Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
«Του λαού η πάλη θα σπάσει τα νέα κατασταλτικά μέτρα»

Ανακοίνωση - καταγγελία για τη νέα πολιτική εσωτερικής ασφάλειας που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Τα νέα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης που στρέφονται ευθέως κατά του εργατικού λαϊκού Κινήματος καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο μαζικός, λαϊκός, εργατικός ξεσηκωμός για τη διεκδίκηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών, των δημοκρατικών ελευθεριών και λαϊκών δικαιωμάτων, μπορεί να ακυρώσει στην πράξη παλιούς και νέους κατασταλτικούς και χαφιέδικους μηχανισμούς. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αύξηση της εγκληματικότητας, οι "τρομοπροβοκάτσιες", η δήθεν αγωνία για την "ασφάλεια των πολιτών" είναι το πρόσχημα για προσαρμογές των μηχανισμών και υπηρεσιών του αστικού κράτους στο γνωστό ιμπεριαλιστικό και ΝΑΤΟικό κατασκεύασμα των "ασύμμετρων απειλών" και στο δόγμα της προληπτικής καταστολής. Αυτές τις προσαρμογές εξυπηρετεί η νέα αντεγκληματική πολιτική και η νέα δομή εσωτερικής ασφάλειας που παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής για την αντιμετώπιση δήθεν του οργανωμένου εγκλήματος εξυπηρετεί τη διεύρυνση της καταστολής και των διασυνδέσεων με τις ξένες υπηρεσίες, με πραγματικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση της "ελευθερίας" της εκμετάλλευσης σε βάρος της ελευθερίας του λαού να οργανώσει την αντεπίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Οπως έγινε με την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα "Τζάμπο", όπου την προώθηση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και η υπηρεσία προστασίας πολιτεύματος, που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση που υπέβαλε η επιχείρηση σε βάρος του απολυμένου συνδικαλιστή εργάτη. Οπως προβλέπουν οι διάφοροι τρομονόμοι που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα και η στρατηγική αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης που ποινικοποιεί ακόμη και τη ριζοσπαστική σκέψη και που - σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και του δικομματισμού - αποτελούν μορφές του οργανωμένου εγκλήματος. Το πραγματικά οργανωμένο έγκλημα - έτσι όπως το καταλαβαίνει ο λαός μας - έχει διασυνδέσεις και διαπλοκές με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους και θα εξαφανιστεί μαζί με αυτούς.

Η "συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική" που εξαγγέλθηκε για την αντιμετώπιση δήθεν της μικρομεσαίας εγκληματικότητας, η ενίσχυση της συνεργασίας της Αστυνομίας με τους Δήμους και "την κοινωνία των πολιτών" είναι το ύπουλο και επικίνδυνο μέσο για να κάνουν το λαό συμμέτοχο και συνεργό στις αλυσίδες του. Ο αστυνόμος της γειτονιάς, ο εθελοντής αστυνόμος, τα "Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας" είναι μηχανισμοί ενσωμάτωσης και χαφιεδισμού. Εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σε κράτη - μέλη της ΕΕ, χωρίς κανένα αποτέλεσμα στη μείωση της κοινωνικής εγκληματικότητας, αλλά με σοβαρές επιπτώσεις στην αύξηση του κοινωνικού μακαρθισμού. Στη Δανία, στο πλαίσιο αντίστοιχων προγραμμάτων, οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους Δήμους καλούνται να καταγράφουν και φακελώνουν τις "ροπές προς τη ριζοσπαστικοποίηση" ακόμη και των νηπίων. Στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να περάσουν!

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την ενημέρωση του λαού και του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Η καλύτερη απάντηση στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς και τα "νέα δόγματα ασφάλειας" είναι ο μαζικός, λαϊκός, εργατικός ξεσηκωμός για τη διεκδίκηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών, των δημοκρατικών ελευθεριών και των λαϊκών δικαιωμάτων. Ενας τέτοιος ξεσηκωμός μπορεί και πρέπει να ακυρώσει στην πράξη παλιούς και νέους κατασταλτικούς και χαφιέδικους μηχανισμούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ