή δουλειά, με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο για όλους, πλήρη και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία των ανέργων αντί για επιδότηση των εργοδοτών. Να πληρώσουν τα βάρη κράτος και εργοδοσία.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Προετοιμασία για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  19
ΘΡΑΚΗ
Κι άλλη τραγωδία με πρόσφυγες

ΣΕΛ.  21
Σοβαρά κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θρασύτατη αξιοποίηση της ανεργίας

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ