Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Αναμεταδότης των εργοδοτικών απαιτήσεων

Αντεργατικό και αντιμεταναστευτικό παραλήρημα από τον Γ. Καρατζαφέρη σε χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη

Σε αντεργατικό - αντιλαϊκό παραλήρημα βρέθηκε για μια ακόμη φορά χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΤΕΡ», απ' όπου απαίτησε νέα σκληρά ταξικά μέτρα και μαζί την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Τι μου είπαν οι άνθρωποι των επενδύσεων (...) φεύγουμε τα μαζεύουμε και πάμε στην Αίγυπτο. Γιατί; (...) δεν υπάρχει μια εργασιακή ειρήνη. Ο καθένας όποτε θέλει κλείνει τους δρόμους ή και τα ίδια τα εργοστάσια ή τα μαγαζιά τα οποία φτιάχνουν (...) ο περιβάλλων χώρος δεν είναι ασφαλής. Καίγονται μαγαζιά γίνονται φασαρίες κλπ. Ετσι λοιπόν κανείς δεν έρχεται σε αυτό τον τόπο να επενδύσει».

Αναμεταδίδοντας τη φωνή της πλουτοκρατίας, ο Γ. Καρατζαφέρης ουσιαστικά εισηγείται μέτρα καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος, χαρακτηρίζοντάς το «τροχοπέδη» για την «ανάπτυξη» και αποσιωπώντας ότι και ανάπτυξη υπήρξε και τρελά κέρδη αυτή απέφερε στα ταμεία της πλουτοκρατίας, χωρίς ο λαός να ωφεληθεί απ' αυτήν στο παραμικρό.

Εκ μέρους των «επενδυτών», ο Γ. Καρατζαφέρης αξίωσε ακόμα να κατασκευάζουν έργα που το κράτος «αδυνατεί» και στη συνέχεια να τα εκμεταλλεύονται, υπερασπιζόμενος την πιο άγρια μορφή των Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Στο ίδιο πνεύμα, επικρότησε την πρόταση της κυβέρνησης, που είναι και δική του, να συναρτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με τον τζίρο, πρόταση που ευνοεί τη μεγαλοεργοδοσία και πλήττει την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξάσκησε και τα αντιμεταναστευτικά αντανακλαστικά του κόμματός τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οταν ο μετανάστης βγάζει ένα δισ. ευρώ, που σημαίνει μισή μονάδα στο έλλειμμα, 12 δισ. το χρόνο (...) αν τα είχαμε αυτά, δε θα είμαστε υπόλογοι ούτε στους οργανισμούς αξιολόγησης (...) λεφτά του είναι, αλλά πρέπει να έχω το μερίδιό μου, σαν κράτος».

Είναι προφανές ότι ο Γ. Καρατζαφέρης προσπαθεί να φορτώσει το έλλειμμα στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους μετανάστες, τους οποίους μάλιστα προκλητικά κατηγορεί για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Κουβέντα βέβαια δεν αρθρώνει για τη μεγαλοεργοδοσία που κονομάει και εισφοροδιαφεύγει από την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία κυρίως των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ