Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10566

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Από τις 7 έως 9 Μάη του 2010 το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Στις 9 Γενάρη η δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ με τον «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας προχωράει στο 10ο, τακτικό, Συνέδριό της, με σύνθημα «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας». Οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου, για την εσωοργανωτική συζήτηση και το δημόσιο διάλογο, θα δημοσιευτούν το Σάββατο 9 Γενάρη, μαζί με τον «Οδηγητή».


ΣΕΛ.  5

Η ΓΣΕΕ ΞΕΠΟΥΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ανάγκες των εργαζομένων στο όνομα της κρίσης

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τη ΝΔ, που προσπαθούν να τους φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες τους, ρίχνοντάς τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν

Το πλαίσιο διεκδικήσεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ φορτώνει στους εργαζόμενους νέα βάρη στο όνομα της κρίσης, ανοίγοντας δρόμο αφαίρεσης κατακτήσεων δεκαετιών. Τα οικονομικά αιτήματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, τη στιγμή που τα κέρδη των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης είναι ξανά στα ύψη. Επιμένει στη μερική απασχόληση, στην εκ περιτροπής εργασία, στις εργολαβίες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γενικά στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Για τους μαθητευόμενους, ως φτηνή εργατική δύναμη, ζητά να αποτελούν το 10% του προσωπικού των επιχειρήσεων. Δε διεκδικεί απαγόρευση των απολύσεων. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους και μέσα από τα συνδικάτα τους να διεκδικήσουν:

  • 1.400 ευρώ βασικό μισθό
  • Σταθερή δουλειά για όλους
  • Σταμάτημα των απολύσεων
  • Κατάργηση του νόμου για την εκ περιτροπής εργασία και κάθε αντεργατικού νόμου των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΣΕΛ.  7

ΕξΥΠΠ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Το εργοδοτικό άλλοθι στην ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας

Οι Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας Πρόληψης (ΕξΥΠΠ) πουλούν υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και χρησιμοποιούνται από τους μεγαλοεργοδότες, προκειμένου να «ξεμπερδεύουν» τυπικά και νομικά με αυτήν τους την υποχρέωση. Πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν «συμβουλές» και «υποδείξεις» προς τους εργοδότες για την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα. Απαιτείται κατάργηση των ΕξΥΠΠ και δημιουργία αποκλειστικά κρατικού σώματος τεχνικών Ασφαλείας και ιατρών Εργασίας, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας κ.ά., που θα είναι ενταγμένοι οργανικά σε ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, ειδικά κέντρα).


ΣΕΛ.  8  -  9

Προσφορές

Μέλη και φίλοι των εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιούκαστελ και «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ, έστειλαν στην ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ 7.000 δολάρια Αυστραλίας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο Β.Μ. προσφέρει 2.000 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

***

Ο Αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας, προσφέρει, 5η δόση, ακόμα 1000 ευρώ.

***

Ο Φρίξος προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ και 500 ευρώ για το Μνημείο στη Φλώρινα.

Ο αντιστασιακός Β. Μητρόπουλος, προσφέρει 1.000 ευρώ.

Τ' αδέρφια: Χρυσούλα, Μανώλης και Αλέκος, προσφέρουν 1.000 ευρώ στη μνήμη της αδερφής τους Αννας Αμπατζίδου.



ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Αποκεντρωμένη» εκπαίδευση και ταξική ανισότητα στη μόρφωση

ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Σαρωτικές αντιλαϊκές αλλαγές

ΣΕΛ.  13  -  15
ΗΠΑ
Νέοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί με «άρωμα τρομοκρατίας»

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ