Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών

Την Κυριακή 27 Δεκέμβρη, στις 12 μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα

Από την περσινή γιορτή της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τα παιδιά των μεταναστών
Από την περσινή γιορτή της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τα παιδιά των μεταναστών
Την Κυριακή, 27 Δεκέμβρη, τα παιδιά και οι οικογένειες των μεταναστών είναι «καλεσμένοι» της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στις 12 το μεσημέρι. Στη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες με αφορμή τα Χριστούγεννα, εκτός απ' το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα μοιραστούν και δώρα στα παιδιά. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η γιορτή της ΚΟΑ δεν είναι μια τυπική υποχρέωση του Κόμματος απέναντι στους χιλιάδες διωγμένους που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας μαζί και δίπλα στους Ελληνες συναδέλφους τους. Αποτελεί μέρος και δίνει συνέχεια στη διαρκή και πολύμορφη παρέμβαση του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών, την οργάνωση της κοινής, ενιαίας πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τους μετανάστες, ξεχωρίζουν το Διήμερο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο ΦΙΞ, στα Πατήσια. Εργαζόμενοι από κάθε γωνιά του κόσμου, που ζουν στη χώρα μας, συμμετέχουν σε πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα ταξικής ενότητας απέναντι στον κοινό εχθρό, το κεφάλαιο και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά του.

Φέτος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Διήμερου, έγιναν και μικρότερες συγκεντρώσεις, σε γειτονιές της Αθήνας, όπου συζητήθηκαν οι λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση, τα κατασταλτικά μέτρα των κυβερνήσεων, η ανάγκη κοινής πάλης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Ξεχωριστή είναι η συμβολή των κομμουνιστών και στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, όπου μετανάστες μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα μ' αυτές τις δραστηριότητες, οι κομμουνιστές δίνουν, μαζί με τους μετανάστες, τη μάχη για τα δικαιώματά τους, με παρεμβάσεις και εξορμήσεις στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, όπου ζουν και εργάζονται οι μετανάστες. Δεν είναι λίγες οι κατακτήσεις που έχουν αποσπάσει οι μετανάστες, στον κοινό αγώνα με το ΚΚΕ και με το ταξικό εργατικό κίνημα. Οι συγκεντρώσεις στο κάτεργο της «Lady Fashion», στα τσιφλίκια της Μανωλάδας, οι παρεμβάσεις τον περασμένο Οκτώβρη ενάντια στην καταστολή και τις συλλήψεις στις οδούς Σωκράτους, Βερανζέρου, πλατεία Καραϊσκάκη, όπου στοιβάζονταν στις κλούβες μετανάστες από Σομαλία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Ιράν, είναι μερικές μόνο από τις μάχες που έδωσαν μαζί με το ΚΚΕ οι μετανάστες εργάτες.

«Ιδιαίτερη» εικόνα, που πρέπει να γίνει συνηθισμένη, ήταν αυτή του περασμένου Μάρτη, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας. Στην πλατεία Αμερικής, όπου έγινε η συγκέντρωση, ακούστηκε δυνατά το σύνθημα «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Η ΚΟΑ είχε απευθύνει, και μ' αυτήν την αφορμή σε όλους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες, μήνυμα ταξικής ενότητας, πάλης και αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ